NB II: Tiszakécskén folytatja a diósgyőri támadó

R. Z.R. Z.
Vágólapra másolva!
2022.07.07. 09:22
null
Gólerős támadóval erősödött a kécskei gárda (Fotó: tiszakecskefoci.hu)
Horváth Zoltán egy hete távozott Diósgyőrből, a jövőben a Tiszakécske csapatát erősíti majd – számolt be róla a kécskei klub honlapja.


Horváth Zoltán
karrierje az országi keleti feléből indult, ahol előbb a Nyírsuli és a Várda utánpótláscsapataiban szerepelt, majd utóbbi állomáshelyén 2008-ban már a felnőttek között is bemutatkozhatott. A most 32 éves támadó egy cigándi kitérőt követően került Egerbe, ahol 2012-ben NB II-es bajnoki címet ünnepelhetett, majd a 2012–2013-as idényben az NB I-ben is bemutatkozhatott.

CSIKI IS A DUNAÚJVÁROSBA SZERZŐDÖTT
A Nemzeti Sport információi szerint a 31 éves MTK-nevelés, az előző idényt az NB III-as Balassagyarmati VSE-ben töltő balszélső, Csiki Norbert is a szintén harmadosztályú Dunaújvárosba szerződött – két napja írtunk arról, hogy Gosztonyi András a dunaújvárosiaknál folytatja pályafutását.

Horváth később megfordult a DVSC, az ETO és a Kisvárda csapatában is, 2014 és 2017 között Ausztriában futballozott. A legutóbbi évadot Diósgyőrben töltötte, ahol 20 bajnoki mérkőzésen 11 gólt szerzett.

„Több csapat is érdeklődött. – árulta el a támadó. –A Tiszakécskei LC-vel folyamatosan tárgyaltunk, éreztem, hogy komolyan számolnának velem a klubnál. Korábbi csapattársaimtól is érdeklődtem a TLC-ről, és csak pozitív visszajelzéseket hallottam a klubról. Nem szerettem volna kölcsönbe érkezni, kétéves szerződést kötöttünk. Úgy gondolom, hogy ide igazolásommal tudok majd segíteni a klubnak a céljai elérésében.”

Horváth pályafutása egyébként botrányoktól sem volt mentes, hiszen 2022 májusában a Diósgyőr gyenge szereplése miatt atartalékcsapatba száműzték.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők:Bényei Ágoston(DVSC),Bokros Szilárd(Puskás Akadémia – kölcsön után végleg),Csirmaz István(Puskás Akadémia),Farkas Dániel(Mezőkövesd),Holdampf Gergő(Szombathelyi Haladás),Lukács Dániel(Kecskemét),Makrai Gábor(Csákvár – kölcsönből vissza),Orosz Marcell(DEAC – kölcsönből vissza),Papp Marcell(Budafok),Szőke Adrián(szabadon igazolható, legutóbb Heracles – Hollandia),Viczián Ádám(Vasas),Zsemlye Balázs(PMFC – kölcsönből vissza)
Távozók:Belényesi Csaba(Kecskeméti TE),Borsos Vilmos(Paks – kölcsönből vissza),Hornyák Marcell(Csákvár – kölcsönbe),Horváth Zoltán(Tiszakécske),Dejan Karan(visszavonult),Kocsis Dominik(Bp. Honvéd – kölcsönből vissza),Lucas(brazil-magyar, Kisvárda – kölcsönből vissza),Molnár Gábor(Mezőkövesd),Németh Márió(Budafoki MTE),Polgár Kristóf(?),Rotem Keller(izraeli, Maccabi Netanya – Izrael, kölcsönből vissza),Zsolnai Richárd(Ajka)

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A TISZAKÉCSKÉNÉL
Érkezők: Antal Botond(Mezőkövesd),Balajti Ádám(Vasas – kölcsönbe),Geiger Norbert(PMFC), Horváth Zoltán (DVTK),Kiss Norbert(Puskás Akadémia – kölcsönbe),Máté Zsolt(Újpest – ismét kölcsönbe)Szekér Ádám(Haladás),Winkler András(Budaörs),Zamostny Balázs(Nyíregyháza)
Távozók:Benke Áron(?),Csősz Richárd(?),Gréczi Gábor(?),Kosznovszky Márk(MTK – kölcsönből vissza),Kovács Barnabás(ZTE – kölcsönből vissza),Marsa Levente(?),Pál András(?)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik