Nemzetisport.hu 2010.10.15 14:33 Frissítve: 2014.02.28 01:35

Vasas: Nincs szándékunkban feladni az önállóságot - Markovits László

A mai Népszabadságban megjelent írás által keltett szurkolói ijedtségre reagált Markovits László ügyvezető elnök a klub hivatalos honlapján.

 

MARKOVITS LÁSZLÓ REAKCIÓJA
 „Szeretném egyértelművé tenni a félreértések elkerülése miatt az alábbiakat. Nyilatkozatomban nem kívántam sugallni azt, hogy a felnőttcsapatok működtetését és szerepeltetését meg kell szüntetni. Éppen ellenkezőleg, fontosnak tartom, hogy mindenki tartsa meg saját identitását és indulási jogát. Kizárólag az újságírói kérdésre válaszolva elmondtam, hogy eddigi elnöki tapasztalataim szerint nem lesz senki olyan helyzetben a közeljövőben, hogy önállóan tudja olyan mértékben finanszírozni a mindenkori első labdarúgócsapatát, hogy az folyamatosan például a BL főtáblájának résztvevője legyen, ezzel hozva dicsőséget és minden ezzel járó előnyt Budapestnek.

Ezt azért merem kijelenteni, mert széles fővárosi összefogás nélkül – városvezetés, fővárosi vállalkozások – nincs esély a kiemelkedő eredmény elérésére. Tudjuk, a mindenkori városvezetés és a kerületi önkormányzatok önállóan nem tehetik meg, hogy olyan mértékben kötelezzék el magukat egyetlen csapat mellett, hogy központi (közpénz) finanszírozással érjék el a fenti célt.

Ezért mondtam azt, hogy ha mindenki a mostani szinten, az általa fenntartható költségvetéssel – akár első vagy másodosztály – indítja tovább csapatait, és ezen felül egyetértés mutatkozik egy Budapest FC létrehozására, akkor mindenki megtarthatja a saját identitását, és mellette vagy fölötte – fogalmazás kérdése – kellő mértékű széles támogatottsággal szerepelhetne egy „fővárosi válogatott". Továbbá az is elhangzott a beszélgetés során, hogy ezt az új modellt nagy valószínűséggel más sportágakban könnyebben lehetne bevezetni, mint például a férfi kosárlabdában, ahol különben erről már egyeztetések folynak. Remélem, a fenti pontosítással egyértelművé tettem, hogy a Vasas vezetésének nincs szándékában megszüntetnie a felnőtt labdarúgócsapatát és ezzel feladnia önállóságát."

 

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.