Hiába dolgozta le kétgólos hátrányát az ETO, a Szolnok legyőzte Győrben

BÁBICS NORBERTBÁBICS NORBERT
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 17:50
null
A kékben játszó Szolnok nagy csatában győzte le a győrieket (Fotó: Huszár Gábor / Kisalföld)
A labdarúgó NB II 35. fordulójában a 11. helyezett ETO FC Győr a 9. Szolnoki MÁV-ot látta vendégül. Öt gól esett a mérkőzésen, amelyet a vendégek nyertek meg 3–2-re.

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ

ETO FC GYŐR–SZOLNOKI MÁV FC 2–3 (0–2)
Győr,
ETO Park, zárt kapuk mögött. Vezette: Nazsa Tamás (Berényi Ákos, Márkus Péter)
ETO FC Győr:Ruisz – Kovács K. (Berki, a szünetben), Lipták, Temesvári, Fejes – Kiss M. – Vukasovic, Vitális, Májer (Farkas B., 74.) – Priskin, Berki (Vankó, a szünetben). Vezetőedző: Dobos Barna
Szolnoki MÁV FC:Csáki – Csirmaz, Horgosi, Kovács O., Tamás L., Kotula –Tisza K., Kónya, Berdó (Bárdos, 76.) – Rokszin (Irmes, 76.), Novák Cs.Vezetőedző: Csábi József
Gólszerző
: Lipták (56.), Fejes (81.), ill. Kovács O. (23.), Tisza K. (29.), Novák Cs. (84. – 11-esből)
MESTERMÉRLEG
Dobos Barna: – Az első félidőben jelentős hátrányba kerültünk, játékunkból hiányzott a harcosság. Sikerült ugyan egyenlítenünk, de hazai pályán három gólt nem szabad kapni, igaz, két szabályos gólunkat nem adta meg a játékvezető.
Csábi József: – Már az első félidőben le kellett volna zárnunk a mérkőzést. A szünet után felpörgött az ETO, de az egyenlítése után megújultunk, és ez az eddigiekhez képest szintlépést jelent játékunkban.

ÖSSZEFOGLALÓ

A mérkőzés elején többnyire a szolnokiaknál volt a labda, több szögletet is elvégezhettek, de Ruisz kapuja nem forgott igazán veszélyben. Az első veszélyesebb lövésre a 13. percig kellett várni (Tisza lőtt a győri kapu fölé), aztán egy perccel később a másik oldalon már védenie is kellett a kapusnak: Csáki hárította Májer éles szögből leadott lövését. A vendégek pontosabbak és harciasabbak voltak, ennek pedig meglett az eredménye. A 23. percben már a sokadik szögletét végezhette el a Szolnok, amikor Kovács Olivér a kapuba csúsztatott Kónya beadásából, 0–1. Kisvártatva jobb oldali szöglet után növelte az előnyét a Tisza-parti csapat Tisza Kálmán találatával (0–2). Az ETO támadásaiban eközben nem volt átütőerő: sem Vukasovic lövése, sem Vitális oldalról beívelt szabadrúgása nem hozott gólt, és Priskin próbálkozása is elment a kapu mellett.

A mérkőzés képe fokozatosan megváltozott, az ETO pedig egyre közelebb került a szépítéshez. Ez végül az 56. percben sikerült: Vitális szabadrúgása után Lipták csúsztatott a kapuba (1–2). A győriek nem álltak meg, már az egyenlítésért hajtottak. Priskin kétszer is a kapuba talált, de az elsőt les miatt nem adta meg a játékvezető, a másodikat pedig azért nem, mert a vendégek kapusa, Csáki még nem végezte el a szabadrúgást, amikor Priskin lecsapott a labdára.

A félidő egyik legnagyobb védését a 60. percben Ruisz mutatta be, Kónya szabadrúgását tolta ki a jobb alsó elől. A győriek aztán Fejes révén a 81. percben egyenlítettek (2–2). A győri védelem viszont fellazult, a 84. percben Lipták először még meg tudta menteni az ETO-t a góltól (a gólvonal elől sikerült kifejelnie a kapuson átemelt labdát), utána azonban Novákkal szemben szabálytalankodott a tizenhatoson belül. A büntetőt Novák Csanád értékesítette, erre a gólra viszont az ETO-nak már nem volt válasza.2–3

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Az utolsó ETO-szöglet után Csáki vetődik a labdára, a játékvezető pedig véget vet a mérkőzésnek. Köszönjük a figyelmüket!

90+2. perc: Csáki látványos időhúzása is sárgát ér.

90+1. perc: Három perc a ráadás.

84. perc: Novák Cs. balra lőtt tizenegyesét nem tudja védeni Ruisz, csak beleérni tud. 23

84. perc: Lipták kap sárgát, miután Novákkal szemben szabálytalankodik a tizenhatoson belül, a szolnokiak pedig büntetőt lőhetnek.

83. perc: Sitku L. áll be Csirmaz helyére. Fél perccel később a kapu torkából fejeli ki a labdát Lipták egy emelés után.

81. perc: Egyenlít az ETO. 22. Vitális baloldali szabadrúgását Farkas B. adja középre, Fejes pedig a kapu bal oldalába lő.

78. perc: Farkas B. kap jó labdát, a védőjét sikerül leráznia, azonban jobb szélről a labdát a kapu mellé lövi.

76. perc: Szolnoki cserék: Berdó helyére Bárdos érkezik, Rokszint pedig Irmes váltja.

74. perc: Májer helyére Farkas B. érkezik a hazai oldalon.

71. perc: Priskin reklamálásért kap sárgát: azt sérelmezi, hogy a hazaiak elvégezték a megítélt szabadrúgást, így ő utána szabályos gólt szerzett. Nazsa nem így látta.

67. perc: Jobboldali győri szöglet után elég nagy kavarodás alakul ki a kapu előtt, végül sikerül tisztáznia a vendégek védelmének.

66. perc: Tisza K.nagy látványosan rángatja vissza a félpályánál Vukasovicot: övé az első sárga kap.

60. perc: Kónya szabadrúgását bravúrral üti szögletre Ruisz.

58. perc: Majdnem itt az egyenlítés, Lipták lő a kapuba, azonban les miatt a szolnokiak végezhetnek el szabadrúgást.

56. perc: Szépít az ETO! Vitális távoli szabadrúgását Lipták fejeli a bal alsóba.1–2

46. perc: Folytatódik a meccs.

46. perc: Két csere az ETO-ban: Kovács K. helyére Bagi, Berki helyére pedig Vankó érkezett a szünetben.

A szögletek inkább a másik oldalon okoztak veszélyt. (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)
A szögletek inkább a másik oldalon okoztak veszélyt. (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)

 

45. perc: Vége az első félidőnek.

44. perc: Priskin kap indítást, kissé kisodródva lő jobbról, a labda elmegy a hosszú kapufa előtt. Nem sokon múlt a szépítés.

42. perc: Kovács O. indul meg a labdával a felezővonaltól, aztán 28-ról kapu mellé lő.

 

Caáki, a szolnokiak kapusa hárít egy veszélyes győri támadást (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)
Caáki, a szolnokiak kapusa hárít egy veszélyes győri támadást (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)

 

39. perc: Vitális balról adja középre a szabadrúgást, a hosszún érkező társ elől Csáki tenyereli ki a labdát.

37. perc: Kónya újabb baloldali szöglete után ugyan a labda a gólvonal mögé gurul, de már előtte jelzett a játékvezető: a kapussal szembeni szabálytalanság miatt kifelé jár a szabadrúgás.

33. perc: Újabb szolnoki szöglet balról, utána győri kezezést reklamálnak a vendégek, Nazsa nem fúj a sípjába.

31. perc: Vukasovic erős, távoli lövését Csáki üti szögletre.

29. perc: Jobboldali szolnoki szöglet után Novák fejeli vissza a labdát a kapu elé, Tisza Kálmán nincs lesen, és a hálóba lő az ötösről. 02

26. perc: Májer adja középre a labdát balról, Priskin lövési kísérlete a blokkoló Tamás Lászlón felperdül, így Csáki könnyedén megfogja a labdát.

Fejes András (fehérben) védőmunkája ellenére két gólt is szerzett az első félidőben a Szolnok (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)
Fejes András (fehérben) védőmunkája ellenére két gólt is szerzett az első félidőben a Szolnok (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)

 

23. perc: Vezet a Szolnok! Balról végez el szögletet a vendégcsapat, Kovács Olivér csúsztatja a labdát az ötös rövid sarkáról a hosszú alsóba. 0–1

14. perc: Májer tűzi kapura a labdát éles szögből, balról, Csáki magabiztosan fogja az erős lövést egy leütés után.

13. perc: Tisza K. lő 18 méterről kapu fölé.

1. perc: A fehérben játszó ETO kezdi a meccset, kékben a vendégek.

Kezdés előtt üdvözli egymást a két csapatkapitány, Kovács Olivér és Priskin Tamás (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)
Kezdés előtt üdvözli egymást a két csapatkapitány, Kovács Olivér és Priskin Tamás (Fotó: Kisalföld / Huszár Gábor)

 

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy a legutóbb Siófokon kétgólos előnyt elszórakozó ETO a két hellyel előtte állomásozó Szolnoki MÁV ellen. Ha a hazaiak nyernek, egy pontra felzárkózhatnak a Tisza-parti együttes mögé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik