Létfontosságú Tiszakécske-siker a III. Kerület otthonában

KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁNKOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 13:50
null
A III. Kerület a Tiszakécskét fogadta a 23. fordulóban (Fotók: Kricskovics Antal)
A III. Kerület hazai pályán futballozva 2–1-re kikapott a játéknapot megelőzően utolsó helyen álló Tiszakécskétől a labdarúgó NB II 23. fordulójában.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

III. KERÜLETI TVE–TISZAKÉCSKEI LC 1–2 (0–1)
Budapest,
III. Ker. TVE Sporttelep, 400 néző. Vezette: Derdák Marcell (Ország P., Nagy V.)
III. KERÜLET: Balázs J. – Kulcsár D., Erdei, Opavszky, Bekker (Horváth O., 80.) – Nyári P. (Daróczi, 57.), Kleisz (Köböl, 61.), Rabatin – Barczi (Birtalan, 57.), Sili (Schuszter, 57.) – Borvető. Vezetőedző: Kemenes Szabolcs
TISZAKÉCSKE: Holczer– Máté Zs., Kiprich D. (Csáki, a szünetben), Végső, Farkas N. (Uzoma, 78.) – Kosznovszky (Farkas A., 83.), Balázs B., Erdei, KovácsB. – Marsa (Gyurján, 64.), Beliczky (Pongrácz, 64.). Vezetőedző: Visinka Ede
Gólszerző: Borvető (82.), ill. Kiprich D. (12. – 11-esből), Gyurján B. (73.)
Kiállítva
: Csáki (81.)
MESTERMÉRLEG
Kemenes Szabolcs
: – Nem a kapuson múlt, az ilyen hiba időnként benne van a futballban. Az a szomorú, hogy egyáltalán beszélnünk kell a szituációról, ennek pedig az az oka, hogy közel sem domináltunk. Nem tudom, mitől volt ennyire ideges a játékunk. Szeretnék haragudni a játékvezetőre, de nem tudom hibáztatni a befújt tizenegyesért sem.
Visinka Ede: – Szünetben arról beszéltünk, hogy kell a második gól, ha nyerni akarunk. Megszereztük, és később kiderült, hogy kellett is. A III. Kerület a végén beszorított minket, de nagyot küzdöttünk a három pontért, s ezzel nagyot léptünk a bennmaradás felé.

ÖSSZEFOGLALÓ

A két csapat őszi találkozóján a III. Kerület idegenben tudott győzni – ezúttal pedig hazai pályán szeretett volna három pontot szerezni a Kemenes-legénység. Csakhogy a sereghajtó Tiszakécskének még ennél is jobban kellett volna egy siker, a Békéscsaba ellen elért előző fordulós győzelem után reális esélye nyílt elkerülni az utolsó helyről!

A 12. percben a vendégek kerültek közelebb a céljaikhoz: egy, a lelátói vélemények – tegyük hozzá, hazaiaktól származóak – alapján finoman szólva is könnyű síppal befújt büntetőből Kiprich Dávid szerzett vezetést a Tiszakécskének. A folytatásban sem tudott igazán dominálni a III. Kerület, hiába birtokolta többet a labdát a kék mezes együttes (0–1).

A fordulás után aztán megérkeztek a nagyobb hazai lehetőségek is, de Holczer Ádám így se kényszerült bravúrt bemutatni. Hiába érett az egyenlítés, a 73. percben a tizenhatoson kívül lábbal menteni igyekvő Balázs József hibáját követően ismét a vendégek találtak a kapuba, a csereként beálló Gyurján Bence éles szögből tekert a gólvonalon túlra (0–2).

A hajrában Csáki Róbert talpalásért megkapta a második sárga lapját, az emberelőnyt pedig szinte azonnal kihasználták az óbudaiak – Borvető Áron fejjel szépített (1–2). Ennél többre viszont nem futotta a Kerület erejéből, amely így pont nélkül maradt hazai pályán.

 

PERCRŐL PERCRE

90+5. perc: Vége a mérkőzésnek!

90+3. perc:
Röviden kifejelt labda, Schuszter elé került 19 méterről lő, de jó két méterrel kapu fölé!

Hiába nyomnak az óbudaiak, a kapu előtt szinte semmi nem jön össze nekik.

90. perc: Négy perc a tervezett ráadás.



87. perc: Uzoma kap egy sárgát időhúzásért.

83. perc:
Kosznovszky le, Farkas A. be.

82. perc: VISSZAJÖN A MECCSBE A KERÜLET! Köböl végezte el a szabadrúgást majd 40 méterre a kaputól, a beívelés az ötös előterébe szállt, ahol Borvető mindenkinél magasabbra ugrott és 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt. Holczer hiába vetődött, nem érhette el a labdát. 1–2

81. perc: Csáki vette át hosszan a labdát a kezdőkörben, majd utána kapva letalpalta az ellenfelét. Ezért megkapta a második sárga lapját, így összességében a pirosat.

80. perc:
Védő helyére támadó, Bekker lement, Horváth O. pedig beállt a hazaiaknál.

78. perc:
Farkas N. helyén Eke Uzoma.

A második félidőben talán másodszor jutott el labdával az ellenfél tizenhatosáig a Tiszakécske, s így is simán megszerezheti a három pontot.

73. perc: ELDŐLT?! RÁADÁSUL MEKKORA KAPUSHIBÁVAL... Balázs J. érezte úgy, hogy ki kell sprintelnie a 16-oson kívülre egy hosszú indításnál, Gyurjánt meg is előzte, de luftot rúgott. A csatár a balra, az oldalvonal irányába csorgó labda után iszkolt, majd még a vonal előtt begyűjtve azt 16 méterről, éles szögből az üres kapuba emelte, tekerte! 0–2

68. perc:
Daróczi végezte el a szabadrúgást 20 méterre a kaputól, a 16-os bal csücskétől. A szög közel sem volt ideális, így is közvetlenül kapura lőtte, Holczer zárta jól a szöget a rövidnél.

66. perc: Csáki
kapott sárgát lerántásért.

64. perc:
Két újabb csere, Beliczky és Marsa le, Pongrácz és Gyurján be.

61. perc:
Kreisz M. megsérült, lejött a pályáról. A helyén Köböl folytatja.

59. perc: Daróczi próbálkozott meg egy lövéssel 22 méterről, kissé balról – Holczer a hosszú felsőnél húzta le.

58. perc: Rabatint kell ápolni egy ütközés után.

57. perc: Hármat cserélt Kemenes Szabolcs, lejött Nyári P., Barczi és Sili L., beállt Daróczi, Birtalan és Schuszter.

54. perc: Barczi centerezett jobbról középmagasan, a hosszún Borvető érkezett, már dobta is magát, amikor a visszazáró Kosznovszky bravúrosan kivágta előle a labdát.

A második félidőben eddig egyértelműen jobban érvényesül a Kerület akarata...

49. perc:
Nyári végzett el egy szabadrúgást a kaputól 22-23 méterre, jobbról, éles szögből. A labdát közvetlenül kapura tekerte, de nem túl erősen, pont középre, így Holczer biztos kézzel foghatta meg.



47. perc:
Kleisz elsőre luftot rúg a 16-os előterében, majd miután a labda előtte marad, leír azzal egy 360 fokos piruettet, ismét lő, ezúttal eltalálja a labdát, de az előtt 4-5 méterre álló, blokkolni igyekvő tiszakécskeit is...

46. perc: Egy csere a vendégeknél, Kiprich helyén Csáki folytatja a második félidőben.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés!

SZÜNET

45+1. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

Egy perc a tervezett ráadás.

45. perc:
Rövid ápolás után Kiprich újra a pályán. Nincs turbán, ha vérzett is a feje, sikerült elállítani a vérzést.

44. perc:
Borvető és Kiprich fejeltek össze a 16-os bal oldalánál. Szabadrúgás lesz kifelé. Kiprichnek talán felszakadt a fejbőre is...

42. perc: Ez a szabadrúgás is Nyárié, a beívelés az ötös előterébe száll, a középen érkező bolyból Kulcsár emelkedik a legjobb ütemben, fejel is 7 méterről, de nem elég erősen ahhoz, hogy Holczeren kifogjon.

42. perc: Erdei C. húzza vissza Bekkert a bal szélen, a 16-os előterében. Sárga.

41. perc: Erdei C. lőtt éles szögből, 10 méterről, kissé jobbról, de a labda elzúgott keresztben a kapu előtt.

40. perc:
Balázs B. kapott remek kiugratást a 16-os bal oldalánál, ám ahogy átvette kissé kisodródott, az ötös előterében csinált egy cselt befelé, majd megpróbálta elnyesni a hosszú irányába, ám az sem lövésnek, sem átadásnak nem volt pontos.

39. perc:
Bekker harcolt ki szabadrúgást a bal szélen, a kaputól jó 27-28 méterre. Ezt a beadást is Nyári vállalta el, jól tekeredett az ötös rövid csücske felé, ahol Erdei G. érkezett és bólintott végül 6 méterről centikkel a kapu fölé!

35. perc: Nyári végezte el a szabadrúgást a kaputól jó 26-27 méterre, balról. A beadására középen többen is jól érkeztek, a tumultusból végül az egyik hazai fejről méterekkel kapu fölé perdült a labda.

34. perc: Kiprich szinte lerángatja a nadrágot Borvetőről, amikor az a leshatárról kilépve, a bal szélen ziccerben elindulhatna a kapu felé. A játékvezető kicsit kivár, aztán sárgát ad a Tiszakécske védőjének.

30. perc: Egy átlövési kísérlet Barczitól, de jó egy méterrel a jobb felső sarok fölött zúg el a labda.

29. perc: Rabatin passza jut el kisebb csodával határos módon Nyárihoz a 16-os jobb oldalánál, a büntetőterületen belül. Talán Nyárit magát is meglepte a lehetőség, mert az erőtlen labdát hosszan vette át, s mire megszelídítette, már négyen vették körbe... a végén blokkolták is a kísérletét.

24. perc: Kosznovszky vette célba a kaput 23-24 méterről, középről, a lapos lövését azonban blokkolni tudta az egyik hazai játékos.

20. perc: Bekker volt harcias a vendégtérfél közepén, a labdaszerzés után Barczi indult meg, két csellel két emberrel a nyakán is eljutott a kapuvonalig, a beadásába viszont nem jutott elég erő, Holczer biztos kézzel húzta le a levegőből a labdát.

Barczi Dávid küzd a labdáért (Fotó: Kricskovics Antal)
Barczi Dávid küzd a labdáért (Fotó: Kricskovics Antal)


Hiába birtokolja érzésre sokkal többet a labdát a Kerület, ezzel nem tud élni. Sőt, az ellenfél térfelén a Tiszakécske a határozottabb az eddigi 15 perc alapján.

12. perc: VEZETNEK A VENDÉGEK! Kiprich Dávid állt a labda mögé, s miközben Balázs J. elvetődött jobbra, addig ő a kapu bal oldalába helyezett a 11-es pontról. 0–1

11. perc: TIZENEGYESHEZ JUT A TISZAKÉCSKE! A büntetőterületen belül Balázs B. és Kulcsár ütköztek, utóbbit pedig szabálytalannak látta a játékvezető.

10. perc: A becsült nézőszám 400 fő.

9. perc: Sili centerezett jobbról, éles szögből, laposan, középen Borvető centikkel maradt le a labdáról, a hosszún iszkoló Rabatin pedig ugyan begyűjtötte, már olyannyira kisodródott, hogy nem volt esélye sem kapura lőni, vagy épp újra beadni.

8. perc: Nyári ívelte be a labdát jobbról, az ötös előterében, annak bal csücskéhez közel Erdei ugorta túl az emberét, végül azonban nem tudta kapura bólintani!

4. perc: Nagy lehetőség a vendégek előtt. Balázs érkezik a 16-os jobb csücskénél egy lecsorgóra, lövés helyett inkább a kaputól 8-9 méterre helyezkedő, teljesen üresen álló Kovács B.-nek passzolja le, aki kissé balról méterekkel a kapu fölé teker.

3. perc: Bekker balról érkező beadását Végső fejeli el az érkező Barczi elől. A 16-os előterében Nyári csapna le a labdára, de az ő lövését blokkolják.

A Kerület szokásos hazai szerelésében kék felsőben, egy árnyalattal sötétebb kék nadrágban és a felsővel megegyező színű sportszárban, a Tiszakécske fehér szerelésben futballozik.

1. perc: A Tiszakécske kezdte a mérkőzést.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy egymással a két újonc, a 17. helyezett óbudai III. Kerületi TVE és a négy ponttal lemaradva sereghajtó Tiszakécske.

A sereghajtó Tiszakécske a 17. helyen álló III. Kerület otthonában próbálna újabb pontokat gyűjteni (Fotó: NS Archív)
A sereghajtó Tiszakécske a 17. helyen álló III. Kerület otthonában próbálna újabb pontokat gyűjteni (Fotó: NS Archív)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik