Büntetőt hibázott a Szentlőrinc, és kikapott a Nyíregyháza vendégeként

Bereczky BenceBereczky Bence
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 13:50
null
A találkozó elején büntetőt védő Fejér vezérletével nyert a Szpari (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó NB II 23. fordulójában a játéknap előtt  hatodik helyezett Szpari a Szentlőrincet fogadta Balmazújvárosban,. és Vass Patrik góljával 1–0-s győzelmet aratott.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZENTLŐRINC 1–0 (0–0)
Balmazújváros,
Városi Stadion, 200 néző.Vezette: Ducsai József (Márkus Tamás, Ifj. Varga Gábor)
Nyíregyháza: Fejér– Szabó B., Papucsek, Gengeliczki, Debreceni Z.– Márkus, Sigér Á.– Vass P. (Godwords, 88.), Zamostny (Pataki B., 90+3.), Hamed (Pócsik, 82.) – Novák Cs. (Banyoi, 82.). Vezetőedző: Feczkó Tamás
Szentlőrinc: Prokop– Erdélyi B. (Farkas M., 89.), Hesz, Tamás L., Németh Márk – Biben, Török L.– Drljo, Jancsó (Törőcsik, 70.), Harsányi I. (Nagy B., 70.) – Grumics (Bányai, 85.). Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Vass P. (55.)
Kiállítva: Hesz (80.)
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás:
– Az első félidőben nagyon jól játszottak a vendégek, dinamikusan futballoztak. A szünetben rendeztük a sorokat, és jó volt látni, hogy a folytatásban azt játszotta a csapat, amit megbeszéltünk, hiszen a gól mellett további lehetőségeink is voltak. Hamarabb le kellett volna zárni a mérkőzést, de így is örülünk a győzelemnek.
Marián Sluka: – Sajnálom, hogy pont nélkül maradtunk, hiszen ez volt az egyik legjobb teljesítményünk a szezonban. A meccs elején kihagyott büntető sem vetette vissza a csapatot, utána is voltak lehetőségeink, sajnos kimaradtak. Egy rosszul levédekezett szituáció után vezetést szerzett az ellenfél, ez kicsit megzavarta a csapatot, de rendeztük a sorokat, és a kiállítás ellenére is megvolt az esélyünk arra, hogy egyenlítsünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nagy önbizalommal várhatta a Szentlőrinc elleni mérkőzést a Nyíregyháza, hiszen ebben az évben mindkét mérkőzését megnyerte eddig.

Ennek ellenére rémesen indult Feczkó Tamás csapata számára a találkozó, Harsányi István harcolt ki egy tizenegyest a negyedik percben. A büntetőt a sértett végezte el, a vendégek csapatkapitányának lövését azonban Fejér bravúrral kivédte. A folytatásban is a Szentlőrinc akarata érvényesült, mezőnyfölényben játszott a baranyai csapat, amely több lehetőséget is elpuskázott az első félidőben.

A második játékrészre más felfogással jött ki a Nyíregyháza, támadóbb szellemben játszottak a hazaiak, aminek meg is lett az eredménye: az 55. percben Vass Patrik góljával megszerezte a vezetést.

Az előny birtokában magabiztosabbá váló Nyíregyháza átvette a mérkőzés irányítását, a 80. percben Hesz kiállítása után ráadásul emberelőnybe is került. Úgy tűnt, a meccs hátralévő része nem tartogat további izgalmakat, de a hosszabbításban majdnem jött a csattanó: Bányai került ziccerbe, de a lövését Fejér védeni tudta.

Jó iramú találkozón szerezte meg a győzelmet a Szpari, és továbbra is hibátlan ebben a naptári évben. A Szentlőrinc számára bizakodásra adhat okot az első félidőben nyújtott teljesítmény, arra lehet építeni. 1–0

Végig szervezetten védekezett a találkozón a Nyíregyháza (Fotó: Kovács Péter)
Végig szervezetten védekezett a találkozón a Nyíregyháza (Fotó: Kovács Péter)


PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, második félidei jó játékának köszönhetően 1–0-ra nyert a Nyíregyháza!

Az egyébként sportszerű mérkőzés paprikásan fejeződött be, az egyik nyíregyházi stábtag a lefújás után a szentlőrinci kispadhoz fordulva örömködött, ez kisebb szóváltást eredményezett, nagyobb konfliktus azonban szerencsére nem történt.

90+2. perc: Cserél a Szpari, Zamostny helyett Pataki Bence érkezik.

90+1. perc: Egyenlíthetett volna a Szentlőrinc, Bányai lépett ki ziccerbe, 10 méteres lövését rosszul helyezte, Fejér kiütötte a labdát.

A játékvezető három percet hosszabbít

89. perc: A végjáték a cserékről szól, Erdélyi Botond helyett Farkas Marcell a pályán.

88. perc: Godwords váltja Vass Patrikot a hazaiaknál.

85. perc: A Szentlőrinc is változtat, Grumicsot Bányai váltja.

82. perc: Cserél a Szpari, Novák helyett Banyoi, valamint Hamed helyett Pócsik a pályán.

80. perc: Egy becsúszás után Hesz és Novák került földre, a vendégek védője felállás közben megtaposta a földön fekvő Novákot, ezért a játékvezető kiállította.

72. perc: Hamed kapáslövése centikkel suhant el a bal oldali kapufa mellett.

70. perc: Cserélnek a vendégek, pályán Nagy Barnabás és Törőcsik, Harsányi István és Jancsó helyett.

58. perc: Zamostny 16 méteres lövését blokkolta az egyik szentlőrinci védő.

 

Feczkó Tamás öröme Vass Patrik győztes találatát követően (Fotó: Kovács Péter)
Feczkó Tamás öröme Vass Patrik győztes találatát követően (Fotó: Kovács Péter)

 

...és persze a társak gratulációja sem maradt el (Fotó: Kovács Péter)
...és persze a társak gratulációja sem maradt el (Fotó: Kovács Péter)
Vass Patrik így örült a gólja után (Fotó: Kovács Péter)
Vass Patrik így örült a gólja után (Fotó: Kovács Péter)

 

55. perc: GÓÖÓL!!! Vezet a Szpari! Debreceni beadása után Prokop ütötte rossz helyre a labdát, amely Vass Patrik elé került, aki 5 méterről a kapu jobb oldalába bombázott.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik csapat sem cserélt a szünetben.

45. perc: Véget ért az első félidő!

45. perc: A találkozó első sárga lapját Feczkó Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője kapta reklamálásért.

44. perc: Óriási szentlőrinci helyzet maradt ki! Egy szép támadás után Hesz lőhetett senkitől sem zavartata 10 méterről, de jócskán fölé ment a labda.

39. perc: Helyzet a másik oldalon is, Grumics lőhetett ígéretes helyzetből, de eltörte a labdát, így az veszélytelenül csorgott el a nyíregyházi kapu előtt.

38. perc: Zamostny cselezett a jobb lába felé, majd 14 méterről lőtt, a labda néhány centivel suhant el a bal kapufa mellett.

34. perc: Sigér Ákos távoli lövését magabiztosan fogta Prokop.

23. perc: Novák Csanád esett össze a tizenhatoson belül, miután összerúgott egy szentlőrinci játékossal, de a játékvezető sípja néma maradt.

15. perc: Zamostny 18 méterről próbálkozott lövéssel, a labda egy méterrel ment el a jobb oldali kapufa mellett.

12. perc: Egy jó ritmusú szentlőrinci akció után Harsányi I. lőtt 18 méterről fölé.

A találkozót megközelítőleg 200 néző tekinti meg.

5. perc: A büntetőt maga a sértett végezte el, és a jobb alsó sarkot vette célba, de Fejér eltalálta az irányt és szögletre ütötte a labdát.

4. perc: Tizenegyest kap a Szentlőrinc! Harsányi István cselezett be a bal oldalról, biciklicseleit nem tudta lereagálni Szabó Bálint, aki buktatta a vendégek támadóját, jogosnak tűnik az ítélet.

Idei harmadik győzelmére hajt a Nyíregyháza (Fotó: Kovács Péter)
Idei harmadik győzelmére hajt a Nyíregyháza (Fotó: Kovács Péter)

 

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Nyíregyháza piros-kékben, a vendégcsapat fehérben játszik.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy egymással a hatodik helyezett Nyíregyháza és a 11. helyezett Szentlőrinc.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik