nemzetisport.hu 2014.05.13 14:38 Frissítve: 2014.10.04 01:05

Videoton: elismerték, hogy tárgyalnak Gattusóval

Kovács Ferenc, a Videoton tiszteletbeli elnöke a Nemzeti Sportnak azt mondta, tévesek azok az Olaszországból származó információk, miszerint megállapodtak volna már Gennaro Gattusóval arról, hogy a nyáron ő veszi át a csapat irányítását. Kovács ugyanakkor azt elismerte, hogy tárgyalnak az olasz világbajnokkal.

Fehérváron képben van Gattuso, de még nem biztos az érkezése (Fotó: Action Images)

 

Kovács hozzátette: különösen sürgetővé akkor válik az új vezetőedző megtalálása, amennyiben a csapat kijut a nemzetközi porondra, és a nyáron indulhat az Európa-liga selejtezőjében.

A fehérvári klub hivatalos csatornáin – szokásainak megfelelően –  nem kommentálja az ügyet, amennyiben a háttérben közérdeklődésre számot tartó esemény történik, tájékoztatják a közvéleményt. 

Mint beszámoltunk róla, az olasz Tuttomercatoweb értesülései szerint a korábbi világbajnok játékos már mindenben megegyezett a Videotonnal, és ő lesz José Gomes utódja a vezetőedzői poszton. Az olasz honlap az elmúlt héten részletesen beszámolt arról, hogy Gattuso Magyarországon járt, és egyeztetett a klub vezetőivel. A mostani cikk szerint a hír hivatalossá válásához már csak a bejelentés hiányzik.

Ahogy arról az olasz források korábban írtak, a Videoton kétéves szerződési ajánlatot tett Gattuso elé, akinek más megkeresései is vannak, többek között Görögországból az AEK Athéntól keresték, míg hazájában a Sassuolo és a Novara érdeklődött szándékai felől.

A pályafutása jelentős részét az AC Milanban töltő Gattuso az elmúlt szezon végén vonult vissza a játéktól, játékos-edzőként rövid ideig a Siont irányította, majd az aktuális idény elején feliratkozott Maurizio Zamparini „áldozatai” közé, a Palermo tulajdonosa három hónap után menesztette (a Serie B-ben két győzelem, egy döntetlen és három vereség után).

 

2021.11.28 13:34:52

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Bosszankodás mind a két oldalon, az utolsó hat percben két-két helyzete volt mindkét csapatnak.

2021.11.28 13:04:04

Labdarúgó NB I BERECZKY ATTILA (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

A DVSC marad a kiesőzóna közelében, a tolnaiak pedig a középmezőnyben.

2021.11.27 23:17:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Legalább a látszat kedvéért cselekednie kell az importnak.

2021.11.27 13:59:46

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A lila-fehérek kihasználták Batik kiállítását, fordítottak a második félidőben Kispesten, és elkerültek a 12. helyről.

2021.11.27 13:50:23

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Egy piros lap, három tizenegyes, öt gól. Eseményben nem volt hiány a fehérvári találkozón.