Nem bírt egymással az előző idény két meglepetéscsapata

Vágólapra másolva!
2023.07.30. 18:50
null
Döntetlennel indította a bajnokságot az Ajka és a Soroksár (Archív fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában az előző kiírás 3. és 5. helyezett csapata csapott össze Ajkán. A szünet előtt nem sokkal a hazaiak kerültek előnybe, ám a Soroksár egalizálni tudott a második félidőben, így 1–1-es végeredmény született.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

FC AJKA–SOROKSÁR SC 1–1 (1–0)
Ajka, Városi Sportcentrum, 700 néző. Vezette: Sipos Tamás (Szalai Dániel, Bertalan Dávid)
AJKA:Horváth D. – Tóth G., Jagodics B., Kenderes, Csemer – Tajthy T. (Berzsenyi, 79.), Csizmadia Z. – Gyuris (Babos, 79.), Sejben (Borsos, 64.), Rabatin (Vogyicska Bálint, 64.) – Szarka Á. (Doncsecz, 79.). Vezetőedző: Jeney Gyula
SOROKSÁR:
Holczer –Kaján, Króner, Valencsik, Pintér D. – Vass Á., Németh E. (Köböl, a szünetben), Katona M. – Gálfi (Dragóner F., 83.), Lovrencsics B., Vogyicska Balázs (Dobos Á., a szünetben). Vezetőedző: Lipcsei Péter
Gólszerző: Tóth G. (42.), ill. Kaján (61.)
MESTERMÉRLEG
Jeney Gyula: – Egy csapat, a Soroksár volt az, amelyikben még igazán bíztam, hogy vagány, pesti, bátor futballt játszik majd ellenünk, de az ellenfelünk teljesen visszaállt ezen a mérkőzésen, és látszott, hogy az egy pontért jött. Sajnos amikor lehetőségünk adódott rá, nem döntöttük el a meccset, hátul pedig jöttek az egyéni hibák, így a vendégek egyenlíteni tudtak.
Lipcsei Péter: – Hellyel-közzel jól játszottunk, viszont az első félidő végén elkerülhető gólt kaptunk, hiszen hátul létszámfölényben voltunk. A szünet után vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe, rúgtunk egy szép gólt, és ugyan igazságos döntetlen született, a végén megnyerhettük volna a meccset, de az ellenfél kapusa három bravúrt is bemutatott.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az elmúlt idény két meglepetéscsapata találkozott egymással: az Ajka a harmadik, a Soroksár pedig az ötödik helyen zárta az előző NB II-es évadot. Sajnos azonban a játék alapján nem lehetett volna megmondani, hogy itt felsőházi csapatok mérkőznek meg egymással, mert ugyan az iram rendben volt, de alig akadt helyzet az első félidőben. Az első valamirevaló lehetőség Csemer Gyula előtt adódott a 23. percben, de bal külsős lövését Holczer Ádám kispárgázta a rövid kapufánál. A labda a hazaiaknál volt többet, és végül is a fölény góllá érett: három perccel a játékrész vége előtt Csemer ugratta ki Tóth Gergelyt, aki megszerezte a vezetést a zöld-fehéreknek.

A folytatásban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a fővárosi együttes, ám ez helyzetekben nem nyilvánult meg, még Szarka Ákos révén a hazaiak növelhették volna előnyüket. Negyedóra elteltével viszont jött az egyenlítés, Kaján Norbert volt szemfüles, és második próbálkozásra a kapuba lőtt. A gól nem tett jót a mérkőzésnek, mivel a döntetlennel egyik csapat sem volt igazán elégedetlen. Főleg a Soroksárnak felelt meg az egy pont, az Ajka még csak-csak próbálkozott, de túl nagy kockázatot azért nem vállalt. Aztán a ráadásban még felpörögtek a vendégek, akik az utolsó percekben háromszor is helyzetbe kerültek: Lovrencsics Balázs, Köböl Krisztián és Katona Máté is megszerezhette volna a győztes találatot, de Horváth Dániel szép védéseivel megőrizte kapuját az újabb góltól.

Összességében igazságos döntetlen született, de a meccs végén mégis az Ajka örülhetett annak, hogy maradt az iksz. 1–1

1. FORDULÓ (július 30.)
Nyíregyháza–Siófok 2–0
BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás 1–0
Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr 2–3
Kozármisleny–Tiszakécske 1–2
Csákvár–Budapest Honvéd 1–2
Ajka–Soroksár 1–1
Vasas–Budafok 0–1
Kazincbarcika–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1
PMFC–Mosonmagyaróvár 1–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek, 1–1-gyel zárult a találkozó!

90+4. perc: Köböl szöglete után Katona fejelt a bal sarok felé, Horváth viszont ismét a helyén volt, és kiütötte a félmagas labdát!

90+3. perc: Köböl tekert kapura egy szabadrúgást 27 méterről, a bal kapufa mellé tartó labdát bravúrral ütötte ki Horváth!

90. perc: Négy perc a ráadás.

90. perc: Dragóner iramodott meg a soroksári kontránál, kiugratta Lovrencsicset, aki estében kapura lőtt, Horváth bravúrral tolta ki a labdát a jobb alsóból!

83. perc: A Soroksárnál Gálfi Zoltánt váltotta a volt ajkai játékos, Dragóner Filip.

79. perc: Három változtatás a hazai oldalon. Lejött Tajthy Tamás, Szarka Ákos és Gyuris Aurél, beállt Berzsenyi Kevin, Doncsecz Levente és Babos Bence.

64. perc: Kettős ajkai csere. Sejben Viktor helyén Borsos Filip, Rabatin Richárd helyett pedig Vogyicska Bálint érkezett.

63. perc: Valencsik kapott sárga lapot visszahúzásért.

61. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A SOROKSÁR!Pintér bal oldali beadása után Kaján ugrotta túl védőjét 6 méterre a kaputól, a fejesét még védte Horváth, de a soroksári játékos a kipattanót már a kapuba passzolta! 1–1

57. perc: Tajthy passzolt Szarkához, aki egyből lőtt 12 méterről, de egy méterrel mellé gurult a labda.

53. perc: Rabatin kapott sárgát egy korábbi szabálytalanságért.

50. perc: Bal oldali szöglet után Katona lőtt kapásból 16 méterről, de csúnyán fölé vágta.

46. perc: Kettőt cserélt a Soroksár a szünetben. Dobos Áron Vogyicska Balázst, mígKöböl Krisztián Németh Eriket váltotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő!

A nem túl sok izgalmat hozó első félidőben inkább az Ajka dominált, amely épp a legjobbkor, a szünet előtt váltotta gólra mezőnyfölényét.

45. perc: Nincs hosszabbítás, vége az első félidőnek!

44. perc: Jobb oldali szöglet után Lovrencsics fejelt mellé 7 méterről.

42. perc: GÓL! VEZET AZ AJKA!Csemer kiugratta a középen kilépő Tóthot, aki nehezen ugyan, de átvette a labdát, majd 10 méterről Holczer mellett a kapuba bombázott! Alaposan elaludtak a soroksári belső védők. 1–0

Az iramot nem lehet rossznak nevezni, de helyzetek nem igazán vannak, s így aztán izgalom sincs.

Nagyjából 700 néző látogatott ki a mérkőzésre.

23. perc: Helyzet!Szarka készítette le a labdát Csemernek, aki 10 méterről bal külsővel lőtt, Holczer lábbal szögletre mentett!

18. perc: Sejben került jó helyzetbe, de 15 méterről rosszul találta el a labdát, így lövése mellé ment.

12. perc: Gálfi 22 méterről eleresztett lövése lecsúszott, így jócskán fölé-mellé ment.

A hazaiak fehér, a vendégek fekete szerelésben játszanak.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az ajkaiak indították útjára a labdát!

KÍVÁNCSI AZ NB II-ES KLUBOK NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAIRA?
IDE KATTINTVA MINDEN ÁTIGAZOLÁST MEGTUDHAT!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az előző bajnokságban a bronzéremmel története legjobb helyezését elérő FC Ajka a tavasszal ötödikként záró Soroksár ellen. A 2022–2023-as idényben mindkét meccsüket az aktuális hazai csapat nyerte 2–0-ra.

A Soroksár bajnokin legutóbb éppen Ajkán kapott ki.

Az új igazolások közül a hazaiaknál senki sem került be a kezdőbe, a vendégeknél viszont Gálfi Zoltán és Katona Máté is bemutatkozik új csapatában, míg az éppen Ajkáról szerződtetett Dragóner Filip a padon kezd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik