BORBOLA BENCE
BORBOLA BENCE
2022.06.28 19:26 Frissítve: 2022.06.28 19:35

Újpest: Gyors futballisták kellenek a csapatunkba – Croizet

Franciaországban és Spanyolországban lazított a vakáció idején Yohan Croizet, aki jól érzi magát Újpesten, és a távozó csatártársai helyére újakat vár.

Yohan Croizet (középen) jól érzi magát Újpesten – de az őt átölelő Budu Zivzivadze társaságát az új idényben már nem élvezheti (Fotó: Dömötör Csaba)

 

– Kis túlzással egyedül maradt az újpesti támadósorból, hiszen Budu Zivzivadze, Giorgi Beridze és Fernando Viana is távozott. Mi lesz így?     
– Sajnálom a távozásukat, különösen Budu Zivzivadzéé és Giorgi Beridzéé érintett érzékenyen – válaszolta lapunknak adott interjújában Yohan Croizet, az Újpest harmincéves támadója. – Nem csupán a magánéletben, a pályán is remekül megértettük egymást, talán nem véletlen, hogy hárman együtt huszonöt gólt szereztünk a bajnokságban, több mint a csapat góljainak felét. De a futballisták sorsa már csak ilyen, időnként menni kell.

 YOHAN CROIZET   
Nemzetisége: francia
Életkora: 30 éves
Posztja: támadó
NB I-es mérkőzései/góljai: 35/7
Becsült piaci értéke: 650 000 euró    

– Hogyan telt a vakációja, ki tudta pihenni magát?     
– Otthon voltam Franciaországban, a legtöbb időt a családommal töltöttem. De már nem Sarrebourgba mentem, mert a szüleim időközben átköltöztek Metzbe. Édesanyám oda járt dolgozni, jobbnak látták ezt a megoldást. Furcsa volt úgy hazamenni, hogy életemben először nem Sarrebourgba mentem a szüleimhez.

– Korábban elmondta, hogy a kutyája a nővéréék dél-franciaországi farmján él. Őket meg tudta látogatni?     
– Sajnos nem. A nővéremék látogattak meg bennünket Metzben, a tanyára ezúttal nem jutottam el. Hiányzik is a kiskutyám. Amikor Amerikába költöztem, a nővérem örökölte meg a kutyámat, aki Siba inu fajta, nagyon szép. Igaz, jó helyre került, rajta kívül van másik három kutya, terelgethetik a lovakat, szaladgálhatnak a szőlősben, élvezhetik a szabadságot.

– Máshol nem is járt nyaralni?     
– A magyar barátnőmmel voltunk Barcelonában, valamint Párizsban is eltöltöttünk néhány napot. Teljes mértékig kipihentem magam, négy hetem volt a lazításra, ennyi bőven elég a vakációra. A legutóbbi idény mentálisan megviselt, de felfrissülve, tiszta fejjel tértem vissza Budapestre.

–  A szakmai stáb nem kíméli önöket, napi két edzéssel készülnek. Nagyon kemények a tréningek?     
– Este senkit sem kell altatni... Kedden is két edzésünk volt, sokat futottunk, de azért a labda is előkerült. A jövő héten Ausztriába utazunk edzőtáborba, ott már inkább a taktikán lesz a hangsúly. Három edzőmérkőzés is vár ránk, lemérhetjük, hol tartunk a munkában.

– Mire számít a csapattól az új idényben?     
– Egyelőre nehéz megmondani. Jelenleg a felkészülésre fókuszálok, szeretnék az edzőmérkőzéseken minél több gólt szerezni, hiszen egy támadónak a gól mindig fontos. Az elmúlt bajnokságban többször is jól játszottam, az előttünk állóban szeretnék még több gólt szerezni, még jobban játszani. De az én teljesítményem is azon múlik, milyen labdarúgók érkeznek a következő napokban, hetekben Újpestre. Szeretnék az első háromban végezni az együttessel, ehhez azonban pótolnunk kell a távozókat. Társak kellenek!

– Az ön maradása biztosra vehető?     
– Szerződés köt a klubhoz, és nincs is okom a váltani. Jól érzem magam Újpesten, szeretek itt futballozni.

– Mit tudnak a tulajdonosváltásról?     
– Én csak az edzésekre összpontosítok. De annyit azért tudunk, hogy néhány napon belül eldőlhet a klub sorsa. Remélem, az új vezetőség is belátja, a jó szerepléshez igazolásokra van szükség. Gyors futballisták kellenek Újpestre!

2022.08.13 23:30:21

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A zöld-fehérek »NB I-es tizenegye« nem csupán a gólok számában jobb…

2022.08.14 14:34:16

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Már a szünetben is hárommal vezetett a Ferencváros, amely felforgatott kezdőcsapattal is sokkal jobb volt, mint ellenfele.

2022.08.14 14:17:18

Labdarúgó NB I PIETSCH TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Kétszer állt fel hátrányból a Paks, a Honvéd tíz emberrel fejezte be a találkozót.

2022.08.14 14:38:35

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), LENDVAI MARTIN (percről percre)

Van Nieff révén már a 12. percben vezetést szereztek a vendégek, Mesanovic a hajrában egyenlített.

2022.08.13 12:03:20

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem sok hiányzott a Zalaegerszegnek az újabb fővárosi bravúrhoz, de be kellett érnie egy ponttal.