R. Z. 2022.07.08 19:10 Frissítve: 2022.07.08 19:25

NB II: Olaszországból igazolt U21-es válogatott játékost az ETO

Csinger Márk személyében U21-es válogatott játékossal erősödött az ETO – számolt be róla a győri klub honlapja.

Csinger Márk a DAC és az ETO együttműködésének köszönhetően került Győrbe (Fotó: eto.hu)

Csinger Márk Jászboldogházán kezdte pályafutását, majd Zagyvarékas érintésével került Szolnokra ahonnan 2016-ban igazolt az MTK Budapesthez. A fiatal játékos végigjárta a ranglétrát az utánpótlás-válogatottaknál, teljesítményével két olasz csapat, a Napoli és a SPAL érdeklődését is felkeltette, végül utóbbihoz igazolt. Utóbbi állomáshelyén az olasz tartalékbajnokságnak számító Primaverában 40 mérkőzésen lépett pályára. Csinger idén nyáron elhagyta olasz csapatát és a dunaszerdahelyi DAC-hoz igazolt, onnan került kölcsönbe a győriekhez.

„Nagyszerű érzés, hogy az ETO-ban tudok játszani, hiszen egy nagy múltú együtteshez csatlakozhatok – kezdte Csinger Márk. – Várom már, hogy megtapasztaljam, milyen kihívásokat tartogat a felnőtt futball. Alapemberré szeretnék válni a csapatban, és jó játékkal segíteni az együttest, hogy minél jobb eredményt érjünk el a bajnokság végén. A keretből Szujó Attilát jól ismerem, vele a válogatottban csapattársak voltunk. Nem lesz ismeretlen számomra Tímár Krisztián mester sem, tisztában vagyok vele, hogy mit vár el, hiszen az U19-es válogatottnál dolgoztunk már együtt. Nagyon várom, hogy bekapcsolódhassak a munkába, és megkezdjem a felkészülést a társakkal.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ETO FC-NÉL
Érkezők: Bencze Márk (Szeged-Csanád GA), Csinger Márk (DAC –kölcsönbe), Deákovits Richárd, Huszár Marcell, Kiss Ákos, Kráz Tamás, Mitring Zsombor, Óvári Balázs, Tullner Péter, Vingler László (mindannyian Fehér Miklós Akadémia), Kanalos Tony-Markos (romániai, CSM Satu Mare/Szatmárnémeti VSK – kölcsönből vissza), Kiss Balázs (BFC Siófok), Szujó Attila (Debreceni VSC)
Távozók: Bagi István (?), Barna Szabolcs (?), Berki István (?), Csonka Bálint (?), Klausz Milán (ZTE FC), Lipták Zoltán (visszavonult), Múcska Viktor (Mosonmagyaróvár), Pálfi Donát (?), Vernes Richárd (Vasas – kölcsönből vissza) 

2022.08.14 18:08:11

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT

Horváth Péter kissé szerencsés góljával a Balaton-partiak 1–0-ra nyertek, a szabolcsiak továbbra is pont nélkül állnak.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II PATAI GERGELY

Hiába került hamar előnybe a sereghajtó, pont nélkül távozott a fővárosból.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II F. E.

A Kazincbarcika az első félidőben megszerezte a vezetést, a Budafok a hajrában csak szépíteni tudott.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II MÓGA RICHÁRD

A nyáron edzőt váltó baranyai csapat egy góllal múlta felül az újonc Mosonmagyaróvárt.

2022.08.13 14:35:39

Labdarúgó NB II VARGA BALÁZS

A bakonyi csapat a második félidőben döntötte el a mérkőzést.