Az utolsó negyedórában harcolta ki a győzelmet a Siófok a Csákvár ellen

Vörös SándorVörös Sándor
Vágólapra másolva!
2022.02.13. 13:50
null
A sárga mezes siófokiak a hajrában döntötték el a három pont sorsát (Fotó: Szabó Miklós)
Sorozatban tizenötödik hazai bajnokiján maradt veretlen a BFC Siófok, amely a labdarúgó NB II 23. fordulójában sokáig gól nélküli döntetlenre állt az Aqvital FC Csákvár ellen, de a hajrában kétszer is betalált, így otthon tartotta a három pontot.

 

LABDARÚGÓ NB II
23. FORDULÓ

BFC SIÓFOK–AQVITAL FC CSÁKVÁR 2–0 (0–0)
Siófok, Városi Stadion, 200 néző. Vezette: Görög Márió (Bertalan Dávid, Vörös Dániel)
SIÓFOK: Hutvágner – Polényi, Jagodics B., Varga B., Deutsch B. (Varjas Z., a szünetben) – Krausz (Szakály A., a szünetben), Eördögh – Horváth P., Nikházi (Medgyesi M., 81.), Kiss B. (György N., 89.) – Elek B. (Balogh B., 65.). Vezetőedző: Domján Attila
CSÁKVÁR: Auerbach – Major G., Vaskó, Dulló, Körmendi – Mészáros D. (Derekas, 58.), Ominger – Torvund (Kalmár, 86.), Mim, Molnár R. (Makrai, 58.) – Kártik (Baracskai, 74.). Vezetőedző: Mónos Tamás
Gólszerző: Jagodics B. (76.), Kiss B. (85.)
MESTERMÉRLEG
Domján Attila:
– Közel sem játszottunk olyan ritmusban, mint a múlt héten, de a második félidőben sikerült váltanunk, akkor már végig mezőnyfölényben futballoztunk, és a végén megérdemelten nyertünk.
Mónos Tamás: – Amiről beszéltünk, az első félidőben meg is valósítottuk. A második játékrészben a megszerzett labdákból pontatlanok voltunk, és várható volt, hogy amelyik csapat gólt szerez, meg is nyeri a mérkőzést.

ÖSSZEFOGLALÓ

Talán az idény egyik legnagyobb kérdése, hogy melyik csapat lesz képes először elvinni a három pontot a Révész Géza utcai Stadionból. A balatoniak tizenkettedik hazai bajnokijukra készültek, s eddig nem találtak legyőzőre: pályaválasztóként öt győzelmet és hat döntetlent jegyeztek. A tópartiak nem titkoltan szerették volna továbbnyújtani a sorozatot, amely tavaly április 11-e óta íródik: akkor fordult elő legutóbb, hogy vendégcsapat (Dorogi FC 0–1) győztesen hagyta el a siófoki pályát.

Fel volt adva tehát a lecke a csákvári együttesnek, amely úgy látogatott a Balaton déli partjára, hogy idegenben 112 napja nyert azt megelőzően. Mónos Tamás tanítványai bátor játékkal rukkoltak ki, a házigazdák pedig felvették a kesztyűt, így a lényegében eseménytelen első negyedóra után kifejezetten élvezetes futballt láthatott a közönség, a kapuk felváltva forogtak veszélyben.

A siófokiak a hajrában kétszer is mattolták a csákváriak védelmét (Fotó: Szabó Miklós)
A siófokiak a hajrában kétszer is mattolták a csákváriak védelmét (Fotó: Szabó Miklós)

A szórakoztató, de gólt nem hozó első félidő után a második játékrészben egyértelműen a siófokiak domináltak, a vendégek támadásai a kapu elé már nem értek fel. Az idő előrehaladtával a Balaton-partiak folyamatosan próbálták fokozni a nyomást, erőfeszítéseiket a hajrában siker koronázta: előbb Jagodics Bence, majd kilenc perccel később Kiss Balázs vette be Auerbach kapuját (2–0).

A látottak alapján megérdemelt győzelmet aratott a BFC Siófok, amely megerősítette hetedik helyét a tabellán, nem mellesleg pedig sikerült továbbnyújtania a most már 308 napja tartó és 15 bajnoki mérkőzést számláló veretlenségét hazai pályán.

 

PERCRŐL PERCRE

90+3. perc: Véget ért a mérkőzés, melyet a BFC Siófok Jagodics Bence 76., valamint Kiss Balázs 85. percben szerzett góljaival 2–0-ra megnyert. Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

Letelt a rendes játékidő, melyet követően Görög Márió három percet hosszabbít.

89. perc: Változtattak a balatoniak is: a második gólt szerző Kiss Balázs helyére György Nico érkezett.

86. perc: Cseréltek a csákváriak: Torvund Alexander helyett Kalmár Bence a pályán.

85. perc: GÓL! MEGDUPLÁZTA ELŐNYÉT A BFC SIÓFOK! Szakály Attila indította Eördögh Andrást, aki egészen a jobb oldali alapvonalig vezette a labdát, majd élesen középre lőtte: a második hullámban, nagy lendülettel érkező Kiss Balázs 6 méterről a bal felső sarokba továbbította. 2–0!

83. perc: Medgyesi Márk kapta a találkozó ötödik sárga lapját, miután Derekas Zoltánt buktatta.

81. perc: Változtatást eszközölt a hazaiak szakmai stábja: Nikházi Márk jött le, Medgyesi Márk be.

76. perc: GÓL! MEGSZEREZTE A VEZETÉST A BFC SIÓFOK! Balogh Bence Benitó lőtte be élesen a siófokiak negyedik szögletét a jobb oldalról: a labda középen lepattant, melyre Jagodics Bence reagált a leggyorsabban, s 5 méterről a kapu bal oldalában sodorta. 1–0!

74. perc: Mónos Tamás is újabb változtatásra szánta el magát: Kártik Bálint helyett Baracskai Roland a pályán.

65. perc: Cserélt a siófokiak szakmai stábja: Elek Bence le – Balogh Bence Benitó be.

S akkor a kapott gólokról is essen szó... A siófokiak neve mellett a forduló előtt 24 állt, melyek közül 15 az első, 9 a második félidőben született (00–30. perc között: 10, 31–59. perc között: 7, 60–90. perc között: 7). A csákváriak védelme 38 alkalommal kapitulált, melyek közül az ellenfelek tizennégyszer az első félidőben, huszonnégyszer a második játékrészben találtak be (00–30. perc között: 6, 31–59. perc között: 17, 60–90. perc között: 15).

61. perc: A frissen csereként pályára küldött Derekas Zoltán szabálytalankodott a bal oldali vonal mellett Szakály Attilával szemben, amiért megkapta a mérkőzés negyedik sárga lapját.

Molnár Rajmund (kékben) közel egy órát tölthetett a pályán (Fotó: Szabó Miklós)
Molnár Rajmund (kékben) közel egy órát tölthetett a pályán (Fotó: Szabó Miklós)

58. perc: Dupla csere a vendégek oldalán: Molnár Rajmund helyére Makrai Gábor érkezett, míg Mészáros Dávidot Derekas Zoltán váltotta.

A Balaton-partiak az eddig lejátszott 22 forduló alatt 26 gólt szereztek, melyek közül 11 az első félidőben, 15 pedig a második felvonásban született (00–30. perc között: 8, 31–59. perc között: 7, 60–90. perc között: 11). Ezzel szemben a vendégek 31 alkalommal találtak az ellenfelek kapujába, az első játékrészben 16, míg a másodikban 15 gólt jegyezve (00–30. perc között: 11, 31–59. perc között: 9, 60–90. perc között: 11).

46. perc: Domján Attila a szünetben két helyen is megváltoztatta csapat összeállítását: Deutsch Bence és Krausz Raul-Zoran nem jött ki a folytatásra, helyettük Szakály Attila és Varjas Zoltán kap lehetőséget.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

45+1. perc: A jelzett hosszabbítás követően véget ért az első játékrész, amely nem hozott gólt. Maradjanak velünk, hamarosan jövünk a második félidővel!

Sok párharc tarkította az első félidőt, amely összesen tizennyolc szabálytalanságot hozott (Fotó: Szabó Miklós)
Sok párharc tarkította az első félidőt, amely összesen tizennyolc szabálytalanságot hozott (Fotó: Szabó Miklós)

45+1. perc: A negyedik csákvári szögletet Mim tekerte be a jobb oldalról: remek labdája Ominger Gergő elé került, aki az ötösről lőtt is, de Hutvágner ezt a kísérletet is hatástalanította.

Letelt az első negyvenöt perc, melynek végén Görög Márió egy minutum ráadást rendelt el.

Az első félidő második felében Hutvágnernek akadt több dolga a két kapus közül (Fotó: Szabó Miklós)
Az első félidő második felében Hutvágnernek akadt több dolga a két kapus közül (Fotó: Szabó Miklós)

41. perc: Mim Gergely kapott remek labdát, majd 16 méteres lövését Hutvágner bravúros mozdulattal védte. A kipattanóra Molnár Rajmund érkezett, de nagy helyzetben nem tudta a kapuba kotorni a labdát.

A BFC Siófok a mögöttünk hagyott 22 forduló alatt nyolc mérkőzésen nem szerzett gólt – ebből kétszer pályaválasztóként –, míg a csákvári együttes négy alkalommal maradt lőtt gól nélkül, egyszer idegenben. A házigazdák eddig hét találkozót hoztak le kapott gól nélkül – ebből hármat hazai környezetben –, míg a vendégek két alkalommal – ebből egyszer idegenben – tudták nullán tartani az ellenfelet.

29. perc: Az előző szituációnál megítélt, mintegy 25 méteres szabadrúgást Torvund Alexander végezte el, a jobb sarokra tartó lövését Hutvágner tenyerelte ki.

29. perc: Jagodics Bence kapta a mérkőzés harmadik sárga lapját, miután Mim Gergelyt buktatta a siófoki térfél közepén. A balatoniak védője a Vasas FC otthonában rendezendő bajnokin a lelátóra kényszerül majd, hiszen idénybeli ötödik sárgáját gyűjtötte be.

21. perc: Helyzetre helyzet a válasz: a vendégek második szögletét követően Mim Gergely elé került a labda, aki 11 méterről, fejjel a jobb alsó sarkot vette célba, de Hutvágner a helyén volt, s hárítani tudott.

A két klub egymással szemben ezen a délutánon 16. alkalommal szállt harcba a győzelemért. A felek közös történelme 2014. október 12-e óta íródik, s három siófoki, valamint hét csákvári győzelem mellett öt döntetlen született, a gólkülönbség (19–25) a látogatóknak kedvezett. A Balaton fővárosában ez a nyolcadik találkozó: kettő hazai győzelem és két döntetlen mellett három vendégsiker teszi teljessé a mutatót, 13–14-es gólkülönbséggel.

20. perc: Polényi ment el a jobb oldalon, majd remek centerezett középre, ahol Elek Bence érkezett, de óriási helyzetben, 15 méterről a kapu fölé belsőzte a labdát.

Az első bő negyedóra lényegében eseménytelenül telt, egy csákvári szögleten, nyolc szabadrúgáson (4–4), s két sárga lapon kívül mást nem láthattunk.

15. perc: Ismét villant a sárga lap, ezúttal Krausz Raul-Zoran kapta, miután megrúgta Kártik Bálintot.

13. perc: Major Gergő kapta a mérkőzés első sárga lapját, miután Eördögh Andrást buktatta.

A találkozót Görög Márió vezeti, munkáját Bertalan Dávid és Vörös Dániel segíti. Görög pályafutása 25. másodosztályú bajnokiján működik közre vezetőbíróként, 113 sárga mellett 6 piros lap a mérlege. A 30 esztendős, Győrben élő játékvezető a Siófoknak eddig hatszor, míg a Csákvárnak háromszor vezetett mérkőzést: érdekesség, hogy a tópartiak ezeken a találkozókon nyeretlenek maradtak, három döntetlen mellett három vereséget szenvedtek, ezzel szemben a csákváriak mindhárom bajnokijukat megnyerték a közreműködése mellett.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az Aqvital FC Csákvár indította útjára a labdát!

Eltiltás miatt ezúttal egyik csapatból sem hiányzik senki, viszont a hazaiaknál az Eördögh András, Jagodics Bence, Nikházi Márk, Polényi Gábor négyes, míg a vendégeknél a Dulló Martin, Kalmár Benedek, Kártik Bálint trió lép(het) pályára négy sárga lappal a neve mellett, az eltiltás veszélyétől fenyegetve.

A kapuk előterében nem volt egyszerű a csapatok dolga (Fotó: Szabó Miklós)
A kapuk előterében nem volt egyszerű a csapatok dolga (Fotó: Szabó Miklós)

A felek megjelentek a játékoskijáróban, hamarosan kezdődik a sárga-kék csapatok találkozója. A somogyiak tiszta sárgában szerepelnek, Hutvágner Gergely narancssárga mezben véd. A Fejér megyeiek tiszta kékben játszanak, míg Auerbach Martin fekete szerelésben áll a gólvonal elé.

Helyszíni tudósításunkat a szokásoknak megfelelően helyzet és időjárás-jelentéssel indítjuk: február második vasárnapját jobbára derült idő határozza meg Siófokon, ahol bő másfél órával a kezdősípszó előtt mintegy 7 Celsius-fokot mérhetünk.

A vendégek kezdőcsapata két helyen változott meg az előző bajnokihoz képest (Fotó: Szabó Miklós)
A vendégek kezdőcsapata két helyen változott meg az előző bajnokihoz képest (Fotó: Szabó Miklós)

Köszöntjük kedves olvasóinkat a siófoki Városi Stadionból, ahol az eddig 33 pontot gyűjtő, a tabella 7. helyén álló BFC Siófok a 23 egységgel a 15. pozícióban állomásozó Aqvital FC Csákvár együttesével találkozik. Hamarosan megtudjuk, hogy mire mennek egymással az elmúlt két fordulóban egyaránt három pontot gyűjtő együttesek. A két csapat legutóbb 2018. augusztus 18-án találkozott egymással, s akkor egy felejthető mérkőzésen igazságos döntetlen (0–0) született Felcsúton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik