Újpest: a stadion egyelőre nem felel meg a sporttörvénynek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.13. 10:29
null
Az Újpest még nem kezdeményezheti a pálya hitelesítési eljárását az MLSZ-nél (Fotó: mlsz.hu)
A Megyeri úti Szusza Ferenc Stadion felújítási munkái befejeződtek, ám a hatósági eljárásban részt vevő szervek, az ÁNTSZ, a katasztrófavédelem, az országos mentőszolgálat és a rendőrség képviselői a január 11-i helyszíni szemle során megállapították, hogy jelenlegi állapotában az aréna nem felel meg a sporttörvény előírásainak.

 

Az mlsz.hu-n olvasható beszámolóból kiderül, hogy a stadionbiztonsági és a beléptetőrendszer működésképtelen, a műszaki átadás-átvétel nem fejeződött be, a létesítmény nem rendelkezik használatbavételi engedéllyel sem, így az Újpest FC nem kezdeményezheti a pálya hitelesítési eljárását az MLSZ-nél.

A hiánypótlást és a megismételt hatósági bejárást követően kérheti az Újpest FC a pálya hitelesítését – az értesítést követően a hitelesítési eljárásra a lehető legrövidebb időn belül (legfeljebb öt munkanap alatt) sor kerül, így február elejéig van lehetőség a hibák orvoslására, hogy a stadion alkalmassá váljon az élvonalbeli mérkőzések lebonyolítására.

A Szusza Ferenc Stadion befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökkent, a hazai és a vendégszurkolók szektora felcserélődött, a vendégszektorban 2620 drukker fér el. A rekonstrukciót a szurkolók kényelemérzetének növelése indokolta: a mosdókat felújították, illetve további büféhelyiségeket alakítottak ki, emellett a sajtórész is teljesen megújult.

Mint arról tegnap beszámoltunk, az újpestiek abban reménykednek, hogy a március 4-i, Ferencváros elleni derbit már a Megyeri úti arénában rendezhetik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik