Győzelemmel tért vissza 22 év után az NB II-be a BVSC

CSELŐTEI MÁRKCSELŐTEI MÁRK
Vágólapra másolva!
2023.07.30. 17:19
null
Jellemző pillanat a mérkőzésről: Csonka Bonifác (zöldben), a vendégek védője csak nézi, ahogy a BVSC játékosa elfejeli a labdát (Fotó: Dömötör Csaba)
A BVSC-Zugló 22 év után tért vissza a labdarúgó NB II-be, melynek 2023–2024-es idényét győzelemmel kezdte, vasárnap hazai pályán ugyanis 1–0-ra legyőzte a Szombathelyi Haladást.

 

LABDARÚGÓ NB II
1. FORDULÓ

BVSC-ZUGLÓ–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0 (0–0)
Budapest, Szőnyi út,1359néző. Vezette: Lovas László (Aradi József, Mohos Milán)
BVSC: Kovács B. – Nagy J., Benkő-Bíró, Hidi P. (Lénárt, 63.), Király Á. – Májer, Mitrovics, Szilágyi M. (Horváth R., 77.) – Kelemen P. (Mészáros A., 68.), Balogh M. (Gergely P., 77.), Szalánszki (Vernes R., 68.). Vezetőedző: Urbán Flórián
HALADÁS: Verpecz –Bosnjak (Bolla G., 79.), Nyíri, Jagodics, Csonka B. – Szakály A. (Zvekanov, 85.), Kelemen M., Csernik (Doktorics, 85.) – Szvoboda, Rácz B. (Jancsó, 85.), Horváth R. (Lucas, 70.). Vezetőedző: Alekszandar Jovics
Gólszerző:
Vernes R. (82.)
MESTERMÉRLEG
Urbán Flórián
: – Voltak fordulópontok a mérkőzésen, de nagyon kiegyenlített volt a küzdelem. A büntetőt lécre vágták, ez új erőt adott nekünk, Vernes Richárd pedig a végén belőtte, úgyhogy természetesen most nagyon boldogok vagyunk, és örülünk.
Alekszandar Jovics: – Nem vagyunk csalódottak, de ez a meccs kiegyenlített volt. Az első félidő abszolút, majd a másodikban jobban is játszottunk, kontrolláltuk a meccset, a BVSC csak kontrából volt veszélyes. Volt pár lehetőségünk, kihagytunk egy tizenegyest, majd kaptunk egy gólt, ráadásul gyermeteg hibából. Ettől függetlenül sok jó dolgot láttam ma a csapattól, előre kell tekintenünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Az NB III Keleti csoportját veretlenül megnyerő BVSC tavasszal – egyedüli harmadosztályú csapatként – sikerrel vette az osztályozót is, így léphetett fel 22 év után először az NB II-be, ahol az edzőváltáson áteső, Alekszandar Jovicsot kinevező Szombathelyi Haladással mérkőzött meg az idény első fordulójában.

A Szőnyi úton rendezett, ingyenes belépéssel kecsegtető mérkőzésre nagyjából 1359 szurkoló látogatott ki, hogy élőben lássa a 40 tétmeccse veretlen zuglói csapatot, amelynek kezdőjébe az új igazolások közül a már magyar állampolgársággal is rendelkező Mitrovics Nikola, továbbá Hidi Patrik is bekerült. Telt ház ugyan nem volt, de a hangulatra nem lehetett panasz.

Az első félidőben nem záporoztak a nagyobbnál nagyobb helyzetek, dea BVSC-nél kifejezetten aktív volt az MTK-tól kölcsönvett 18 éves csatár, Balogh Máté, akit sokszor kerestek labdákkal, két lövést is vállalt, ráadásul volt egy lesgólja is. A Haladásnál Csonka Bonifác volt aktív, a 31. percben fejessel veszélyeztetett, majd a játékrész hajrájában távoli lövéssel próbálkozott, de a vendégek részéről Horváth Rajmundnak is volt egy helyzete.

A tempóval nem volt gond a nyitó fordulóban (Fotó: Dömötör Csaba)
A tempóval nem volt gond a nyitó fordulóban (Fotó: Dömötör Csaba)

A második félidő nagyobb lendülettel, és rögtön sárga lappal indult: Mitrovics szabálytalansága után Szakály Attila végezhetett el jó helyről szabadrúgást, de csak Hidit találta el, akit ezt követően ápolni is kellett. Ezután a túloldalon alakult ki helyzet: előbb Szalánszki Gergő lövését védte Verpecz István, majd Balogh lövése akadt el a blokkban.

Néhány perc múlva jött a meccs addigi legnagyobb lehetősége. A BVSC csapatkapitánya, Nagy József Horváth Rajmund ellen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így büntetőt végezhettek el a vendég szombathelyiek. A tizenegyest azonban Csernik Kornél a lécre lőtte, így maradt a 0–0.

Ezt követően pár percig még a szombathelyiek nyomtak, de a hajrára egyértelműen a zuglóiak előtt adódott több lehetőség. A Hidit váltó Vernes Richárd a 77. percben még fölé emelt, a 84. percben azonban ő döntötte el a meccset: Verpecz egyenesen Mitrovicshoz, az ellenfél középpályásához passzolta a labdát, ő pedig Vernesnek továbbított, aki higgadtan értékesítette a helyzetet, megszerezve 30. NB II-es gólját.

A BVSC így győzelemmel kezdte az idényt, ami azt jelenti, hogy az előző évadbeli meneteléssel együtt már 41 tétmeccse veretlen. 1–0

1. FORDULÓ (július 30.)
Nyíregyháza–Siófok 2–0
BVSC-Zugló–Szombathelyi Haladás 1–0
Gyirmót FC Győr–ETO FC Győr 2–3
Kozármisleny–Tiszakécske 1–2
Csákvár–Budapest Honvéd 1–2
Ajka–Soroksár 1–1
Vasas–Budafok 0–1
Kazincbarcika–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–1
PMFC–Mosonmagyaróvár 1–0

Sokáig úgy tűnt, nem lesz döntés a meccsen, egyenlő csatát vívtak a felek (Fotó: Dömötör Csaba)
Sokáig úgy tűnt, nem lesz döntés a meccsen, egyenlő csatát vívtak a felek (Fotó: Dömötör Csaba)

PERCRŐL PERCRE

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK! GYŐZÖTT A BVSC!

90+4. perc: Jagodics kapott sárga lapot, még egy perc.

90. perc: letelt a rendes játékidő, de öt perc a ráadás.

85. perc: Hármas csere a Haladásnál – Szakály, Csernik és Rácz helyett Zvekanov, Doktorics és Jancsó a pályán.

82. perc: GÓÓÓL! A csereként beállt VERNES RICHÁRDtalált be. Egy vendégkirúgásnál Verpecz rossz helyre küldte a labdát, Király labdát szerzett, Vernes pedig ziccerben előtte a kapus mellett. 1–0

79. perc:Bosnjak helyett Bolla Gergő a pályán.

77. perc: Vernes ziccere! Fölé emelt a csereként beállt játékos, pedig ígéretes helyzetben volt.

76. perc: Szilágyi és Balogh helyett Horváth Roland és Gergely Péter állt be a hazaiaknál.

70. perc: Lucas jött be Horváth Rajmund helyére a Haladásnál.

68. perc: Vernes és Mészáros jött be a BVSC-nél, Szalánszki és Kelemen ment le.

65. perc: Horváth Rajmund is kap egy sárgát, visszahúzásért.

63. perc: Hidi helyett Lénárt a pályán a BVSC-nél.

64. perc: Kelemen szép lövést adott le Kovács kapujára, de jól helyezkedett a BVSC kapusa.

59. KAPUFA, KIMARADT A 11-ES! Csernik büntetője úgy tűnt jó helyre, felső sarokra megy, de a kapufát találta el, így nincs gól.

58. perc: TIZENEGYES! Nagy József Horváth Rajmund ellen szabálytalansága után a büntetőpontra mutatott a játékvezető, nem lehetett igazán vitatkozni.

55. perc: Szalánszki ziccerét Verpecz védte, majd Balogh újrázhatott volna egy lefordulás után, de már csak a blokkoló védőt találta el.

49. perc: Jagodics fejese elkerülte a kaput.

47. perc: Szakály végezhetett el jó helyről szabadrúgást, de csak a sorfalat, pontosabban Hidi Patrikot találta el, akit ápolni is kellett az esetet követően.

46. perc: Nikola Mitrovics egyből a játékrész elején begyűjt egy lapot.

46. perc: Csere nem volt, folytatódik a meccs.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

Egy perc a ráadás.

45. perc: Csonka távoli lövéssel próbálkozott, de messze járt a kaputól.

40. perc: Szalánszki kapja a meccs első sárga lapját.

39. perc: Balogh játszotta volna tovább, ziccerben a labdát Szalánszkinak, de nem volt jó az átadás.

36. perc: Az utóbbi percekben visszaálltak a csapatok, inkább a mezőnyben zajlik a játék, nem a támadóharmadokban.

31. perc:Csonka fejelhetett egy Haladás-szöglet után, mellé.

28. perc: Kelemenbeadása után Balogh kerülhetett volna ismét helyzetbe a hazaiaknál, de megelőzték, így szöglet.

25. perc: GÓL ugyan, de les miatt egy percig sem volt kérdés, hogy nem ér a BVSC találata.

21. perc: Szakály kemény belépőt hajtott végre Balogh-gal szemben, de nem villant a lap.

18. perc: Jó helyről végezhetett el szabadrúgást a BVSC, abból nem lett semmi, de egy középre tett labdát Balogh Máté kanalazott a kapu felé, s bizony védenie kellett Verpecznek.

16. perc: Ez ziccer volt! Horváth Rajmund a kapuhoz közel, néhány méterről lőhetett, de mellé.

12. perc:Bosnjak révén jó helyen szerzett labdát a Haladás, jött is a beadás, de lövés nem lett belőle, csak sarokrúgás.

11. perc: Most jó kontrával indult meg a BVSC, egy szögletet ki is hozott belőle. A sarokrúgásból pedig egy blokkolt lövés lett.

9. perc: a beadásból bedobás lett, a Haladás jön.

8. perc: jobb oldalról, jó helyről végezhet el szabadrúgást a BVSC.

6. perc: a Haladás most hosszabb ideig meg tudta tartani a labdát, de lövésig nem jutott el.

3. perc: egyik csapat sem támad ki a meccs elején, helyzet még nem volt.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

Most futnak ki a játékosok a pályára. Következik az NB III Keleti csoportját veretlenül megnyerő BVSC és a Szombathelyi Haladás nyitó fordulós összecsapása.

Gyűlnek már a nézők a Szőnyi úton, 10 perc múlva kezdés!

Hamarosan kezdés...

KÍVÁNCSI AZ NB II-ES KLUBOK NYÁRI ÁTIGAZOLÁSAIRA?
IDE KATTINTVA MINDEN ÁTIGAZOLÁST MEGTUDHAT!

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Meglátjuk, mire megy az egyetlen újonc csapat, a BVSC-Zugló a nyári felkészülést már új vezetőedzővel megkezdő Haladás ellen.

Az új igazolások közül a hazaiaknál Nikola Mitrovics, Hidi Patrik és Balogh Máté, a vendégeknél Szakály Attila kapott helyet a kezdő csapatban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik