B. B. 2019.07.05 12:15 Frissítve: 2019.07.07 11:51

Strandfoci: idén „a főváros tengerpartján” küzdenek az aranyért

Stílusosan a Lupa Beachen tartott sajtótájékoztatót a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft. (MSMN), az idei évben ugyanis a főváros tengerpartja ad otthont a magyar bajnokságnak. Mint ismert, a szakág kikerült az Magyar Labdarúgó-szövetség égisze alól, a jövőben az MSMN felelt a hazai bajnokságokért, kupasorozatokért, nemzetközi tornákért, valamint a magyar válogatott szerepléséért.

 

Herbály Péter, az MSMN ügyvezetője, Gerendai Károly, a Lupa tulajdonosa, Ughy Márk sportszakmai referens, Torghelle Sándor, Badalik Szabolcs, MSMN sportnagykövet (Fotó: MSMN)

 

Mivel az MLSZ és az MSMN közti megállapodás csak májusban született meg, kevés idő maradt az első osztályú bajnokság lebonyolítására, ám az elnökség így is igyekezett a legtöbbet kihozni a mostani nyárból. A keddi sajtóeseményen aztán kiderült, hogy végül nyolc együttes – Gyöngyös, Goldwin, Bonyhád, Bodon Péter FC, Újhartyán, DEAC, Lupa Beach, Zebegény – nevezett, az első fordulót pedig a mostani hétvégén rendezik. A rövidített bajnokság két hétvégén keresztül tart (július 6–7, július 20–21), a döntőt, valamint a helyosztókat pedig július utolsó hétvégéjén rendezik.

Az idei nyár azonban nem merül ki a magyar bajnokságban, július 12–14-én szintén a Lupa Beach ad otthont az U21-es nemzetközi tornának, a Talent Cupnak, a magyar válogatottra pedig július 19–27. között Moszkvában várnak világbajnoki selejtezők. Ughy Márk szövetségi edző együttesének a házigazda mellett Németországgal, valamint Észtországgal kell megküzdenie a csoportkörben a továbbjutásért.

„Nem reménykedhettünk könnyű négyesben, de biztosan nagy élményt jelent majd a világelitbe tartozó Oroszország ellen, vélhetően telt házas arénában pályára lépni – mondta Ughy Márk, a válogatott szövetségi edzője, a szakág sportszakmai referense. – Remélem, a játékosokat is felspannolja a lehetőség. A németekkel tavaly találkoztunk, sajnos vereséget szenvedtünk, de érzésem szerint több volt a mérkőzésben. Bízom benne, hogy ezúttal másként alakul a találkozó forgatókönyve, és az észteket sem vehetjük félvárról. Bízom a továbbjutásban, utána pedig a sorsolás döntheti el, hogyan tovább.”

Gerendai Károly, a Lupa Beach tulajdonosa hozzátette, örül, hogy újabb sportágnak ad otthont a harmadik nyári szezonjában járó strand, az összejövetelen pedig a strandfocit korábban már nagy sikerrel kipróbáló, 42-szeres válogatott Torghelle Sándor is jelen volt.

„Az első hazai bajnokságon, kétezernégyben én is pályára léptem, sőt, az első fordulókban az akkori csapatommal mindenkit legyőztünk, ám mivel időközben a nagypályán elkezdődött a felkészülés, a bajnokság második felében már nem léphettem pályára – idézte fel emlékeit az MTK-tól távozó támadó, aki a saját jövőjével kapcsolatos kérdésekre ezúttal nem akart felelni. – Mindig szívesen megyek olyan helyre, ahol labdát látok, biztos, hogy az idei strandfoci bajnokságra is kilátogatok – hogy milyen szerepkörben, azt még nem árulom el.”

 

2021.01.23 21:58:05

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Az öltözőbe belépve, majd a gyepre kifutva mindenkinek maga mögött kell hagynia a hétköznapi, modoros társalgást, ugyanis dresszben, gatyában, stoplisban más lesz a kommunikáció.

2021.01.23 14:03:31

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Oenning bemutatkozásán Bamgboye duplázott, majd Zivzivadze, Petrjak és Nikolics is betalált.

2021.01.23 13:36:04

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

Fölényben játszott az FTC, de a hazaiak jól koncentráltak a zuhogó esőben.

2021.01.23 13:05:58

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Hiába birtokolta a második félidőben jóval többet a labdát a hazai csapat, a vendégek előtt adódott a legnagyobb helyzet.