Könnyed DEAC-siker, egyre nagyobb bajban a Kaposvár

RÁDIN MÁRKÓRÁDIN MÁRKÓ
Vágólapra másolva!
2021.04.28. 16:50
null
Könnyed DEAC-siker, egyre nagyobb bajban a Kaposvár (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
A labdarúgó NB II 35. fordulójában a már kiesett Debreceni EAC a veszélyzónában lévő Kaposvárat fogadta. Az első játékrészben is már inkább a hazaiak domináltak, a félidő hajrája pedig sok mindent eldöntött: vezetést szerzett a DEAC és emberhátrányba került a vendégcsapat. A második félidőben még két találatot hozzátettek a hazaiak, akik így teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot. 

 

LABDARÚGÓ NB II
35. FORDULÓ
DEBRECENI EAC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 3–0 (1–0)
Debrecen
, Dóczy József Utcai Egyetemi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette:Takács János (Szilágyi Norbert, Belicza Bence)
DEAC: Zöldesi –Papp F., Zachán, Orosz M. – Bényei B., Nagy K., (Sigér Á., 88.), Nikitscher, Sándor T. – Sármány (Kiss B., a szünetben), Székely D. (Bereczki D., 75.), Kundrák (Sidibe, 83.).Vezetőedző:Sándor Tamás
Kaposvár:Pogacsics – Vachtler, Ur, Nagy T.,Hadaró – Szederkényi (Orsós, 55.), Gál M., Nagy J. (Zsirai, 66.), Andrics (Bíró D., 55.) – Balázs Zs. (Farkas B., 55.), Szarka (Bidzilja, a szünetben). Megbízott edző:Disztl László
Gólszerző:Bényei B.(1–0) a 38.,Nagy K.(2–0) az 56.,Sidibe(3–0) a 85. percben
Kiállítva:Nagy T. (41.)
MESTERMÉRLEG
Sándor Tamás:– Vannak olyan játékosaink, akik most szerzik vissza a formájukat a koronavírus után. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, harcosak, agresszívak voltunk. Végig mi uraltuk a találkozót, a kiállítás után pedig főleg, s mindez el is döntötte az összecsapás sorsát.
Disztl László:– Nehéz megszólalni, azt gondoltuk, hogy ez a mérkőzés az utolsó lehetőségünk a győzelemre. Volt itt minden: meg nem adott gól, tizenegyes, kiállítás, érzésünk szerint egy lesgól is. A hozzáállással elégedett vagyok, a játék minőségével és egyes egyéni teljesítményekkel nem.

ÖSSZEFOGLALÓ

Április 18-án, az Ajka elleni 1–0-s vereséggel dőlt el véglegesen, hogy a DEAC kieső helyen végez az NB II jelenlegi kiírásában. A debreceni egyetemisták azóta megszerezték első idegenbeli bajnoki pontjukat, a Szentlőrinc ellen játszottak 0–0-t. A vendég kaposváriak esetében nem mondható, hogy jó formában érkeztek volna Debrecenbe, hiszen a találkozó előtt négy mérkőzésen sem tudtak pontot szerezni, a kiesés elől menekül a somogyi gárda.

Az első félidőben inkább a hazaiak uralták a játékot, majd a játékrész hajrája sok mindent eldöntött: előbb Bényei szerezte meg a vezetést a hazaiaknak (1–0), majd a kaposvári Nagy Tamás a kiállítás sorsára jutott. Egygólos hazai vezetéssel és kaposvári emberhátránnyal vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második félidőt is inkább a debreceniek kezdték jobban, talán ennek hatására is hármas cserére szánta el magát Disztl László. Ám mielőtt pályára léphettek volna a cserék, tizenegyeshez jutott a hazai csapat, amelyet ugyan megfogott Pogacsics, ám a kipattanót Nagy Krisztián már belőtte. A folytatásban sem változott a játék képe, szépen végigvitt kontra után a mindössze két perce pályán lévő Sidibe volt eredményes. Az utolsó percekre nem sok kérdés maradt, három nullára nyert a DEAC, amely az elmúlt két mérkőzésen négy pontot szerzett.

A Kaposvár ezzel a vereséggel még nehezebb helyzetbe sodorta magát, a kiesés elkerülése érdekében bravúrok kellenek a hátralévő mérkőzéseken.3–0

 

PERCRŐL PERCRE

Könyedén múlta felül a DEAC a Kaposvárt (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
Könyedén múlta felül a DEAC a Kaposvárt (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)

 

90+2. perc: A játékvezető lefújja a játékvezető, a DEAC könnyedén múlta felül a Kaposvár csapatát. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

88. perc: A második gól szerzője, Nagy Krisztián hagyja el a pályát, érkezik helyette a sérüléséből felépült Sigér Ákos.

85. perc:GÓÓÓL. Bereczki Dániel vezetett egy kontrát, majd passzolt a bal oldalra, az érkező Nagy Sidibe elé tálalt, aki tíz méterről a kapuba helyezett! 3–0

83. perc: Az örökifjú Ibrahima Sidibe érkezik Kundrák Norbertet váltva.

76.perc:Hadaró Valentin kapott sárga lapos figyelmeztetést reklamálásért.

75. perc: Székely Dávid helyére Bereczki Dániel érkezik

72. perc: Ur adott haza nagyon rosszul, Kiss Bence csapott le rá, majd lőtt 13 méterről, de Pogacsics jól zárta a szöget és védett.

66. perc: Zsirai Martin érkezik a sérülés miatt a pályát elhagyó Nagy János helyett.

 

Bényei Balázs szerezte meg a vezetést a DEAC-nak (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
Bényei Balázs szerezte meg a vezetést a DEAC-nak (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)

56. perc:GÓÓÓÓÓL. Székely Dávidot buktatta Gál Mátyás a tizenhatoson belül, jár érte a büntető. Nagy Krisztián tizenegyesét védi Pogacsics, ám a kipattanót végül bepofozza a középpályás. 2–0.

55. perc: Hármat cserél a Kaposvár: Szederkényi, Balázs és Andrics helyett érkezik Farkas Balázs, Bíró Dominik és Orsós Tamás.

47. perc: Nikitscher gondolt egy merészet és jó 25 méterről lövésre szánta el magát, amely nem sokkal a bal kapufa mellett zúgott el.

46. perc: Mindkét edző cserél: a hazaiaknál Kiss Bence érkezik Sármány Kristóf helyett, míg a vendégeknél Szarka Ákost Bidzilja Anton váltja.

46. perc: Elkezdődőtt a második félidő, a Kaposvár indítja útjára a labdát.

45. perc: Nem hosszabbít Takács játékvezető, lefújja az első játékrészt.

41. perc: A kaposvári Nagy Tamás rúgta fel Székelyt a középvonalnál sárga lapot érően. Mivel neki volt már egy, így a kiállítás sorára jutott.

38. perc: GÓÓÓÓL. Ismét a bal oldal aktív, Sándor Tamás csinált egy higgadt cselt, majd adott középre, az érkező Bényei pedig a kapu közepébe bólintott. 1–0

36. perc: Kundrák kevergetett a bal oldalon, majd Székely elé tálalt, akinek éles szögből, 12-13 méterről leadott lövése épphogy elkerülte a hosszú felső sarkot.

33. perc: Ismét Sándor Tamás ívelt be egy bal oldali szabadrúgást, amely végül Sármány elé került, akinek lövése elkerülte Pogacsics kapuját.

29. perc:Nagy Tamás rúgott oda Kundráknak, villant is a sárga lap.

 

21. perc: Egy bal oldali beadás után Szarka fejelt a hálóba, viszont támadta Zöldesi kapust, így a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

8. perc: Sándor Tamás bal oldali szabadrúgása után Papp Ferenc fejelt kapu mellé.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

A becsületéért harcol a DEAC (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)
A becsületéért harcol a DEAC (Fotó: Kovács Péter/Hajdú-Bihari Napló)

 

Köszöntjük kedves olvasóikat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az utolsó helyezettként már biztos kieső Debreceni EAC az előző kilenc fordulóban mindössze három pontot gyűjtött, 18. helyezett Kaposvári Rákóczi ellen. A somogyiaktól kedden közös megegyezéssel távozott Várhidi Péter, az eddigi vezetőedző.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik