Izgalommentes mérkőzésen játszott gól nélküli döntetlent a Szeged Siófokon

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 12:50
Felejthető mérkőzést játszott egymással a labdarúgó NB II 14. fordulójában a BFC Siófok és a Szeged-Csanád Grosics Akadémia: a látottak alapján a gól nélküli döntetlen igazságosnak mondható.

Párharcokban gazdag, de lényegében eseménytelen meccset vívtak a csapatok (Fotó: Németh András)
Párharcokban gazdag, de lényegében eseménytelen meccset vívtak a csapatok (Fotó: Németh András)
Párharcokban gazdag, de lényegében eseménytelen meccset vívtak a csapatok (Fotó: Németh András)
Párharcokban gazdag, de lényegében eseménytelen meccset vívtak a csapatok (Fotó: Németh András)
Párharcokban gazdag, de lényegében eseménytelen meccset vívtak a csapatok (Fotó: Németh András)

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ
BFC SIÓFOK–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA 0
–0
Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Gaál Ákos (Kóbor Péter, Király Zsolt)
SIÓFOK: Szmola – Polényi, Jagodics B., Varjas Z., Kiss B. (Tóth Z., 70.) – Medgyesi M. (Krausz, 70.), Szakály A. (Nikházi, 75.) – Varga B., Eördögh, Cipf (Balogh B., 70.) – Horváth P. (Elek B., 84.).Vezetőedző: Domján Attila
SZEGED: Molnár-Farkas – Ódor, Temesvári, Pejovics, Kővári – Gréczi M. (Kóródi, 66.), Farkas A. (Simon Á., 77.), Kovács M., Gajdos Zs. (Dobos Á., 77.) – Horváth K. (Lestyán, 84.), Haruna (Germán, 77.). Vezetőedző: Dragan Vukmir
MESTERMÉRLEG
Domján Attila
: – Komolyabb helyzet nélküli mérkőzésen igazságos döntetlen született.
Dragan Vukmir: – Benne volt a levegőben, hogy egy gól eldönti a mérkőzést, hiszen mindkét csapat előtt adódott néhány lehetőség. Ezúttal tompábbak voltunk, de ez érthető, hiszen hét nap alatt három nehéz mérkőzést játszottunk. Bár győzni szerettünk volna, meg kell becsülnünk az egy pontot is.

ÖSSZEFOGLALÓ

1982. december 5. – szinte hihetetlen, de a történelemkönyvekben közel 39 évet kellett visszalapoznunk ahhoz, hogy olyan szezonra bukkanjunk, amikor a siófoki együttes pályaválasztóként, bajnoki körülmények között le tudta győzni a szegedieket. Bizonyos adatbankok szerint a somogyiak 2004. május 5-én saját közönségük előtt legyőzték a Tisza-partiakat (3–1), ám ez így, ebben a formában nem igaz: az említett találkozón a Bodajk FC diadalmaskodott két góllal, hiszen a BFC Siófok jelenlegi formájában 2005 nyara óta működik.

A tények górcső alá vétele után elmondható volt: közel sem biztos, hogy 2021. október 31-e lesz az a nap, amikor ez a sorozat megszakad. Az ellenben biztos volt, hogy a balatoniak várhatták pihentebben a 14. fordulót, hiszen a kék-feketék négy nappal korábban maratoni csatát követően, tizenegyespárbaj után jutottak tovább a Mol Magyar Kupában, ráadásul hosszú út vezetett nekik a Balaton déli partjáig.

A minőség mindkét csapat játékából hiányzott ezen a délutánon (Fotó: Németh András)
A minőség mindkét csapat játékából hiányzott ezen a délutánon (Fotó: Németh András)


Ennek ellenére a szerény színvonalat hozó első félidőben a vendégek birtokolták többet a labdát, Dragan Vukmir tanítványai aktívabban futballoztak, de ez sem helyzetekben, sem pedig gólban nem kamatozott. A második játékrészben a hazaiak voltak kezdeményezőbbek, enyhe mezőnyfölénybe is kerültek, valamirevaló eseményt azonban továbbra sem jegyezhettünk fel. A látottak alapján igazságos döntetlennel zárult az egyébként 43 szabálytalanságot és nyolc sárga lapot hozó mérkőzés. 0–0

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, amely 0–0-s döntetlennel zárult. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

90+1. perc: Temesvári Attila is besárgult, miután egy siófoki kontratámadás során faultota Nikházi Márkot.

Letelt a rendes játékidő, melyet követően három perc a hosszabbítás.

84. perc: Mindkét oldalon megtörténtek az utolsó cserék: a siófokiaknál Elek Bence váltotta Horváth Pétert, míg a vendégeknél Horváth Krisztofer jött le, s adta át a helyét Lestyán Lionelnek.

83. perc: A csereként pályára küldött Tóth Zoltán kapta a mérkőzés hetedik sárga lapját.

77. perc: A szegediek szakmai stábja is mozgósította a friss erőket a hajrára: Jammeh Haruna, Gajdos Zsolt és Farkas Aurél jött le, helyettük a Germán Tamás, Dobos Áron, Simon Ádám trió a pályán.

75. perc: Ismét változtattak a balatoniak: Szakály Attila helyére Nikházi Márk érkezett.

70. perc: Tripla csere a BFC Siófok oldalán: Medgyesi Márk, Kiss Balázs, Cipf Dominik le – Raul Krausz, Tóth Zoltán és Balogh Bence Benitó be.

68. perc: Kővári Róbert rúgta össze sárga lapot érően Kiss Balázs bokáját.

66. perc: Cserélt a Szeged-Csanád Grosics Akadémia szakmai stábja: Gréczi Márton helyett Kóródi Nándor a pályán.

A második félidőben a sárga mezes siófokiak voltak valamivel aktívabbak (Fotó: Németh András)
A második félidőben a sárga mezes siófokiak voltak valamivel aktívabbak (Fotó: Németh András)

63. perc: Ezúttal Haruna Jammeh könyökölte le Jagodics Bencét a szegedi térfél jobb oldalán – ez is sárga lapot ért.

A kapott gólokról: a siófokiak neve mellett a forduló előtt 13 állt, melyek közül 8 az első, 5 a második félidőben született (0–30. perc között: 7, 31–59. perc között: 2, 60–90. perc között: 4). A Tisza-partiak védelme 10 alkalommal kapitulált, melyek közül az ellenfelek hétszer az első félidőben, háromszor a második játékrészben találtak be (0–30. perc között: 3, 31–59. perc között: 6, 60–90. perc között: 1).

59. perc: Danilo Pejovicsé a mérkőzés negyedik sárga lapja, miután a kezdőkörnél buktatta Horváth Pétert, aki egyébként az elmúlt egy órában rengeteg faultot kapott a szegedi játékosoktól.

51. perc: Medgyesi Márk sárga lapot érően könyökölte le Gréczi Mártont.

A Balaton–partiak az eddig lejátszott 13 forduló alatt 15 gólt szereztek, melyek közül 9 az első félidőben, 6 pedig a második felvonásban született (0–30. perc között: 6, 31–59. perc között: 5, 60–90. perc között: 4). Ezzel szemben a vendégek 16 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 6, míg a másodikban 10 gólt jegyezve (0–30. perc között: 6, 31–59. perc között: 4, 60–90. perc között: 6).

46. perc:Elkezdődött a második félidő, egyik szakvezető sem cserélt a szünetben.

45+1. perc:Gaál Ákos játékvezető a jelzett hosszabbítást követően lefújta az első félidőt, amely nem sok említésre méltó eseményt hozott, így a szünetben BFC Siófok–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0–0. Hamarosan jövünk a második játékrésszel!

Egy perc ráadás lesz az első félidő végén.

42. perc: A siófokiak csapatkapitánya, Jagodics Bence is besárgult, miután a felezővonal környékén leütközte Jammeh Harunát.

A BFC Siófok az elmúlt 13 fordulóban öt mérkőzésen – egyszer hazai pályán – nem szerzett gólt, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia négy alkalommal – idegenben kétszer – maradt lőtt gól nélkül. A házigazdák eddig négy találkozót hoztak le kapott gól nélkül – ebből egyet hazai környezetben –, míg a vendégek öt mérkőzésen – kétszer idegenben – tudták nullán tartani az ellenfelet.

A két együttest négy pont és öt hely választotta el egymástól a fordulót megelőzően. A BFC Siófok a megszerzett 17 pontjából tizenegyet szerzett pályaválasztóként, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia 21 pontjából tízet zsebelt be vendégként. Ha csak az első félidőket vesszük figyelembe, akkor a tópartiak neve mellett 18 pont szerepel, míg a vendégek az első félidők alapján 15 "virtuális" ponttal rendelkeznek.

28. perc: Gajdos Zsolt faultolta sárga lapot érően a szegedi térfél közepén Eördögh Andrást.

A két klub ezen a délutánon 15. egymás elleni bajnoki mérkőzését vívja meg a másodosztályban, a közös történelmük 1982. december 5-e óta íródik. Az azóta eltelt 38 esztendőben négy siófoki győzelem és hat döntetlen mellett négy szegedi siker született, s a gólkülönbség (17–16) is a somogyiaknak kedvez(ett). A Balaton-parton a mai délutáni a nyolcadik egymás elleni találkozó a második vonalban; a múltbeli adatokat egy hazai és kettő vendégsiker mellett négy döntetlen teszi teljessé.

12. perc: A siófokiak oldalán eltiltását tölti a legutóbbi fordulóban begyűjtött piros lapja miatt Horváth Milán, ellenben a vendégek felkészülését színes lapok nem nehezítették. Volt időnk lejegyezni, hiszen az első tizenkét percben egy szegedi lövésen kívül veszélyes lehetőség nem alakult ki a kapuk előtt. A vendégek birtokolják többet a labdát, Dragan Vukmir tanítványai aktívabban futballoznak.

4. perc: Jammeh Haruna sikeres lefordulása után Horváth Krisztofert hozta játékba, aki mintegy 15 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, de Szmola szögletre tudta menteni a labdát.

A találkozót Gaál Ákos vezeti, munkáját Kóbor Péter és Király Zsolt segíti. A 32 esztendős szentgotthárdi játékvezető pályafutása 59. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 258 sárga mellett 14 piros lap a mérlege. Pályafutása során a BFC Siófok együttesének nyolc mérkőzésén fújta a sípot, míg a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai két alkalommal találkozhattak vele. A hazaiak ezeken a bajnokikon 14, míg a Tisza-partiak hat pontot gyűjtöttek.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia indította kilencven perces útjára a labdát!

Érkeznek a csapatok, hamarosan kezdődik a mérkőzés! A házigazdák ezen a napon tiszta sárgában szerepelnek, Szmola Bálint pedig narancssárga dresszében véd. Dragan Vukmir tanítványai kék-fekete szerelésben játsszák le az előttünk álló találkozót, Molnár-Farkas Tamás fekete dresszben áll a gólvonal elé.

245 nap után újra Siófok – Szeged bajnokit rendeztek a Balaton-parton (Fotó: Németh András)
245 nap után újra Siófok – Szeged bajnokit rendeztek a Balaton-parton (Fotó: Németh András)

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig 17 pontot gyűjtő, a tabella 11. helyén álló BFC Siófok a 21 egységgel a 6. pozícióban állomásozó Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttesével találkozik. Bő félórával a kezdés előtt Siófokon derült égbolt mellett 12 Celsius-fokot mérhettünk, a pálya talajára nem lehet panasz, kiválóan előkészített játéktér várta a feleket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik