Visszavágott az Ajka a Haladásnak

HORVÁTH GÁBORHORVÁTH GÁBOR
Vágólapra másolva!
2021.02.21. 13:50
null
A fehér mezes FC Ajka nyerte meg a nyugat-dunántúli összecsapást (Fotó: Balogh Ákos)
Hiába kezdett jobban a Haladás, az ajkaiak szerezték meg a vezetést, majd a meccs végéig meg is tartották előnyüket vasárnap, a labdarúgó NB II 25. fordulójában.


LABDARÚGÓ NB II
25. FORDULÓ

FC AJKA–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–0(10)

Ajka, városi sportcentrum, zárt kapuk mögött. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Májer Gábor)
FCAJKA: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Csizmadia Z. (Rétyi, 78.), Kenderes (Tóth G., 63.), Szekér Á. (Stoiacovici, 78.), Soltész (Tóth B., 88.) – Zsolnai, Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
HALADÁS: Verpecz – Kállai (Jancsó, 75.), Schimmer (Németh Márió, 56.), Devecseri, Bosnjak – Doktorics (Rácz F., 46., helyette Schuszter, 92.), Holdampf, Csilus T., Kiss B., Németh Milán (Debreceni Z., 75.) – Dragóner F.Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző: Csizmadia Z. (20.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A múlt héten nem játszó – a Szentlőrinc pályája a fagy miatt alkalmatlan volt a futballra –, s ezért egy meccsel kevesebbel rendelkező FC Ajka a 12., a Haladás a 7. helyről várta az összecsapást. A párharc izgalmasnak ígérkezett, már csak azért is, mert e két együttes rendre nagyot csatázik egymással. Ez ősszel is így volt, Szombathelyen kemény küzdelemben 1–0-ra nyertek a hazaiak.

Kiss Bence lövése jelentette az első veszélyesebb szituációt, az ajkaiak kapusa, Horváth Dániel azonban a helyén volt, vetődve védett. A folytatásban is a hazai térfélen, illetve az ajkai kapu előtt akadtak események. Nyomás alatt tartotta ellenfelét a Haladás, jöttek is a helyzetek, de gólt nem tudtak lőni a szombathelyiek, ellentétben az Ajkával, amely első lehetőségéből eredményes volt.

Csizmadia találatát (1–0) követően a vendégek nem tudtak újabb komoly lehetőséget kialakítani, a szünetig hátralévő időben inkább a Veszprém megyei csapat akarata érvényesült. A házigazda növelhette volna előnyét, ám az első félidő második fele inkább a kemény párharcokról, mint a gólhelyzetekről szólt.

A második játékrészt jobban kezdte az FC Ajka, Mátyus János cserélt, de a Haladás nem igazán tudott mit kezdeni a hazai védelemmel. A szombathelyiek igyekeztek növelni a nyomást, viszont közben figyelniük kellett arra, hogy ne hagyjanak túl nagy területet Nagy Krisztiánéknak. Csizmadia totojázott el egy ígéretes lövési lehetőséget, a másik oldalon Rácz veszélyeztetett. Utóbbinál Horváth Dániel védett nagyot.

A 79. percben Németh Márió szabadrúgása alig kerülte el az ajkai kaput. A Haladás egyre közelebb került az egyenlítéshez, a vendégek feljebb jöttek, komoly munkát adva ezzel a hazai védelemnek.

Nagy Krisztián dönthette volna el a mérkőzést, ám lövése után a labda az oldalhálóban kötött ki a 88. percben. Mentek előre a vendégek, kontráztak a hazaiak, de több gól már nem esett. Összességében megérdemelt hazai siker született. 1–0

PERCRŐL PERCRE

90+4 perc: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS! Köszönjük megtisztelő figyelmüket!

92. perc: Rácz megsérült, Schuszter Ronald érkezett a helyére

91. perc: Kovács Nikolasz kapott sárga lapot

90. perc: négy perc a hosszabbítás.

88. perc: Soltész helyett Tóth Barna érkezik az Ajkába

88. perc: Nagy K. lövése után az oldalhálóban kötött ki a labda

79. perc: Németh Márió életerős szabadrúgása ment nem sokkal kapu mellé.

78. perc: Cserél az Ajka is, Csizmadia helyett Rétyi Róbert, Szekér helyett Stoiacovici Dávid lépett pályára

78. perc: Szekér Ádámkapott sárga lapos figyelmeztetést.

76. perc: Rácz tekerését Horváth Dániel védte, a hazai kapusnak nagyot kellett nyújtóznia.

75. perc: Kettős csere a szombathelyieknél: Németh Milánt Debreceni Zalán, Kállait Jancsó András váltja.

70. perc: Nagy Krisztián lépett ki a jobb oldalon, középre adását Csizmadia kapura lőhette volna, de az ajkai középpályás az átadást választotta, rosszul...

63. perc: Tóth Gergely váltotta Kenderest

59. perc: Szép hazai támadás végén Nagy K. passzolt Csizmadiához, aki jobbról, kissé kisodródott helyzetből kapura lőtt, Verpecz könnyedén védett.

Ahogy arra számítani lehetett, kemény párharcok jellemzik a mérkőzést (Fotó: Balogh Ákos)
Ahogy arra számítani lehetett, kemény párharcok jellemzik a mérkőzést (Fotó: Balogh Ákos)

56. perc: Németh Márió váltja Schimmert a Haladásnál.

52. perc: Bal oldali hazai szögletet követően a vendégek a gólvonalról mentettek, Schimmer fejelte ki a labdát.

51. perc: Soltész lőtt kapura a bal oldalról, Verpecznek nem okozott gondot a nem elég erős próbálkozás

46. perc: Doktorics helyett Rácz Ferencet küldte pályára Mátyus János

46. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ.

A Haladás kezdte jobban a meccset, de a gól után az Ajka ellenfele fölé nőtt. A vendégek bánhatták, hogy az első 20 percben nem tudtak betalálni, mert később már nem akadt lehetőségük. A hazai csapat veszélyesebben futballozott.

45. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ.

29. perc: Zsolnai szerzett labdát és ívelt Nagy Krisztián elé, az ajkai csatár lövését Verpecz bravúrral hárította.

Soltész Dominik főszerepet vállalt az ajkaiak vezető találatában (Fotó: Balogh Ákos)
Soltész Dominik főszerepet vállalt az ajkaiak vezető találatában (Fotó: Balogh Ákos)

20. perc: GÓÓÓL! Hiába támadott többet a Haladás, az FC Ajka lőtt gólt. Soltész forgatta meg a bal oldalon Schimmert, középre adását Nagy Krisztián még nem érte el, a lepattanót viszont Csizmadia Zoltán a kapuba vágta.10

15. perc: Dragóner lövése tévesztett célt.

11. perc: Újabb vendégpróbálkozás, ezúttal blokkról ment kapu mellé a labda.

8. perc: Hazai hiba a védelemben: Kiss Bence lövését Horváth Dániel védte vetődve.

Ősszel a Haladás legyőzte az Ajkát, a hazaiak most visszavágásra készültek (Fotó: Balogh Ákos)
Ősszel a Haladás legyőzte az Ajkát, a hazaiak most visszavágásra készültek (Fotó: Balogh Ákos)

 

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Megtudjuk, hogy mire megy a tavasszal még csak két bajnokit játszó, de azokot veretlenül abszolváló FC Ajka az eggyel több meccsen hét ponttal többet gyűjtő Haladás ellen.Ősszel 1–0-ra a szombathelyiek nyertek.

Az ajkiak szakvezetője, Kis Károly a találkozó előtthangsúlyozta, hogy a Haladás veszélyes ellenfél, viszont ők mindenképpen szeretnék otthon tartani a három pontot. Tisztában vannak vele, hogy ehhez a maximumot kell nyújtaniuk.

Mátyus János, a Haladás mestere úgyfogalmazott, hogy az FC Ajka kellemetlen stílusban játszó ellenfél, amelynek nehéz feltörni a védelmét. Bevallotta, a Veszprém megyeiek ősszel jobbak voltak csapatánál, mégis ők hagyták el győztesen a pályát, bízik benne, hogy most is sikeresek lesznek, hiszen jó formában van legénysége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik