A hosszabbításban mentett pontot a Pécs Soroksáron

Patai GergelyPatai Gergely
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 13:50
null
Fordulatos mérkőzésen végeztek döntetlenre a felek (Fotó: Meder István)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában hiába kezdett jobban a Soroksár, a vendég pécsiek Hegedűs Márk fejesével a szünet előtt vezetést szereztek. A fordulás után ritmust váltott a házigazda, amely a rendes játékidő végéhez érve már kétgólos előnyben volt, de a csereként beálló Adamcsek Máté duplája révén pontot mentettek a baranyaiak.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–PÉCSI MFC 3–3 (0–1)
Budapest,
Haraszti út,250néző.Vezette:Kovács J. Zoltán (Belicza Bence, Rózsa Dávid)
SOROKSÁR:Varga Á. – Nagy O., Gyömbér, Valencsik, Csontos – Haris, Hudák – Csernik (Szerető, 71.), Lőrinczy, Redzic (Korozmán, 71.) – Lovrencsics B. (Magyari, 79.).Vezetőedző:Lipcsei Péter
PÉCS:Helesfay – Sági, Rácz, Preklet, Katona L. – Futó (Bíró B., a szünetben) – Kónya, Nikitscher, Zsemlye (Kövesdi, 58.), Hegedűs M. (Károly, 78.) – Geiger (Adamcsek, 78.). Vezetőedző:Vas László
Gólszerző:Gyömbér (54.), Lovrencsics B. (61.), Csontos (81.), ill. Hegedűs M. (40.), Adamcsek (90., 90+3. – a másodikat 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:– Végig fölényben játszottunk, több helyzetet alakítottunk ki, mint a Pécs, csak magunkat okolhatjuk, hogy nem tudtuk itthon tartani a három pontot. Lezárhattuk volna a mérkőzést, de ziccereket hibáztunk, a hosszabbításban ez megbosszulta magát. A mutatott játékkal elégedett vagyok, de nagy kár a végéért.
Vas László:– Tompán és enerváltan futballoztunk, az első félidőben sok teret engedtünk az ellenfelünknek, amely uralta a játékot, mégis mi szereztünk vezetést. A folytatásban sem sikerült stabilizálni a védelmünket, a látottak alapján nem érdemeltünk pontot, a szívünk mégis vitt minket előre a hajrában, ami a csapat mentális erejét mutatja.

ÖSSZEFOGLALÓ

Ellentétes stílusok képviselői találkoztak vasárnap délután a Szamosi Mihály Sporttelepen, a Soroksár ugyanis első két idei mérkőzésén öt gólt szerzett, de ötször is kapitulált, míg a vendég pécsiek csupán kétszer voltak eredményesek, ám mindkét találat három pontot ért nekik.

Az első negyedóra alapján már sejteni lehetett, hogy a Szentlőrinc és a Budaörs elleni ütközettel ellentétben ezúttal nem ússza meg kapott gól nélkül a Pécs, a vendéglátók ugyanis jobban kezdték a találkozót, s a vezetést is megszerezhették volna, ha Lőrinczy Attila nem téveszt célt ajtó-ablak helyzetben. A folytatásban is többnyire a baranyaiak térfelén zajlott a játék, öt perccel a szünet előtt mégis Vas László alakulata került előnybe, Varga Ádám hiába védte bravúrral Geiger Norbert fejesét, a kipattanót Hegedűs Márk közelről a kapuba bólintotta (0–1).

A szünet után ritmust váltott a Soroksár, amely hét perc alatt megfordította a mérkőzés állását, előbb egy kapu előtti kavarodásnál Gyömbér Gábor eszmélt a leggyorsabban, majd Csontos Dominik ugratta ki Lovrencsics Balázst, aki fineszes emeléssel mattolta Helesfay Donátot (2–1). Hátrányban sokáig nem tudott megújulni a Pécs, csupán távoli próbálkozásokra futotta a baranyaiak erejéből, ráadásul Szerető Krisztofer kapufáról kipattanó lövését követően Csontos Dominik tíz perccel a vége előtt növelte a hazai előnyt (3–1). A rendes játékidő utolsó percéhez érve két góllal vezetett a Soroksár, mégsem tudta otthon tartani mindhárom pontot, Adamcsek Máté ugyanis előbb tíz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, majd a hosszabbításban az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőből egyenlített. A mérkőzés egésze alapján győzelmet érdemeltek volna a fővárosiak, de a hajrában mutatott játékával rászolgált a Pécs az egy pontra. 3–3

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége is a mérkőzésnek, elképesztő hajrát láthattunk! A Soroksár a rendes játékidő végéhez érve még két góllal vezetett, ám a Pécs Adamcsek duplájával egyenlített, a találkozó így3–3-as döntetlennel zárult. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+3. perc: GÓÓÓL, EGYENLÍT A PÉCS! Adamcsek Máté a kapu közepébe gurított, Varga Ádám balra vetődött.3–3!

90+2. perc: TIZENEGYES! Adamcsek esett el két védő szorításában a tizenhatoson belül, a játékvezető habozás nélkül befújta a büntetőt.

Három perc hosszabbítás következik.

90. perc: GÓÓÓL, OTT A SZÉPÍTÉS! Egy baloldali támadás végén Adamcsek Máté tíz méterről lőtte ki a jobb alsót, Varga Ádám hiába vetődött.3–2!

87. perc: Lőrinczy tekerését könnyedén fogta Helesfay.

Vajon van még innen visszaút a baranyaiaknak?

81. perc: GÓÓÓL, NÖVELTE ELŐNYÉT A SORI! Szerető lapos lövése még a jobb kapufán csattant, de a kipattanót a hosszún érkező Csontos Dominik a kapu közepébe bombázta.3–1!

79. perc:Cserélt a Soroksár is, Lovrencsics Balázst Magyariváltotta.

78. perc: Két helyen változtatott a Pécs, Geiger és Hegedűs helyére Károly és Adamcsek érkezett.

A hűvös téli idő ellenére a pécsi drukkerek egy része pólóját is levetve buzdítja kedvenceit. Egyelőre eredménytelenül, de negyedórája még van Vas László alakulatának, hogy legalább egy pontot megmentsen.

73. perc: Lipcsei Péternem először nehezményezte a játékvezető ítéletét, amit megelégelt Kovács J. Zoltán, s felmutatta a sárga lapot a soroksári trénernek.

71. perc: Kettős csere hazai oldalon, Redzic és Csernik hagyta el a pályát, helyükre Korozmán és Szerető érkezett.

70. perc: Hegedűs ugratta ki a bal szélen Geigert, de utóbbi lövése elment keresztbe a kapu előtt.

68. perc: Hudákszabálytalankodott a felezővonalnál, villant a sárga lap.

Alaposan bekezdett a második félidőben a fehér mezes házigazda (Fotó: Meder István)
Alaposan bekezdett a második félidőben a fehér mezes házigazda (Fotó: Meder István)

66. perc:IsmétHegedűspróbálkozott, ezúttal a tizenhatos sarkától, tekerése azonban elkerülte a bal felső sarkot.

64. perc: Hegedűsszabadrúgása elsuhant a keresztléc fölött.

61. perc: GÓÓÓL, FORDÍT A SOROKSÁR! Csontos forintos labdát adott a leshatárról kilépő Lovrencsics Balázsnak, aki tíz méterről átemelte a kimozduló Helesfayt.2–1!

59. perc: Nagy Olivérkapott sárga lapot lerántásért.

58. perc:Ismét cserélt Vas László, Zsemlye hagyta el a pályát, a helyére Kövesdi érkezett.

56. perc: Lőrinczylapos lövését tolta ki a jobb alsó elől Helesfay.

54. perc: GÓÓÓL, EGYENLŐ! Lőrinczy szögletét a röviden Lovrencsics Balázs csúsztatta meg, a hosszún berobbanó Gyömbér Gábor pedig közvetlen közelről a kapuba kotort.1–1!

48. perc: HELYZET! Hudák ugratta ki jó ütemben Redzicet, aki már csak a kapussal állt szemben, de ballábas lövése elkerülte a hosszú alsót.

46. perc:A szünetben cserélt a Pécs, Futót Bíróváltotta.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, a Soroksár kezdte a második félidőt.

Geiger Norbert (labdával) fejese előzte meg a pécsiek vezető találatát (Fotó: Meder István)
Geiger Norbert (labdával) fejese előzte meg a pécsiek vezető találatát (Fotó: Meder István)

45+2. perc: Vége az első félidőnek, hiába futballozik mezőnyfölényben a házigazda, Hegedűs Márk góljával a Pécs vezet a szünetben.

45+1. perc: Gyors kontrát vezethettek a vendégek, de Hegedűshosszan tolta meg a labdát, amit így Varga Ádám kaparintott meg.

Egy perc a hosszabbítás az első félidő végén.

44. perc:BRAVÚR! Lőrinczylépett ki ziccerben, deHelesfaylábbal hárította a jobb alsóba tartó lövést.

43. perc:Lőrinczy adott laposan középre az alapvonaltól, Hudáklövése azonban méterekkel elkerülte a kaput.

40. perc: GÓÓÓL, VEZET A PÉCS!Katona adott be balról, Geiger fejesét még bravúrral védte Varga Ádám, ám a hosszún érkező Hegedűs Márk közelről a bal felsőbe bólintott.0–1!

39. perc:Redzic váltott ritmust a bal szélen, majd középre ívelt, az érkező Nagy Olivérközeli, lapos lövésére leért Helesfay.

37. perc: Lőrinczyezúttal szögletet végezhetett el, középen nagy kavarodás alakult ki, ám végül Helesfay magához ölelte a labdát.

33. perc: Lőrinczy szabadrúgását követően a lecsorgót Nagy Olivérlőtte a bal alsó mellé.

Az első félórában a Soroksár irányította a játékot, a nagyobb helyzetek is a hazaiak előtt adódtak, de egyelőre nem sikerült feltörniük a pécsi reteszt.

29. perc: Zsemlyeakasztott meg egy soroksári kontrát, villant a sárga lap.

27. perc: Hegedűstört be a tizenhatoson belülre, erőtlen próbálkozását Varga Ádám fogta.

Jobban kezdett a Soroksár, de Varga Ádámnak is akadt dolga (Fotó: Meder István)
Jobban kezdett a Soroksár, de Varga Ádámnak is akadt dolga (Fotó: Meder István)

23. perc:Helesfay pontatlan kirúgását követően Lőrinczykerült lövőhelyzetbe, ám a pécsiek kapusa jól zárta a szöget és javította hibáját.

Közel háromszáz néző a stadionban, a pécsi drukkerek egyelőre lelkesebbek.

17. perc:Szabadrúgáshoz jutott a Soroksár, Lőrinczy lekészítésébőlNagy Olivér vállalkozottlövésre, Helesfaynak ezúttal sem volt nehéz dolga.

14. perc: MI MARADT KI? Lovrencsics Balázs két csel után jó ütemben ugratta ki Lőrinczyt,aki 14 méterről, laposan lőtt, de a labda centikkel elkerülte a bal alsó sarkot.

13. perc: Futónagy bedobására többen is érkeztek középen, de végül Varga Ádám magához ölelte a labdát.

11. perc: Redzichúzott befelé a jobbösszekötő helyéről, szépen lopta a távolságot, de a lövésre már nem maradt ereje, Helesfay könnyedén védett.

8. perc:Zsemlye ugratta ki Kónyát, Csontos bedobásra tisztázott.

5. perc:Kicsiben végeztek el szögletet a pécsiek, Geiger beadását a hosszún érkező Prekletkapu mellé csúsztatta.

3. perc: Máris itt az első helyzet, Redzicrázta le magáról védőjét, de Helesfay lábbal nagyot védett.

Fehér mezben és fekete nadrágban a Soroksár, tiszta pirosban a vendégek.

1. perc: Útjára indult a labda a Szamosi Mihály Sporttelepen, a Pécs kezdte a mérkőzést.

Mindkét csapat győzelemmel hangolt a bajnokira (Fotó: Meder István)
Mindkét csapat győzelemmel hangolt a bajnokira (Fotó: Meder István)

A két csapat eddig ötször találkozott egymással a másodosztályban, a legutóbbi összecsapás tavaly augusztusban 1–1-es döntetlennel zárult Pécsett.

A házigazdával ellentétben a Pécs idei mérkőzésein egyelőre nem potyognak a gólok, Vas László alakulata a Szentlőrinc és a Budaörs ellen egyaránt 1–0-s győzelmet aratott. A tabella nyolcadik helyén álló baranyaiaktól ezúttal is szervezett játékot várhatunk, az eddigi huszonkét fordulóban ugyanis mindössze huszonegy alkalommal kapitulált a gárda. Grabant Bence és Tihanyi Olivér sérüléssel, míg Dávid Zoltán és Hursán György vírusos megbetegedéssel bajlódik, Króner Martin pedig öt sárga lapja miatt nem áll a szakmai stáb rendelkezésére.

„Általában jó meccseket játszunk egymás ellen, mindkét csapat támad akar, amiből a szurkolók számára is élvezhető összecsapások kerekedtek az elmúlt két évben – nyilatkozta a Soroksár hivatalos honlapjának Csernik Kornél, a fővárosiak középpályása. – A szolnoki győzelem hatása érezhető a csapat hangulatán, segített a megtépázott önbizalmunk helyreállításában. Alaposan felkészültünk a Pécsből, minden erőnkkel azon leszünk, hogy itthon tartsuk a három pontot, mert szeretnénk mihamarabb felzárkózni a középmezőnyhöz.”

A Soroksár sorozatban négy hazai mérkőzéssel kezdi a futballtavaszt, az első két találkozón pedig nem unatkoztak a szurkolók, mindkét alkalommal öt gól született a Szamosi Mihály Sporttelepen. Lipcsei Péter együttese a Kecskeméttől 3–2-es vereséget szenvedett, a Szolnokot azonban ugyanilyen arányban legyőzte, így a tabella 14. helyéről várhatja a Pécs elleni ütközetet, mindössze négy pontra a veszélyzónában található Budafoktól. A soroksáriaknál kevés mozgás volt a télen, csupán Gengeliczki Gergő távozott a klubtól.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a 14. helyen álló Soroksár a sorozatban három győzelmet arató, nyolcadik helyezett Pécs ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik