A Gyirmót az emberelőnyét gólra váltva győzött Nyíregyházán

MOLNÁR KRSZTIÁNMOLNÁR KRSZTIÁN
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 17:50
null
A sárga mezes Gyirmót Nyíregyházán is folytatta jó sorozatát (Fotók: Kelet-Magyarország/Dodó Ferenc)
A labdarúgó NB II 35. fordulójában a hetedik helyezett Nyíregyháza a harmadik Gyirmótot látta vendégül. A vendégek egy órát játszottak emberelőnyben, amit a második félidőben gólra váltottak. A Szpari a hosszabbításban közel járt az egyenlítéshez, de nem tudta megszakítani ellenfele veretlenségi sorozatát.

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–GYIRMÓT FC GYŐR 0–1 (0–0)
Nyíregyháza, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Pillók Ádám (Aradi József, Kovács Gábor)
NYÍREGYHÁZA: Fadgyas – Szabó B., Szokol, Jánvári, Fodor F. – Farkas A., Paku (Györgyi, 77.) – Hamed (Végső, 39.), Kalocsai (Svedjuk, 77.), Gresó (Hornyák, 77.) – Zamostny (Márkus, 60.). Vezetőedző: Gálhidi György
GYIRMÓT: Hársfalvi – Major, Hudák, Karacs, Szegi – Radics (Lencse, 55.), Nagy P. (Lustyik, 89.), Vass Á., Hajdú Á. (Heffler N., 71.) – Varga B. (Herjeczki, 89.), Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerző: Varga B. (73.)
Kiállítva: Farkas A. (33.)
MESTERMÉRLEG
Gálhidi György:
– Nem érdemeltünk vereséget. Ez a harmadik mérkőzésünk, amikor téves játékvezetői döntés miatt veszítünk, tőlünk állítanak ki játékost, vagy sérülés miatt veszítünk el embereket. Értetlenül állok a történtek előtt. A végén Szokol Zsolt lövésénél centiken múlott az egyenlítés.
Csertői Aurél: – Az első félidőben mi játszottuk a támadófocit, az ellenfél veszélyes kontrákra rendezkedett be. A kiállítás után pontatlanná vált a játékunk, illetve a hazaiakat feltüzelte a kialakult szituáció, és védekezésben ragyogóan helytálltak. A vezetés megszerzése után a végén volt némi szerencsénk, aminek az a tanulsága, hogy létszámfölényben magabiztosabban és türelmesebben kell futballoznunk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Nehéz feladatra vállalkozott a Nyíregyháza Spartacus: a hazaiak két vereség után a feljutásra még esélyes, 13 mérkőzés óta veretlen Gyirmót ellen próbáltak meg javítani.

Az igen motivált vendéggárda kezdett jobban, tetszetős akciókat vezetett, többször eljutott a Szpari tizenhatosáig, de legtöbbször az utolsó passzba csúszott hiba, a félidő legszebb akciója végén pedig a nagy szólót bemutató Nagy Patrik hiába ugratta ki kitűnően Simon Andrást, a támadó lövését Szokol Zsolt becsúszva blokkolta. A nyíregyháziaknál Gresó Mátyás és Hamed Yasin megmozdulásaiban volt veszély, ám Hársfalvi Andrásnak nem volt védenivalója az első félidőben.

Egyre kiegyenlítettebb volt a játék, amikor Farkas Aurél másodszor is elkésett a szerelési kísérlettel, s ahogy először, úgy a 33. percben is sárga lapot kapott – emberhátrányba került a Spartacus. A következő percekben mégis a Nyíregyháza játéka javult inkább, ám ez is csak ígéretesnek tűnő akciókban mutatkozott meg.

A második játékrész utolsó tíz percéig a vendégek birtokolták többet a labdát, de mezőnyfölényük sokáig meddő volt, a Szpari remekül védekezett. A 73. percben aztán a két perccel korábban beálló Heffler Norbert pontosan ívelt Varga Barnabás fejére, a támadó 6 méterről a kapuba juttatta a labdát. 0–1

A hazaiak a hajrában mindent egy lapra feltéve támadtak, eltüntették az emberhátrányukat, és Szokol révén közel jártak az egyenlítéshez is, ám a védő bombája a lécről a földre, onnan a mezőnybe pattant.

A Nyíregyháza negyedik meccse nyeretlen, a Gyirmót immáron tizennégy mérkőzés óta veretlen, és folytatja a zárkózását a Vasas, DVSC kettősre.

 

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet!

Véget ért a mérkőzés!

90+4. perc: Hornyák 14 méterről laposan, de nagy erővel lőtt, Hársfalvi védett. A szögletet lehúzta a kapus, ez a mérkőzés utolsó momentuma.

90+1. perc: LÉC! Szokol üresen maradt középen, a kaputól 30 méterre. A védő bombája Hársfalvin túljutott, a labda a lécről a földre vágódott, majd onnan a mezőnybe.

89. perc: Nagy P.-t Lustyik váltotta, Varga B. helyett Herjeczki folytatja.

A Nyíregyháza a hajrában egyre többször ér fel a vendégkapu elé. A hazaiknak nincs veszíteni valójuk.

83. perc: Fodor F. még a tizenhatos előtt szabálytalankodott Varga V.-vel szemben. Sárga lap.

81. perc: Nagy P. remek, 20 méterről eleresztett lövését Fadgyas tornászta a kapu fölé.

77. perc: hármat cserél a Nyíregyháza: Gresó helyett Hornyák, Kalocsai helyett Svedjuk, Paku helyett Györgyi érkezett.

73. perc: GÓL! Heffler N. balról ívelt a hazai kapu elé, Varga B. magasabbra emelkedett a védőjénél és 6 méterről a kapu bal oldalába fejelt, a labda Fadgyas alatt ment be.

71. perc: Heffler N. váltotta Hajdú Á.-t.

69. perc: Gresó jobb oldali beadása veszélyesen szállt a kapu elé, de Major fejjel megakasztotta a támadást.

67. perc: Lencse hiába cselezte magát a 16-oson belülre, ott eladta a labdát.

64. perc: Márkus máris besárgult.

60. perc: Zamostny helyett Márkus folytatja a játékot.

Egyértelműen többet van a labda a vendégeknél, de rendre csak a 16-osig jutnak.

55. perc: a Gyirmót egyelőre nem tudott igazán nagy nyomást helyezni ellenfelére, így változtatott Csertői Aurél: Radics helyett Lencse érkezett.

Noha az előző két mérkőzésén összesen négy gólt kapott, a Nyíregyháza védelme még mindig a bajnokság egyik legjobbja. A Szpari a Péccsel holtversenyben a legkevesebb találatot kapta idáig (27). A harmadik legkevesebb gólt épp a Gyirmót kapta (29).

46. perc: elkezdődött a második játékrész!

Gresó Mátyásnak voltak jó megmozdulásai az első félidőben
Gresó Mátyásnak voltak jó megmozdulásai az első félidőben

 

45. perc: véget ért az első félidő!

A kiállítás óta a hazaiak egy árnyalatnyival jobban játszanak, harmadszor jutottak el ellenfelük tizenhatosáig.

39. perc: taktikai változtatás a Szparinál: Hamed helyett Végső érkezett.

A nyíregyháziak emberhátrányban folytatják
A nyíregyháziak emberhátrányban folytatják

 

33. perc: Farkas A. egy ártalmatlan szituációban, a kaputól távol próbált szerelni, de ismét elkésett, megtaposta Nagy P.-t. Farkas A. a második sárga lapját kapta, kiállította őt a játékvezető.

32. perc: kontrát vezetett a Nyíregyháza. Gresó a bal összekötő helyéről passz helyett a cselezést, majd a lövést választotta. Laposan eleresztett labdája egy méterrel ment a kapufa mellé.

30. perc: Varga B. a saját térfeléről indulva, szépen cselezve haladt, majd remek passzt adott a védőit megelőző Simon A. elé. A támadó lövésébe Szokol csúszott bele.

26. perc: Radics jobb oldali beadására a hosszún ketten is érkeztek, Hamed fején megcsúszva Varga B.-ről ment ki a labda

23. perc: Varga B. remek kiugratást kapott, az alapvonal közeléből laposan visszapasszolt középre, de ott nem érkezett csapattárs.

21. perc: Nagy P. 20 méterről fölé lőtt egy szabadrúgást.

20. perc: szép támadást vezetett a Spartacus, Paku jó labdát kapott Gresótól, majd védője mellett elesett a 16-oson belül. A játékvezető továbbengedte a játékot.

18. perc: Farkas A. becsúszva próbálta meg elérni a labdát, de elkésett, Nagy P. lábát találta el. Sárga lapot kapott a nyíregyházi játékos.

16. perc: Paku közreműködésévelZamostny szerzett labdát a félpálya közelében, majd 35 méterrőlmegpróbálta átemelniHársfalvit, de a labda lassú volt, visszaért a kapus.

13. perc: Vass P. lekészítéséből Simon A. lőtt fölé távolról.

11. perc: Varga B.-t indították, de az ívelt labda magasra pattant előtte, a visszaérő Jánvári hazafejelte.

7. perc: tetszetős támadást vezetett a Gyirmót, de Varga B. hiába lőtt a kapuba, a játékvezető les miatt már előtte lefújta az akciót.

3. perc: jó nyíregyházi akció végén Hamed 18 méterről, középről gyengén lőtt.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A Nyíregyháza Spartacus két vereség után hazai pályán köszörülné ki a csorbát, igaz, ehhez a feljutásra hajtó Gyirmót ellen kellene jól szerepelnie. A Szpari2–0-s szolnoki vereséggelhangolt a hétközi fordulóra, míg a 13 meccse veretlen, a második DVSC-től csupán négy ponttal lemaradó vendégek legutóbb aDorogot győzték le 3–1-re.

„Bízom benne, hogy szerdára összeszedjük magunkat, hiszen egy nehéz ellenfél következik – nyilatkozta aKelet-MagyarországnakGálhidi György, a Nyíregyháza vezetőedzője. – Vannak komoly élvonalbeli rutinnal rendelkező játékosaik, mint például Lencse László, Nagy Patrik, Simon András, Heffler Norbert. Ők amolyan mérkőzéseldöntő típusú játékosok, sajnos, nálunk ilyenből van kevés.”

„A mezőnyben kevesen játszanak 4-4-2-es felállást rombusszal, ennek a hatékony megbontását szeretnénk elérni szerdán – tette hozzá a tréner. – Ehhez elengedhetetlen a stabil védekezés, és szeretnénk mentálisan erősebb társaságot látni a pályán. Eredményes és agresszív játékot várok sok futással, és természetesen győzelmet.”

„Nagyon harcos, masszív csapat ellen játszunk. A mérkőzés elejétől úgy akarunk futballozni, hogy megszerezzük a három pontot” – idézi aKisalföldCsertői Aurél, a Gyirmót vezetőedzőjének szavait.

A két csapat november 8-án találkozott egymással, akkor a köd miatt hosszú percekre félbeszakított meccset Hornyák Marcell találatával 1–0-ra nyerte meg a Nyíregyháza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik