NB II: botlott a Soroksár, simán győzött a Puskás Akadémia

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.16. 14:59
null
Nem született gól a Soroksár–Cigánd összecsapáson (Fotó: Török Attila)
Hétközi fordulót rendeztek a labdarúgó NB II-ben. A listavezető Soroksár nem bírt a kieső pozícióban álló Cigánddal, így a Prosser Dániel vezérletével 3–0-ra nyerő Puskás Akadémia az élre állt. A Balmazújváros hazai pályán nem bírt a Váccal, míg a Budaörs 4–1-re legyőzte a Csákvárt. A Nyíregyháza 1–0-s vereséget szenvedett a Kozármislenytől, a ZTE pedig 3–2-re kapott ki a Ceglédtől. Nyert a Kisvárda és a Szolnok, előbbi a Sopront, utóbbi a SZEOL-t verte meg.

 

A labdarúgó NB II 25. fordulójában két támadója, Lovrencsics Balázs és Popov Patrik nélkül fogadta a listavezető Soroksár a kiesés ellen küzdő Cigándot. A fővárosiak az első félidőt igencsak „lazán” vették, a szünet után aztán rákapcsoltak, de minden lehetőségüket elpuskázták, illetve többször a cigándi kapus, Sánta Tibor akadályozta meg őket a gólszerzésben. A döntetlennel a XXIII. kerületieknek át kellett adniuk az első helyet a PAFC-nak.

Annak a Puskás Akadémiának, amely különösebb megerőltetés nélkül, magabiztosan győzte le 3–0-ra a Békéscsabát. A felcsútiaknál a télen a Honvédtól érkező Prosser Dániel duplázott, illetve Tischler Patrik is betalált tizenegyesből. A Nemzeti Sport információja szerint a találkozó után a tavasszal még nyeretlen csabaiak vezetőedzője, Zoran Szpisljak benyújtotta lemondását.

A forduló másik rangadóján, a Balmazújváros–Vác találkozón egyik csapat sem érdemelt győzelmet, hiszen ritkán forogtak veszélyben a kapuk és hiába volt nagy taktikai csata a pályán, sok pontatlanságot láthattak a szurkolók. A hajrában a hazaiak egy büntetőt kértek számon a játékvezetőn, Vólent Roland gyanús körülmények között esett el Szentpéteri Viktor mellett, de Radványi Ádám nem ítélt tizenegyest.

Fontos győzelmet aratott a Cegléd, amely az erős szélben lejátszott meccsen a ZTE-t verte meg. A fordulatos találkozón a csereként beállt Bobál Gergely révén kétszer is egyenlíteni tudott a zalai gárda. 2–2 után Fröhlich Roland tizenegyest hibázott, de ez végül nem került sokba a Ceglédnek, hiszen a csereember, Szabó Viktor egy kipattanó labdát a hálóba bombázott, ezzel kialakította a 3–2-es végeredményt.

Fölényes győzelmet aratott a Budaörs a Csákvár ellen. Bognár György együttese – a tréner korábbi csapata ellen – úgy nyert 4–1-re, hogy az első félidőben nem is játszott jól, de a szünet után Csobánki Ádám beállításának köszönhetően stabilizálta a középpályáját és még három gólt szerzett. A Csákvár továbbra is nyeretlen tavasszal.

Racskó Roland közeli találatával megérdemelten verte meg a Kozármisleny a Nyíregyházát, a nem túl magas színvonalú mérkőzést a szabolcsiak ráadásul Rudolf Gergely kiállítása miatt tíz emberrel fejezték be.

Nem szép játékkal, de egymás után másodszor nyert a Kisvárda, amelynek győztes gólját a balhátvédként futballozó Vári Barnabás szerezte, a Sopron támadójátéka ezen a napon nem működött.

Csak döntetlenre futotta a Dorog erejéből a Siófok ellen, igaz az újonccsapat közelebb állt a győzelemhez, de az előző játéknapon duplázó Simon Attila most még tizenegyesből sem tudott a hálóba találni.

Továbbra sem kapott gólt tavasszal a Szeged 2011, amely a Mosonmagyaróvár ellen őrizte meg kapuját, igaz a 0–0 inkább a kisalföldieknek kedvező. Nyögvenyelős győzelmet aratott a Szolnok a sereghajtó SZEOL ellen, a Tisza-partiak nagy akaratuknak köszönhetik sikerüket.

 

LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ

BALMAZÚJVÁROS–VÁC FC 0–0
Balmazújváros, 700
néző. Vezette: Radványi Ádám (Punyi Gyula, Márkus Péter)
BALMAZÚJVÁROS: Horváth L. – Vachtler, Tamás L., Rus, Németh Á. – Vajda (Fekete Á., 56.), Bódis, Sigér, Heffler N. – Belényesi (Vólent, 73.), Kovács Á. (Farkas II B., 70). Vezetőedző: Feczkó Tamás
VÁC: Szentpéteri – Görgényi, Tóth F., Dlusztus, Major – Kákonyi, Tóth G., Niedermüller (Bőgér, 78.), Tóth B. – Zsolnai R., Balajti (Rása, 76.). Vezetőedző: Nagy Tibor
MESTERMÉRLEG
Feczkó Tamás
: – Amiért jöttek a vendégek, azt elérték, sikerült elrontaniuk a mérkőzést, lassították, amennyire csak tudták a játék ritmusát. Ha a 91. percben a kapus elüti a csatárt, az ugyanúgy tizenegyes, mintha a mérkőzés elején történt volna.
Nagy Tibor: – A labdarúgás színvonaláról inkább nem nyilatkoznék. Szó szerint háború volt...

CEGLÉDI VSE–ZALAEGERSZEGI TE 3–2 (2–1)
Albertirsa, Ecsedi László Sportcentrum, 350
néző. Vezette: Csonka Bence (Buzás Balázs, Csatári Tibor)
CEGLÉD: Mursits – Nagy S., Nánási, Preklet, Farkas A. – Takács P. – Valkovszki (Peres, 19.), Lengyel B. (Szabó V., 57.), Albert Á. (Asztalos, 75.) – Fröhlich – Tóth M. Megbízott edző: Miskei Attila
ZALAEGERSZEG: Szappanos – Króner, Kovács G., Forgács A., Deutsch B. – Bedi, Nagy T., Végh G. (Ekker, 81.) – Babati (Oláh B., 60.), Paudits, Jakab (Bobál G., 14.) Vezetőedző: Csató Sándor
Gólszerző: Fröhlich (1–0) a 6., Bobál G. (1–1) a 19., Albert Á. (2–1) a 23., Bobál G. (2–2) a 68., Szabó V. (3–2) a 84. percben
MESTERMÉRLEG
Miskei Attila
: – Nagyon boldogok vagyunk, mert rengeteget tettünk a győzelemért a kitűnő ZTE ellen. Továbbra is szeretnénk ugyanilyen harcosan, nagy akarattal futballozni.
Csató Sándor: – Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt – három olyan gólt kaptunk, amit ebben az osztályban nem illik kapni... Sorozatban hibázunk, s egy-két játékosunk teljesítménye kívánnivalót hagyott maga után.

SOROKSÁR SC–CIGÁND SE 0–0
Haraszti u., 400
néző. Vezette: Solymosi Péter (Horváth Róbert, Vígh-Tarsonyi Gergő)
SOROKSÁR: Jova – Csilus T. (Gárdos, 80.), Lorentz, Gyepes (Fülöp N., 60.), Gengeliczki, Silye – Haris – Nagy O. (Sándor I., 60.), Huszák, Pál A. – Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
CIGÁND: Sánta – Kasza, Raducu, Csicsvári, Szilágyi L. – Nicorec (Katona Gy., 76.), Sergiu, Kuti, Varga K. (Balogh A., 70.) – Popa (Popescu, a szünetben), Angyal N. Vezetőedző: Szénay Péter
MESTERMÉRLEG
Lucsánszky Tamás
: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, lassan, körülményesen futballoztunk. A szünet után aztán így is megvoltak a helyzeteink, s meg kellett volna nyernünk a meccset, de ezúttal egyetlen helyzetünket sem váltottuk gólra.
Szénay Péter: – Úgy jöttünk Soroksárra, hogy az első félidőt éljük túl, aztán a szünet után próbáljunk meg gólt szerezni. Ehhez képest az elején nem volt gondunk, míg a második negyvenöt percben kapusunk tartotta életben pontszerzési reményeinket. Bár bravúrt értünk el, a mi helyzetünkben igazából csak a győzelem számít.

Pintér Attila és Prosser Dániel öröme (Fotó: Veres Viktor)
Pintér Attila és Prosser Dániel öröme (Fotó: Veres Viktor)

PUSKÁS AKADÉMIA–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 3–0 (2–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 700
néző. Vezette: Erdős József (Király Krisztián, Mohos Milán)
PUSKÁS AKADÉMIA: Hegedüs L. – Csilus Á., Vanczák, Hegedűs J., Forró – Gyömbér – Prosser, Sándor Gy., Szatmári L. (Polonkai, 80.), Nagy Zs. (Szakály P., 57.) – Tischler (Lencse, 69.). Vezetőedző: Pintér Attila
BÉKÉSCSABA: Hrabina – Bagi, Kelemen D., Szélpál, Fabio – Spitzmüller – Szalai D. (Kálmán Sz., 85.), Nagy I., Viczián, Juhász Gy. (Tóth D., 65.) – Gyurján (Gránicz, 55.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak
Gólszerző: Tischler (11-esből, 1–0) a 15., Prosser (2–0) a 28., Prosser (3–0) a 62. percben
MESTERMÉRLEG
Pintér Attila
: – Nagyszerűen futballoztak a játékosaim, mindent viszontláttam a meccsen, amit az edzéseken gyakoroltunk. Megmutattuk, hogy ilyen látványosan is tudunk futballozni. Itt említeném meg, hogy a napokban Zsidai Lászlónak és Gyömbér Gábornak is gyermeke született, külön gratulálok nekik.
Zoran Szpisljak: – A Puskás Akadémia kíméletlenül megbüntette a hibáinkat, amelyeket elkövettünk a mérkőzésen. Vendéglátónk NB I-es együttes NB I-es kerettel, akik kihasználták az adódó lehetőségeiket.

KOZÁRMISLENY–NYÍREGYHÁZA 1–0 (0–0)
Pécs, 200
néző. Vezette: Németh Ádám (Máyer Gábor, Kiss Balázs)
KOZÁRMISLENY: Horváth D. – Kiss M., Racskó, Lantos, Varga M. – Szekszárdi (Tóth M., 29.), Kirchner (Gubacsi, 88.) – Beke, Nagy E., Kemény (Városi, 64.) – Grumics. Vezetőedző: Szanyó Károly
NYÍREGYHÁZA: Hermány – Úr, Dvorschak, Rubus, Törtei – Kónya M., Kártik (Vámos, 79.) – Szinanovics, Rudolf G., Szécsi (Holdampf, 57.) – Takács T. (Tisza, a szünetben). Vezetőedző: Véber György
Gólszerző: Racskó (1–0) a 61. percben
Kiállítva: Rudolf G. (sípszó után odarúgott Tóth Márknak) a 76. percben
MESTERMÉRLEG
Szanyó Károly
: – A mai mérkőzésen a játék minden elemében felülmúltuk a Nyíregyházát, az 1–0 még nem is tükrözi a különbséget. Gratulálok a fiúknak, nagyszerűen futballoztak.
Véber György: – Borzalmas színvonalú találkozó volt, ebben mi voltunk a vesztesek, ez mindent elmond a teljesítményünkről.

KISVÁRDA MASTER GOOD–SOPRONI VSE 1–0 (1–0)
Kisvárda, 1010
néző. Vezette: Ducsai József (Varga Zsolt, Márkus Tamás)
KISVÁRDA: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas, Horváth A. – Gosztonyi (Minczér, 80.), Oláh G. (Rajczi, 82.), Cseri T. (Bacsa, 73.) – Horváth Z. Szakmai igazgató: Révész Attila
SOPRON: Heinrich – Tóth D., Sifter, Csordás Sz., Németh M. – Nagy P. (Fazakas, 74.), Kapacina V. – Eszlátyi, Harangozó (Szellák, 66.), Szabó L. – Erdélyi (Gyürki, a szünetben). Vezetőedző: Supka Attila
Gólszerző: Vári B. (1–0) a 8. percben
MESTERMÉRLEG
Révész Attila
: – Végig kontroll alatt tartottuk a meccset, és az ország legrosszabb talajú pályájához igazítottuk a futballunkat. Elismerem, csúnyácska játékkal, de megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.
Supka Attila: – Lehet azt mondani, hogy megérdemelten nyert a Kisvárda, mert nem igazán alakítottunk ki helyzeteket. A rögzített helyzetből kapott gól után a felíveléseket hárítottuk, de a támadójátékunk nem működött.

BUDAÖRSI SC–AQVITAL FC CSÁKVÁR 4–1 (2–1)
Tatabánya, 100 néző. Vezette: Gaál Ákos (Dr. Kovács Gergely, Kóbor Péter)
BUDAÖRS: Horváth G. – Menyhárt A., Kinyik, Tányéros Á., Lajer – Sajbán Miklós, Bata (Papp M., 69.) – Csillag (Csobánki, a szünetben), Petró, Deli – Horváth R. (Sajbán Máté, 82.). Vezetőedző: Bognár György
CSÁKVÁR: Kovács D. – Kékesi, Fényes, Dulló, Baranyai Á. – Mészáros D., Kiprich D. (Molnár Cs., 26.), Sejben, Bakos, Oldal (Vallejos, 54.) – Molnár T. (Szalai T., 82.). Vezetőedző: Vincze István
Gólszerző: Csillag (1–0) a 7., Petró (2–0) a 29., Molnár Cs. (2–1) a 32., Deli (3–1) az 57., Horváth R. (4–1) a 60. percben
MESTERMÉRLEG
Bognár György
: – Annak ellenére, hogy a szünetben mi vezettünk, az első játékrészben a Csákvár jobban futballozott. Ennek oka, hogy a középpályán nem tudtunk labdát szerezni. Csobánki Ádám pályára lépésével ez a problémánk megoldódott, és a második játékrészre fel is javult a játékunk.
Vincze István: – Elkerülhető gólokat kaptunk, ilyen védelmi hibákat nem engedhetünk meg magunknak. Az ellenfeleink könyörtelenül kihasználják ezeket, ahogy most a Budaörs is tette.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEOL SC 2–1 (0–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 500
néző. Vezette: Sultan Salem Alsofanyani (katari) (Szalai Balázs, Zahi Sznaid Alszhammari)
SZOLNOK: Molnár-Farkas – Hajba (Olasz D., a szünetben), Horgosi, Balogh M., Dedics – Kenderes, Berdó (Kovács O., 71.) – Csirmaz, Pintér N., Tóth L., (Tóth B., 91.) – Pantovics. Vezetőedző: Balogh Pál
SZEGED: Prokop – Buzási, Gál Sz, Ikonomou, Fehér I. – Búrány – Mihály D. (Tomisics, 57.), Forró A. (Péter A., 63.), Mendebaba (Vágó L., 63), Makszimovics – Kéri. Vezetőedző: Zoran Kuntics
Gólszerző: Olasz (1–0) az 53., Kéri (1–1) a 64., Tóth L. (2–1) a 72. percben
MESTERMÉRLEG
Balogh Pál
: – Tudtuk, hogy nehéz lesz, ráadásul átvettük a vendégek lassú, halogató játékát. Sokadszorra is nagy akarattal futballoztunk, és négy meccsből tíz pontunk van, amire büszkék lehetünk.
Zoran Kuntics: – Megpróbáltuk kontrollálni a játékot, de olykor buta hibákat követünk el. Igaz, kis szerencsével pontot szerezhettünk volna, de játékosainknak többet kell futniuk a győzelem érdekében.

SZEGED 2011–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR 0–0
Gyula, 300
néző. Vezette: Takács János (Szilágyi Norbert, Kulcsár Judit)
SZEGED: Szántai – Achim, Tóth G., Farkas M., Mészáros M. – Horváth A. (Coroian, 67.), Germán, Király P., Zabari – Farkas A. (Geiger, 55.), Zádori. Vezetőedző: Klausz László
MOSONMAGYARÓVÁR: Tarczy – Bohner, Koszó, Lázár P., Deák I., Galambos (Kószás, 90.) – Schmatovich, Czár, Darázs – Bartos (Németh M., 55.), Laki B. (Jaserevic, 16.). Vezetőedző: Király József
MESTERMÉRLEG
Klausz László
: – Az első félidőben kicsit megilletődötten futballoztunk. A második félidőben azonban elégedett voltam a csapat játékával, ráerőltettük akaratunkat a vendégekre, akik a kapunkra nem jelentettek veszélyt.
Király József: – Az utóbbi hetek sikertelensége után minimális célokat tűztünk ki magunk elé, a pontszerzést, ezt el is értük.

DOROG–SIÓFOK 0–0
Dorog, 350
néző. Vezette: Oláh Gábor (Viszokai László, Becséri Gergely)
DOROG: Demjén – Berkó, Csató, Bora – Szedlár, Lénárt, Mészáros Á., Bor – Tóth M., Simon A. (Vígh Á., 87.), Medgyes. Vezetőedző: Németh Szabolcs
SIÓFOK: Tajti – Tamaskó, Mogyorósi, Czingráber, Farkas N. – Lázár Zs. (Berde, 88.), Gál M. – Nagy D., Czvitkovics (Kovács D., 72.), Petneházi – Elek B. (Berki P., 80.). Vezetőedző: Disztl László
MESTERMÉRLEG
Németh Szabolcs
: – Fontos két pontot veszítettünk el. Saját kezünkben volt a mérkőzés, nem sikerült azonban élni a lehetőségekkel, ráadásul Simon Attila kihagyott egy tizenegyest. Nincs időnk azonban a kesergésre, hiszen vasárnap ismét mérkőzés vár ránk Nyíregyházán, ahol lehet javítani.
Disztl László: – Az első félidőben uraltuk a játékot, legalább két–három helyzetünk volt, amik sajnos kimaradtak. A szünet után feljebb toltuk a védekezésünket, sokat próbálkoztunk, de gólig sajnos most sem jutottunk el, bár voltak lehetőségeink. A pálya talaja is felelős a játék színvonaláért.

AZ ÁLLÁS
1. Puskás Akadémia FC 25 15 6 4 45–29 +16 51
2. Soroksár SC 25 14 7 4 45–21 +24 49
3. Balmazújváros 24 14 5 5 29–18 +11 47
4. Vác FC 25 12 6 7 29–21 +8 42
5. Kisvárda 24 12 5 7 34–20 +14 41
6. Szeged 2011 25 10 9 6 31–15 +16 39
7. Mosonmagyaróvári TE 25 11 5 9 35–26 +9 38
8. Békéscsaba Előre 24 11 4 9 31–27 +4 37
9. Szolnoki MÁV FC 24 11 4 9 30–29 +1 37
10. ZTE FC 25 9 9 7 37–32 +5 36
11. Nyíregyháza Spartacus FC 25 10 5 10 29–30 –1 35
12. Dorogi FC 25 8 7 10 26–27 –1 31
13. Soproni VSE 25 7 10 8 25–27 –2 31
14. Budaörs 25 9 3 13 26–38 –12 30
15. BFC Siófok 25 8 4 13 25–33 –8 28
16. Kozármisleny FC 25 8 4 13 21–31 –10 28
17. FC Csákvár 25 6 9 10 29–41 –12 27
18. Ceglédi VSE 25 7 3 15 32–42 –10 24
19. Cigánd SE 25 5 7 13 16–38 –22 19
20. SZEOL SC 25 4 2 19 13–43 –30 14
Cigánd SE: 3 pont levonva
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik