MLSZ: pénzbüntetést kapott a Szeged szurkolói antiszemita viselkedése miatt

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 15:30
null
Az MTK–Szeged mérkőzést követően gyűlölködő rigmusok hangzottak el (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 1. fordulójában, augusztus 1-jén az MTK a Szegedet fogadta. A budapestiek győzelmével végződő találkozón a vendégdrukkerek részéről gyűlölködő kifejezések hangzottak el, az ügyben az MLSZ illetékes bizottsága most hozott döntést.

 

A MTK 2–1-re legyőzte a Szegedet a másodosztály első bajnokiján, melyet követően a szegedi szurkolók antiszemita, gyűlölködő rigmusai miatt az MTK feljelentést tett.
Másnap a Szeged közleményben reagált, elhatárolódtak az eseményektől, elítélve az antiszemitizmus és a rasszizmus minden formáját.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága (FEB) augusztus 15-én hozott határozatában 2 millió forint pénzbüntetést szabott ki a Szegedre.

Az MLSZ FEB határozatában szereplő indoklás szerint: „a mérkőzés lefújása után a stadiont elhagyó, annak közvetlen környezetében tartózkodó szegedi szurkolók részéről antiszemita, gyűlöletkeltő kifejezés hangzott el.”

A Szeged közleményben annyit tett hozzá, hogy „elhatárolódik a történtektől, a fegyelmi bizottság döntését tudomásul veszi, egyben megfontolja büntető feljelentés megtételét közösség elleni uszítás bűntett elkövetésére való felbujtás gyanúja miatt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik