Könyves góljával mentett pontot a DVTK

BERECZ CSABABERECZ CSABA
Vágólapra másolva!
2021.08.18. 18:50
null
Nem bírt a Diósgyőr a KTE-vel (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
A labdarúgó NB II 4. fordulójában a forduló előtt 4. helyezett Diósgyőri VTK az 5. helyen álló Kecskeméti TE-t fogadta. A vendégek Szalai találatával gyorsan vezetést szereztek, a miskolciak a szünet után Könyves góljával tartottak otthon egy pontot.

 

LABDARÚGÓ NB II
4. FORDULÓ

DIÓSGYŐRI VTK–KECSKEMÉTI TE 1–1 (1–1)
Miskolc, DVTK Stadion, 3270néző. Vezette: Hanyecz Bence (Medovarszki János, Tőkés Róbert).
DVTK: Póser – Eperjesi (Hegedűs J., a szünetben), Polgár, Szatmári, Bárdos – Zsemlye (Jurek, 83.), Oláh B. – Könyves, Németh M. (Molnár G., 66.), Suljic (Horváth Z., 35.) – Hornyák (Szűcs K., 83.). Vezetőedző: Kondás Elemér
KTE: Kersák – Buna, Gál, Belényesi, Szalai G., Grünwald – Tóth D., Marsa (Vágó, 76.), Szuhodovszki (Nagy K., 76.) – Szalai J.(Tóth B., 53.), Puskás (Lukács D., 66.). Vezetőedző: Szabó István
Gólszerző: Könyves (34.), ill. Szalai G. (13.)
MESTERMÉRLEG
Kondás Elemér:
– Nehéz meccset játszottunk, a Kecskemét igazolta jó hírét, hogy a 3 meccsen szerzett 6 pont nem véletlen. Az ellenfél pontrúgásai életveszélyesek, ezt tudtuk, mégis megettük az elsőt, gólt kaptunk belőle. A meccs elején rendkívül pontatlanul játszottunk, aztán rendeztük a sorokat, ki is tudtunk egyenlíteni. Onnantól mezőnyben megvoltunk, a pontrúgások után voltak problémáink, és milyen érdekes, hogy a végén mégis megnyerhettük volna a meccset, óriási helyzet maradt ki a hosszabbításban.
Szabó István:
– Nagyon jól kezdett a csapatom, 20-25 percig jól játszottunk, a vezetést is megszereztük, és rá is rúghattuk volna a másodikat. Aztán megpróbáltuk tartani az eredményt, amit én nem szeretek, beszorultunk, és kiegyenlített a DVTK. A szünetben kértem a csapatot, hogy bátrabban játsszunk, azokon a területeken próbálkozzunk, ahol lehet keresnivalónk. Helyzet helyzet után volt, itt is, ott is, igazságos a döntetlen, annak ellenére, hogy nekünk talán egy picit több lehetőségünk volt.

ÖSSZEFOGLALÓ

A meccs előtt úgy tűnt, mintha a Kecskeméti TE beáldozta volna a DVTK elleni idegenbeli bajnokit, annak érdekében, hogy ezen a héten vasárnap, az Aqvital FC Csákvár elleni hazai bajnokiján ismét eredményes lehessen, Szabó István vezetőedző ugyanis 10 játékosát kicserélte a múlt vasárnapi, FC Ajka elleni, 3–1-re megnyert mérkőzés után. Egyedül Belényesi maradt meg a kezdők közül, aki a védelem tengelyében kapott helyet. A sok változtatás ellenére nem kezdett visszafogottan az alföldi együttes, az első valamirevaló pontrúgásukból gólt szereztek, Szalai Gábor fejese után, annak ellenére, hogy a DVTK tisztában volt azzal, hogy ez az egyik erősségük. Az előnyhöz jutott KTE nem sokkal később a második találatot is megszerezhette volna, ám miután ez kimaradt, visszaállt a kapja elé. A Diósgyőr nyomott, küzdött az egyenlítésért, és bár igazán nagy helyzetei nem voltak a piros-fehér együttesnek, mégis sikerült egyenlíteniük, amikor egy hazai akció végén, Kersák kapus jó védése után sem tudott felszabadítani a vendégek védelme. Hogy a kaput veszélyeztető Hornyák és Könyves közül végül ki küldte a kapuba a labdát, azt a meccs utáni sajtótájékoztatón a hazai szakvezető sem tudta megmondani, a tévés felvételek visszanézése után derült ki, hogy már Könyves Norbert fejese után is a gólvonalon túlra jutott a labda.

A második félidőben sem tudott változtatni a nem túl ötletes játékán a DVTK, nagy segítséget a kispadról érkezett játékosok sem jelentettek. A zártan, két vonalban, öt plusz három emberrel védekező KTE bírta a nyomást, és megpróbált kontrákat vezetni. Ezen a téren ugyan kevés sikerélményük volt, egyszer akadt gólszerzési lehetőségük, de a hajrában, szögletek után, két alkalommal is bravúrral kellett mentenie a hazai kapusnak. A hosszabbításban a DVTK bevihette volna a döntő találatot, ám egy nagy lehetőség kimaradt, így igazságosnak mondható döntetlennel zárult az összecsapás. Aminek a vendégek örültek jobban, annak ellenére, hogy a látottak, a helyzetek alapján sokkal inkább a DVTK-ra nézvést hízelgő az egál. Érdekesség, hogy a diósgyőri együttest az első perctől kitartóan buzdító hazai ultratábor végig türelmes maradt, csak a meccs lefújását követően kiabálták kórusban, hogy „ébresztő”.
Szívósan védekezett a Kecskemét (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Szívósan védekezett a Kecskemét (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)

PERCRŐL PERCRE

93. perc:VÉGE a mérkőzésnek. A KTE megérdemelten szerzett egy pontot.

91. perc: Jurek beadására Horváth Z. érkezett a kapu torkában, és nagy helyzetben a bal felső sarok fölé emelt.

90. perc: három perc a ráadás.

89. perc: Tóth B. is sárgát kapott.

 

87. perc: újabb vendég szöglet után ismét Vágó fejesét hárította a diósgyőri kapus.

86. perc: Nagy K. jobboldali szögletét Vágó fejelte a léc alá, Póser bravúrral mentett.

83. perc: Zsemlye helyett Jurek, Hornyák helyett Szűcs K. állt be.

 

82. perc: ápolás miatt áll a játék.

76. perc: Marsa helyett Vágó, Szuhodovszki helyett Nagy K. a pályán.

75. perc: Buna is sárgát kapott.

73. perc: Horváth Z. esett el a 16-oson belül Szalai G. mellett, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot.

70. perc: egy jobbról érkező hazai beadásnál Horváth Z. feje maradt le középen pár centivel a labdáról.

68. perc: Hegedűs J. bombája zúgott ki a pályáról a bal kapufa mellett.

66. perc: Puskás helyett Lukács D., Németh M. helyett Molnár G. a pályán.

65. perc: Tóth D. kapott sárga lapos figyelmeztetést.

63. perc: az előre lopakodó Grünwald került gólhelyzetbe a bal oldalon, de nem találta el a kapu hosszú alsó sarkát, lövésénél a labda keresztbe elsuhant a kapu előtt.

62. perc: Hornyák fejese halt el Kersák kezében.

59. perc: Szuhodovszki lőtt 18 méterről a jobb kapufa mellé.

57. perc: Oláh B. kapott sárga lapot lökésért.


Könyves góljával egyenlített a Diósgyőr (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Könyves góljával egyenlített a Diósgyőr (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)

53. perc: vendég csere, Szalai J. helyett Tóth B. jött.

Megvan a hivatalos nézőszám is: 3270 fő látja a helyszínen a meccset.

46. perc: egy csere volt a szünetben Eperjesi helyett Hegedűs J. jött be.

46. perc: megkezdődött a második félidő.

 

Lendületesen játszott mindkét csapat (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)
Lendületesen játszott mindkét csapat (Fotó: Kozma István/Észak-Magyarország)


45+1. perc: VÉGE az első félidőnek. A meglepően jól kontrázó, elsősorban a védekezésre összepontosító kecskemétiek nem érdemtelenül állnak döntetlenre, ugyanis több gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki, mint a meddő fölényben lévő hazaiak.

45. perc: egy perc hosszabbítás lesz.

37. perc: vendég kontra végén Puskás lőtt kapura 20 méterről, bombáját Póser ütötte szögletre.

35. perc: Suljic helyett Horváth Z. jött be.

34. perc: GÓL, 1–1! Eperjesi jobboldali beadása után Hornyák húzta sarokkal a labdát kapura, Kersák bravúrral védett, a kipattanót Könyves bólintotta vissza, a kapus újabb védése után ismét Hornyák következett, de mint utóbb kiderült, csapattársa fejese túljutott a gólvonalon.

A Kecskemét védekezik, a Diósgyőr keresi a rést a falon.

27. perc: Szuhodovszki kapott sárga lapot.

Visszaállt a saját térfelére a vendég együttes, a Diósgyőr a mezőnyfölényből nem tud helyzetet kialakítani.

15. perc: egy vendég előre ívelésnél Belényesi fejelte le a labdát Bunának, aki nagy helyzetben, 9 méterről a léc fölé durrantott.

13. perc: GÓL! Marsa baloldali szabadrúgása a kapu előtt Szalai G. fejét találta meg, utóbbi játékos 7 méterről a hazai kapu jobb oldalába küldte a lasztit, 01.

10. perc: Hornyák lőhetett középről, 15 méterről, de gyenge lövését könnyedén fogta a vendég kapus.

6. perc: Könyves balról tört be a 16-oson belülre, majd a bal felső sarok mellé csavart.

3. perc: Szalai G. 20 méterről lőtt méterekkel a bal kapufa mellé.

1. perc: a DVTK kezdte a mérkőzést.


Bemelegítés a meccs előtt (Fotó: Kozma István)
Bemelegítés a meccs előtt (Fotó: Kozma István)


A két csapat kezdőcsapata a három nappal ezelőtti bajnokihoz képest 4, illetve 10 (!) helyen változott. A DVTK-nál Hegedűs J., Molnár G., Horváth Z. és Kispál csak a kispadra került, Szatmári, Suljic, Hornyák és Zsemlye pedig a kezdő sípszóra készülődhetett. A kecskemétieknél viszont csak Belényesi maradt hírmondónak, a vasárnapi, FC Ajka elleni hazai győzelem után, a többi kezdő mind a kispadra került. Állítólag azért, mert a KTE-nek az ezt követő, most vasárnapi, Aqvital FC Csákvár elleni meccse fontosabb...

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az NB I-ből kieső, jelenleg 4. helyen álló Diósgyőr az 5. helyezett, újonc Kecskemét ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik