ZTE: Moniz indulatosan beszélt a ZTE–Honvédon történtek után

Vágólapra másolva!
2022.10.22. 18:14
null
Ricardo Moniz nem a játék vagy az eredmény miatt volt dühös a szombati bajnoki után (Fotó: Szabó Miklós)
Ricardo Moniz, az NB I-es Zalaegerszeg vezetőedzője a Budapest Honvédtól hazai pályán elszenvedett 2–0-s vereség után hevesen beszélt az ellenfelek szurkolóinak rasszista megnyilvánulásairól.

A ZTE edzőjét az 55. percben kiállították, miután a pályára ment a huhogó Honvéd-szurkolók magatartása miatt. A piros lap felmutatása után a ZTE levonult a pályáról, s tízperces közjátékot követően folytatódott a mérkőzés.

A találkozó után kérdezték Monizt a történtekről.

„Egy kicsit előbbről kezdem – mondta a holland szakember. – Kazincbarcikán néhány embernek voltak már rasszista megjegyzései. Most Christy Manzingával szemben egy közel egy szektornyi ember huhogott. Ezt nem jó szemmel néztem és beléptem a pályára. A játékvezető nem várta meg, hogy elmondjam, amit szeretnék, piros lappal kiállított. Nekem meg kell védenem a csapatot, számomra a futball a fontos, nem a bőrszín, a vallás és egyéb megkülönböztetések. Azt is tudtam, hogy amikor megfordult a fejemben, hogy lehozom az együttest a játéktérről, ennek súlyos következményei lesznek, nem tehettem meg.”

Monizt arról is kérdezték, legközelebb mit tesz ilyen esetben.

„Álljt kell kiáltani, amikor olyan dolgok történnek, amik nem természetesek, ezzel az eseménnyel mindannyian veszítettünk. Én is, a srácok is. De nem engedhetjük meg, hogy ne képviseljük azt, amiben hiszünk, és igaznak gondoljuk” – fogalmazott Moniz.

Dragóner Attila, a Zalaegerszeg sportigazgatója Balogh Balázsnak beszélt a Sportrádió Hazafutás műsorában a mérkőzésen történtekről.

Thomas Courtsról, a Budapest Honvéd vezetőedzőjéről a héten azt hallottuk, hogy nagy veszélyben van az állása, ez a győzelem talán stabilabbá tette alatta a kispadot.

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, azt is, hogy nagyon oda kell figyelnünk a védekezésre, mert a ZTE egy lendületes, harcos csapat. Az első huszonöt perc elég nehéz is volt. Abban bíztunk, hogy ki tudunk bújni a szorításból. A terveink szerint alakult a dolog, reméltük, hogy a kontráink közül egy kettő majd ül. A félidő hajrájában előnyhöz is jutottunk” – értékelt Courts, aki szerint a kupasiker utáni hévízi összetartás jót tett együttesének.

Már Szombathelyen érződött, hogy egyre jobb a hangulat a gárdában, ez a néhány nap ezt fokozta. Ez a győzelem pedig még inkább. Egységesebbek lettünk. A fürdőhelyi táborozás arra is jó volt, hogy kevesebbet utazzunk és építgessük a gárdát. Nagyon remélem, mint ahogy ezt a három pont is bizonyítja, hogy jó útra léptünk” – mondta Courts.

LABDARÚGÓ NB I
12. FORDULÓ
Zalaegerszegi TE FC–Budapest Honvéd 0–2 (0–1)
Zalaegerszeg,
ZTE Aréna, 2216 néző. Vezette: Bognár
Gólszerző:
Samperio (43., 54.)

ONIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik