nemzetisport.hu
2014.10.02 19:16 Frissítve: 2015.03.31 02:42

Újpest: Lázár Bence 23 évesen abbahagyja a profi futballt

Az Újpest FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy mindössze 23 évesen befejezi pályafutását saját nevelésű játékosa, Lázár Bence. Lázár egészségügyi okok miatt hagy fel a profi futballal.

Lázár Bence ígéretesen induló karrierjét sérülés zárta rövidre (Fotó: Mirkó István, archív)

„Két évvel ezelőtt, május másodikán nagy gerincműtéten estem át. A műtét előtt ugyanis erős derékfájdalmakkal küszködtem. Azért vállaltam be az operációt, hogy esélyt kapjak a folytatásra. Dr. Varga Péter Pál főorvos tényként közölte velem, ha nem lesz műtét, akkor valószínűleg be kell fejeznem a labdarúgást. A műtét után kilenc hónapot hagytam ki, folyamatosan rehabilitációra jártam. Szerettem volna egészségesen visszatérni a pályára. Nagy örömömre, 2013 márciusában ez végre sikerült!”

Lázár gólja a Paks ellen

„Sajnos, azóta is rendszeres fájdalmaim voltak és vannak, amelyek megakadályoznak abban, hogy egészségesen futballozzak. Rengeteget gondolkoztam azon, hogy mi lenne a jó döntés. Az egészségemet szem előtt tartva végül úgy döntöttünk a szeretteimmel, hogy felhagyok a labdarúgással. Nagyon fájó és nehéz döntés volt! A fájdalmaim, főleg az utóbbi egy évben, fokozódtak, még pihentetéssel sem szűntek meg. Alternatív gyógymódokkal is próbálkoztam, nem történt pozitív változás. Lassan 10 éve vagyok Újpest FC-játékos, gyönyörű éveket töltöttem a Megyeri úton. Itt lettem profi futballista. Nagyon sokat köszönhetek a klubnak és a szurkolóknak is, akik mellettem álltak a sérülésem előtt, alatt és után. A hasonló helyzetben lévő sportolókkal pedig szívesen megosztom a tapasztalataimat. A jövőben folytatom a tanulmányaimat, de a legfontosabb az, hogy szeretnék a labdarúgás közelében maradni. Hajrá, Lilák!” – nyilatkozta az ujpestfc.hu-nak Lázár Bence.

A Nyíregyháza Spartacus csütörtökön jelentette be, hogy a kölcsönben a Szpariban szereplő Lázár Bence egészségügyi okok miatt távozik a klubtól. 

Lázár gólja a Puskás Akadémia ellen

Lázár gólja a Kaposvár ellen


 

2022.10.05 23:41:17

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.10.05 09:40:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az 1922-es bajnokin már a fogadási csalás is téma volt.

2022.10.02 13:50:46

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A Fehérvár továbbra se képes idegenben nyerni, ezúttal a Puskás Akadémiával ikszelt.

2022.10.02 13:35:11

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A jól játszó hazaiak még gólt sem engedtek a küszködő zöld-fehéreknek.