R. Z. 2022.07.07 09:22 Frissítve: 2022.07.07 12:05

NB II: Tiszakécskén folytatja a diósgyőri támadó

Horváth Zoltán egy hete távozott Diósgyőrből, a jövőben a Tiszakécske csapatát erősíti majd – számolt be róla a kécskei klub honlapja.

Gólerős támadóval erősödött a kécskei gárda (Fotó: tiszakecskefoci.hu)


Horváth Zoltán
karrierje az országi keleti feléből indult, ahol előbb a Nyírsuli és a Várda utánpótláscsapataiban szerepelt, majd utóbbi állomáshelyén 2008-ban már a felnőttek között is bemutatkozhatott. A most 32 éves támadó egy cigándi kitérőt követően került Egerbe, ahol 2012-ben NB II-es bajnoki címet ünnepelhetett, majd a 2012–2013-as idényben az NB I-ben is bemutatkozhatott.

CSIKI IS A DUNAÚJVÁROSBA SZERZŐDÖTT
 A Nemzeti Sport információi szerint a 31 éves MTK-nevelés, az előző idényt az NB III-as Balassagyarmati VSE-ben töltő balszélső, Csiki Norbert is a szintén harmadosztályú Dunaújvárosba szerződött – két napja írtunk arról, hogy Gosztonyi András a dunaújvárosiaknál folytatja pályafutását. 

Horváth később megfordult a DVSC, az ETO és a Kisvárda csapatában is, 2014 és 2017 között Ausztriában futballozott. A legutóbbi évadot Diósgyőrben töltötte, ahol 20 bajnoki mérkőzésen 11 gólt szerzett.

„Több csapat is érdeklődött. – árulta el a támadó. – A Tiszakécskei LC-vel folyamatosan tárgyaltunk, éreztem, hogy komolyan számolnának velem a klubnál. Korábbi csapattársaimtól is érdeklődtem a TLC-ről, és csak pozitív visszajelzéseket hallottam a klubról. Nem szerettem volna kölcsönbe érkezni, kétéves szerződést kötöttünk. Úgy gondolom, hogy ide igazolásommal tudok majd segíteni a klubnak a céljai elérésében.” 

Horváth pályafutása egyébként botrányoktól sem volt mentes, hiszen 2022 májusában a Diósgyőr gyenge szereplése miatt a tartalékcsapatba száműzték. 

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Bényei Ágoston (DVSC), Bokros Szilárd (Puskás Akadémia – kölcsön után végleg), Csirmaz István (Puskás Akadémia), Farkas Dániel (Mezőkövesd), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás), Lukács Dániel (Kecskemét), Makrai Gábor (Csákvár – kölcsönből vissza), Orosz Marcell (DEAC – kölcsönből vissza), Papp Marcell (Budafok), Szőke Adrián (szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia), Viczián Ádám (Vasas), Zsemlye Balázs (PMFC – kölcsönből vissza)
Távozók: Belényesi Csaba (Kecskeméti TE), Borsos Vilmos (Paks – kölcsönből vissza), Hornyák Marcell (Csákvár – kölcsönbe), Horváth Zoltán (Tiszakécske), Dejan Karan (visszavonult), Kocsis Dominik (Bp. Honvéd – kölcsönből vissza), Lucas (brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Németh Márió (Budafoki MTE), Polgár Kristóf (?), Rotem Keller (izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza), Zsolnai Richárd (Ajka)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A TISZAKÉCSKÉNÉL
Érkezők: Antal Botond (Mezőkövesd), Balajti Ádám (Vasas – kölcsönbe), Geiger Norbert (PMFC), Horváth Zoltán (DVTK), Kiss Norbert (Puskás Akadémia – kölcsönbe), Máté Zsolt (Újpest – ismét kölcsönbe) Szekér Ádám (Haladás), Winkler András (Budaörs), Zamostny Balázs (Nyíregyháza)
Távozók: Benke Áron (?), Csősz Richárd (?), Gréczi Gábor (?), Kosznovszky Márk (MTK – kölcsönből vissza), Kovács Barnabás (ZTE – kölcsönből vissza), Marsa Levente (?), Pál András (?) 

 

2022.08.14 18:08:11

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Horváth Péter kissé szerencsés góljával a Balaton-partiak 1–0-ra nyertek, a szabolcsiak továbbra is pont nélkül állnak.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II PATAI GERGELY

Hiába került hamar előnybe a sereghajtó, pont nélkül távozott a fővárosból.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II F. E.

A Kazincbarcika az első félidőben megszerezte a vezetést, a Budafok a hajrában csak szépíteni tudott.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II MÓGA RICHÁRD

A nyáron edzőt váltó baranyai csapat egy góllal múlta felül az újonc Mosonmagyaróvárt.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

A bakonyi csapat a második félidőben döntötte el a mérkőzést.