nemzetisport.hu 2016.04.11 11:00 Frissítve: 2016.04.11 11:00

Megyei foci: játékos és szurkoló élesztette újra az edzőt

Utánpótlás bajnoki mérkőzés közben borult ájultan a kispad melletti területre a vendéglátó tapolcai csapat trénere szombat délután Tapolcán. A labdarúgóedző szíve megállt, köszönhetően azonban egy sportoló és a lelátóról érkező szurkoló gyors és bátor beavatkozásának, a mentők már stabil állapotban szállították kórházba Kutasi Imrét – tudatta az omegahirek.hu. 

 

„A tapolcai sportpályáról érkező bejelentés alapján egy eszméletlen, klinikai halál állapotában lévő beteget feltételeztünk, a helyszínen azonban megkönnyebbülve tapasztaltuk, hogy környezete megkezdte az edző újraélesztését” – idézi az oldal Csermák Józsefet, az Országos Mentőszolgálat mentésvezetőjét.

„A két beavatkozó férfi jól mérte fel az eset súlyosságát, ami azért volt különösen fontos, mert egy ilyen esetben minden eltelt percnek jelentősége van. A helyszínre érkező mentők a defibrillációt követően már egy eszméleténél lévő beteget szállítottak az ajkai kórházba” – tette hozzá mentésvezető.

A lap tájékoztatása alapján a pontos diagnózis szerint súlyos szívritmuszavar után összeomlott a 67 éves Kutasi István keringése, ennek következtében megállt a szíve.

„Gyakorlatilag nem volt idő gondolkodni, azonnal tudtam, hogy baj van és segítenem kell – emlékezett a szakember segítségére siető szurkoló, Bardon Zsolt arra a pillanatra, amikor a lelátók felett állva észlelte, hogy összeesett a tréner. – Ilyen „élményben” mostanáig nem volt részem, de korábbról bányamentő képesítéssel rendelkezem, illetve a jogosítvány megszerzésekor is volt alkalmam gyakorolni az újraélesztést. Miután nem éreztük Imre pulzusát, az időközben a pályáról érkező Kiss Bencével közösen próbáltunk segíteni. Bence szívmasszázst, magam légbefúvást alkalmaztam, míg kiértek a mentők.”

„Kiabálásra, hirtelen rengeteg emberre lettem figyelmesek a kispadunk környékén. Az azonnali elsősegélynyújtás automatikus reakció volt, ilyen szituációban természetes, hogy az ember segít. A többiekkel nagyon megijedtünk, többen sírva fakadtak a csapattársaim közül, én azonban abban a szituációban nem félhettem. Visszavárjuk a mestert” – mondta az egyébként tűzoltóként dolgozó Kiss Bence, aki szombaton a hazai csapatot erősítette.

2020.11.30 22:10:14

Labdarúgó NB II FÜZESI BÁLINT, PÓSFAI GYULA

A gyirmóti Mayer Máté élete első NB II-es meccsén első labdaérintéséből győztes gólt szerzett • 727 percig maradt érintetlen a Pécs kapuja.

2020.11.29 01:50:18

Labdarúgó NB II GELEI JÓZSEF

A csereként beálló Baracskai révén a 90. percben egyenlítettek a Fejér megyeiek.

2020.11.29 02:01:05

Labdarúgó NB II F. E.

Az öt meccse nyeretlen Barcika a Szeged ellen igyekezett javítani, de egy góllal a Tisza-partiak nyertek.

2020.11.29 02:13:55

Labdarúgó NB II MOLNÁR KRISZTIÁN

A jól játszó vendégeknél betalált a góllövőlistát vezető Nagy Mihály Krisztián.

2020.11.29 01:40:34

Labdarúgó NB II PUM ANDRÁS

Nem született gól a szép élvonalbeli múlttal büszkélkedő csapatok szombathelyi összecsapásán.