CS. M.
2023.01.28 15:30

Újpest: Jót tett a csapatnak az emlékezetes monológom – Véber György

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) 2023. február 28-ig eltiltotta az Újpest U19-es csapatának vezetőedzőjét, Véber Györgyöt, amiért a korábbi válogatott labdarúgó utánpótláscsapata egyik mérkőzésén minősíthetetlen stílusban beszélt játékosaival. Az Újpest ezúttal hivatalos oldalán tett közzé egy interjút Véber Györggyel, amiben az 53 éves szakember az ominózus esetről is szót ejtett.  

Véber György szerint az utóbbi hetek megmutatták, milyen a kapcsolat játékosai és az edzői stáb között (Fotó: ujpestfc.hu)


Véber György eltiltása óta az Újpest U19-es csapata hat mérkőzésből ötöt megnyert, s a tabella ötödik helyén áll jelenleg. Erre reagált a korábbi közönségkedvenc.

„Azóta menetelnek. Viccet félretéve, az ominózus ügy kirobbanása után hat meccsből ötöt megnyertek és egy döntetlent játszottak. Így összességében 18-2-es gólkülönbséggel zárták ezt az időszakot. Szóval jót is tett az az emlékezetes monológom, ami egyébként ténylegesen nekik szólt” – fogalmazott Véber. 

„A kialakult helyzet a napi munkát abszolút nem érintette. A legtöbbet számomra az adta ebben a nehéz szituációban, hogy egyöntetűen mögém állt az egész csapat és a szüleik közössége is. Azt gondolom, hogy ez az attitűd az, ami igazán megmutatja, hogy milyen kapcsolat van az edzői stáb és a játékosok között” – tette hozzá. 

Ezt követően beszélt az U19-es csapata erősségeiről, legjobb játékosairól, majd saját újpesti karrierje volt a téma, felelevenítve korábbi emlékeket.   

Végezetül az Újpest felnőttcsapatának jelenlegi helyzete is szóba került.

„Jelenleg szerintem a bennmaradás egy reális cél. Ha helyezésekről beszélünk, akkor ez jelenthet egy hatodik helyet is, mivel annyira szoros a mezőny, hogy pillanatok alatt feljebb lehet lépni a tabellán.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL! 

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?