Hátrányból múlta felül az Ajka a Szentlőrincet

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 16:50
null
Csizmadia Zoltánék gyorsan fordítottak az első félidőben (Fotó: Veszprémi Napló/Balogh Ákos)
Sokkal jobban futballozott ellenfelénél az FC Ajka a labdarúgó NB II 14. fordulójában. A vendég Szentlőrinc a 13. percben vezetést szerzett, a folytatásban azonban három gólt is kapott a sok helyzetet kidolgozó hazaiaktól.

 

LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

FC AJKA–SZENTLŐRINC 3–1 (2–1)
Ajka, Ajkai Városi Sportcentrum, 500 néző. Vezette: Sipos Tamás (Kulman Tamás, Májer Gábor)
FC AJKA: Horváth D. – Szűcs K., Görgényi, Tar, Csemer (Présinger, 74.) – Tajthy – Csizmadia Z., Lehoczky, Tóth G., Sejben (Dragóner F., 70.) – Szarka Á. Vezetőedző: Kis Károly
SZENTLŐRINC: Prokop – Erdélyi B. (Bányai, 61.), Hesz, Tamás L., Németh M. (Mervó, 87.) – Harsányi I., Havas, Cenaj (Keresztes B., a szünetben), Biben – Grumics, Jancsó (Onuigbo, 79.). Vezetőedző: Marián Sluka
Gólszerző: Lehoczky (18.), Szarka Á. (21.), Csizmadia Z. (86.), ill. Harsányi I. (13. – 11-esből)

MESTERMÉRLEG
Kis Károly: – Tudtuk, hogy küzdelmes meccs lesz, de sikerült sokszor mögéjük kerülni. Az elején kihagytuk a helyzeteinket, ami után meg is szerezték a vezetést. Úgy gondolom az volt a döntő, hogy hamar sikerült kiegyenlítenünk és megfordítanunk a mérkőzést, emellett sok kiváló egyéni teljesítményt láttam, amely közül Tar Zsolt volt a legkiemelkedőbb.
Marián Sluka: – Az volt amire készültünk, fizikálisan tudtuk, hogy erősek és célfocit játszanak. Kiválóan kezdtünk, de nem voltunk ma elég élesek, félidőben próbáltunk változtatni szerkezetben is, ami az elején jól sült el, átvettük az irányítást, jöttek is a helyzetek, de a végén elaludtunk és megint egy pontrúgás után kaptunk gólt az Ajka ellen.

ÖSSZEFOGLALÓ

Rögtön a kezdő sípszót követően érződött, hogy mindkét csapat a három pontra hajt. Aktívan, energikusan kezdtek a felek, a 12. percben befújt, majd Harsányi István által értékesített vendégbüntető (0–1) pedig valóságos eseménydömpinget indított el. A szentlőrinci vezető gólt követően beindult az ajkai támadógépezet, a hazaiak sorra vezették a veszélyes támadásokat, és három perc alatt fordítani tudtak. Lehoczky Roland (1–1) és Szarka Ákos góljánál (2–1) egyaránt nagyon bizonytalan volt a vendégek védelme.

A folytatásban is a Veszprém megyeiek kezdeményeztek, a Kis Károlyék által kitalált letámadásos taktika egyáltalán nem ízlett a Szentlőrincnek. A félidő hajrájában újabb gólt, gólokat szerezhetett volna az Ajka, de megúszta a Szentlőrinc, amely a szünet után sem tudta átvenni a mérkőzés irányítását.

Többet támadtak a vendégek, mint korábban, de nem mertek komolyabb kockázatot felvállalni.
A félidő derekán aztán elkapták a szentlőrinciek a fonalat, egy ideig védekezésre kényszerült az Ajka. Cserékkel frissített a házigazda, amely kijött a rövid ideig tartó szorításból, és a kezében tartotta a találkozót. A hajrában a születésnapos Csizmadia Zoltán is a kapuba talált, bebiztosítva a sikert csapatának (3–1).

Megérdemelt az FC Ajka sikere, az összecsapás jelentős részében sokkal jobban futballozott vendégénél.

PERCRŐL PERCRE

90+2 PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

87. perc:Németh Márkhelyére Mervó Bence érkezett.

86. perc: GÓÓL, eldőlt a meccs! Csizmadia Zoltán lőtt Présinger Ádám beadását követően a kapu jobb oldalába, jobb lábbal, öt méterről, 3–1.

Bár volt egy olyan időszak, amikor a Szentlőrinc védekezésre kényszerítette az Ajkát, a hazaiak összességében kézben tartják a meccset.

79. perc:Jancsó András helyére Onuigbo Maduka Marius érkezett.

74. perc:Csemer Gyulát Présinger Ádám váltja.

70. perc:Sejben Viktor helyett Dragóner Filip a pályán a hazaiaknál.

66. perc: Németh tüzelt 11 méterről, egy jobb oldali beadást követően, nem sokkal ment kapu fölé a labda.

61. perc:Erdélyi Botond helyére Bányai Péter érkezett.

Valamivel többet támadnak a vendégek, mint korábban, de egyelőre nem mernek komolyabb kockázatot felvállalni.

57. perc: Erdélyi Botond kapott sárga lapot, a szurkolók szerint pirosat érdemelt volna, hiszen utolsó emberként (igaz, nem középen, hanem a bal oldalon) rántotta le Csizmadiát.

46. perc: Egy csere történt a szünetben: Cenaj Drilon helyett Keresztes Bence a pályán.

46. PERC: FOLYTATJUK!

45. PERC: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.

43. perc: Sejben tekert 19 méterről, Prokop megint bravúrral védett, a labda a bal felsőbe vágódott volna, ha a kapus nem nyújtózik nagyot.

Továbbra is az Ajka a kezdeményező, a Szentlőrincnek nem ízlik a hazaiak letámadásos taktikája.

29. perc: Csizmadia lövését Prokop csak kiütni tudta.

21. perc: GÓÓL! Már az Ajka vezet! Jobb oldali támadás végén Prokop lábáról felpattant a labda, amelyet Szarka Ákos fejelt közelről, négy méterről az üres kapuba, 2–1.

18. perc: GÓÓL! A szöglet után nem tudtak felszabadítani középen a vendégvédők, Lehoczky Roland elé került a labda, az ajkai játékos ballal, öt méterről a kapu bal oldalába vágta azt, 1–1.

17. perc: Szűcs adott be jobbról, Csizmadia öt méterről fejelt, Prokop óriási bravúrral ütötte ki a labdát.

15. perc: Közel volt az egyenlítés. Kavarodás alakult ki a szentlőrinci kapu közvetlen előterében, Csizmadia nem tudta a gólvonal mögé juttatni a labdát.

Azonnal belevetették magukat a küzdelembe a felek (Fotó: Veszprémi Napló/Balogh Ákos)
Azonnal belevetették magukat a küzdelembe a felek (Fotó: Veszprémi Napló/Balogh Ákos)

13. perc: GÓL! Harsányi István jobbal a jobb felsőbe vágta a labdát a 11-es pontról, 0–1.

12. perc: Büntető! A Szentlőrinc végezhet el 11-est. Szűcs sodorta el kézzel a labdát.

Energikusan kezdtek a felek, több ígéretes támadás is akadt, de egyelőre mindkét csapat jól szervezett hátul.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

Az ajkaiak a 14., a vendégek a hetedik helyről várják a meccset (Fotó: Veszprémi Napló/Balogh Ákos)
Az ajkaiak a 14., a vendégek a hetedik helyről várják a meccset (Fotó: Veszprémi Napló/Balogh Ákos)
Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy egymással a legutóbbi négy fordulóban négy pontot szerző FC Ajka és – a Siófokkal együtt – már nyolc döntetlennél járó Szentlőrinc. A hazaiaknál nem léphet pályára Gaál Bálint, akit a múlt héten, Szombathelyen kiállítottak, így eltiltását tölti. A csapatkapitány Heffler Tibor is hiányzik, ő sérülés miatt nem áll Kis Károly rendelkezésére.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik