nemzetisport.hu 2015.03.18 17:57 Frissítve: 2015.03.30 02:17

NB II: a polgármester kérésére Prukner Kaposváron - hivatalos

A Nemzeti Sport Online még a hónap elején jelezte, hogy Prukner László lehet az NB II-ben bennmaradásért harcoló Kaposvár új szakvezetője. A korábban évekig a klub alkalmazásában álló tréner ma júniusig szóló szerződést kötött a klubbal – szakmai igazgatóként fog dolgozni.

Prukner László a Nemzeti Sportnak elmondta, ma reggel tárgyalt Kaposvár polgármesterével, Szita Károllyal, és a városvezető kérésére elvállalta az NB II-ben bennmaradásért harcoló, 13. helyen álló Rákóczi irányítását.

Az 54 éves szakember egyetlen kérése az volt, hogy a klub két héten belül rendezze korábbi tartozásait. Miután erre ígéretet kapott, a szezon végéig szóló szerződést köt, szakmai igazgatóként irányítja majd a munkát.

A cél egyértelmű, bent kell tartani az NB II-ben a csapatot, mert a városnak hosszú távú tervei vannak a klubbal, szeretnék új alapokra helyezni a működését.

„Rengeteg szurkoló keresett meg az ügyben, hogy próbáljam visszacsábítani a Kaposvári Rákóczihoz a korábbi sikeredzőt, Prukner Lászlót – mondta a klub honlapjának mondta Czimmerman Árpád, a csapatot működtető Kft. ügyvezetője. – A csapat szurkolói szerint az ő személye biztosíték a megfelelő szakmai munkára, és megadja a reményt az eredményes szereplésre. A szakemberrel többször is tárgyaltam az elmúlt hetekben, amelynek eredményeként sikerült megállapodnunk egymással, és szakmai igazgatóként dolgozik újra Kaposváron.”

A súlyos anyagi problémákkal küzdő gárdát eddig két szakvezető, Tamási Zsolt és Márton Gábor irányította ebben a szezonban. Prukner legutóbb 2012 és 2014 között dolgozott Kaposváron, előtte volt a ZTE és a Ferencváros vezetőedzője is.

A témáról bővebben a Nemzeti Sport csütörtöki számában olvashat!

2021.01.13 22:24:46

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Vajon egy tíz-húsz éve megszűnt csapat emlékét őrző, faluvégi enyészetnek átadott futballpálya továbbra is „szent térnek” számít-e, vagy már lehet rá hordani trágyát, bontott téglát, tört betoncsövet?

2021.01.11 14:24:59

Labdarúgó NB II F. B.

NB II-ES PIACFIGYELŐ. Dragóner a Halinál, Szokol és Paku újra a Szparinál. A Sori elveszítette Huszákot.

2021.01.02 08:27:03

Labdarúgó NB II CSILLAG PÉTER (szöveg), ÁRVAI KÁROLY (fotók)

Megszűnt csapatok legendái Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, a fehérgyarmati járásból.

2020.12.17 13:01:53

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A koronavírus-járvány közrejátszott több csapat helyezésében • Elfogadhatóan teljesített a Szentlőrinc, gyengén a DEAC.

2020.12.14 11:01:04

Labdarúgó NB II KVANDUK BENCE

Egy pontot tudott otthon tartani az őszi szezon utolsó meccsén a Pécs, de így is a második helyre lépett.