NB I: az MTK szerződteti a Fortuna Liga álomcsapatának védőjét is

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.03. 09:53
null
Andrej Kadlec (háttal) három meccsen szerepelt az Európa-liga csoportkörében még a Spartak Trnava játékosaként (Fotó: AFP, archív)
Honlapunk értesülései szerint az MTK-ban folytatja pályafutását a szlovák élvonalbeli SKF Sered (Szered) 25 éves jobbhátvédje, Andrej Kadlec, aki a Fortuna Liga őszi válogatottjába is bekerült. Nem sokkal hírünk megjelenése után az MTK a hivatalos honlapján is megerősítette a szlovák játékos szerződtetését és a kék-fehérek Szakály Dénes érkezését is bejelentették. 

 

A Nemzeti Sport szlovák forrásból úgy értesült, hogy a Transfermarkt által 400 ezer euróra becsült, korábbi U21-es szlovák válogatott Andrej Kadlec a napokban az MTK-nál járt, és meg is egyezett a magyar klubbal. A játékos azóta visszatért Szlovákiába, hogy elbúcsúzzon klubjától, a Seredtől, és várhatóan szerdán már az MTK-val kezdi meg a felkészülést.

A fővárosi klub nem sokkal a hírünk megjelenése után a hivatalos honlapján erősítette meg Kadlec érkezését.Az MTK Budapestnél folytatja pályafutását a 25 éves jobb oldali védő, Andrej Kadlec.

„Az MTK Budapestnél folytatja pályafutását a 25 éves jobb oldali védő, Andrej Kadlec.A szélső védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó a szlovákiai Szered együttesétől érkezik hozzánk”
– írja az mtkbudapest.hu.

Kadlec ősszel 16 meccsen négy gólt szerzett (az egyik gólját jelölték a hónap legszebb góljai közé is) és két gólpasszt adott a szlovák élvonalban és bekerült a liga őszi álomcsapatába (a magyar válogatott Schäfer Andráshoz hasonlóan). Összesen 80-szor játszott a szlovák Fortuna Ligában, de szerepelt harminc meccsen a lengyel első osztályban is, a Jagielloniában és játszott három meccsen 2018-ban az Európa-liga csoportkörében is, a Spartak Trnava játékosaként, a nagyszombatiakkal bajnoki címet is nyert az év tavaszán.

Kadlec mellett az MTK bejelentette az NB II-es siófoktól érkező, korábban az NB I-ben Pakson, Mezőkövesden, a Puskás Akadémiában, a Videotonban, Zalaegerszegen és Kaposváron is futballozó, 33 éves középpályás, Szakály Dénes szerződtetését is.

Az MTK korábban a csatár, Futács Márkó érkezését már közölte, de úgy tudjuk, a Mezőkövesd két játékosa, a belső védő Szépe János és a bosnyák csatár, Marin Jurina isa kiszemeltek között szerepel.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec (szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Szakály Dénes (BFC Siófok)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Marin Jurina (bosnyák, Mezőkövesd), Szépe János (Mezőkövesd)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik