Puskás-Suzuki-kupa: óriási góllal nyert a PAFC – videó

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2018.05.17. 15:43
A Puskás Akadémia Magyar Zsolt óriási szabadrúgásgóljával 1–0-ra legyőzte a Flamengót a Puskás-Suzuki-kupa nyitó mérkőzésén.
Puskás Akadémia-győzelemmel kezdődött a torna (Fotó: Török Attila)
Puskás Akadémia-győzelemmel kezdődött a torna (Fotó: Török Attila)

A Flamengo–Puskás Akadémia mérkőzésről készült galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ütemes zeneszóra vonultak be a csapatok a 11. Puskás–Suzuki-kupán, a bemelegítés után ugyanis a játékosok helyett a bicskei fúvószenekar tagjai ballagtak fel a pályára, ezzel szolgáltatva ünnepélyes hangulatot a torna nyitó meccséhez. A kezdőkör felé sétáló Puskás Akadémia-, valamint Flamengo-játékosok láttán pedig úgy tűnt, hogy a tizennégy órás repülőút után megérkező brazilokat nemcsak az időeltolódás, hanem a hirtelen hűvösebbre forduló időjárás is megviselte. Ritkán látni olyan meccset május közepén, amelyen többen is hosszú ujjú mezben, valamint kesztyűben(!) lépnek pályára.

A tribünön helyet foglaló játékosmegfigyelők mellett a Puskás Akadémia felnőttcsapatának labdarúgói is feltűntek, és Georges Leekens szövetségi kapitány is a helyszínen nézte meg a torna nyitó meccsét, s valamennyien láthatták, amint a tizenharmadik percben vezetést szerez a Puskás Akadémia, méghozzá tíz játékossal. A lágyéksérülést szenvedő Papp Milánt az oldalvonalon kívül ápolták, amikor a játékvezető szabadrúgást ítélt a felcsútiaknak a kaputól huszonegy méterre, kissé balra. A labda mögé Magyar Zsolt állt, és gyönyörű csavarása után a brazil kapusnak esélye sem volt elérni a jobb felső sarokba csapódó labdát.

„Kiskorom óta gyakorlom a szabadrúgásokat, általában ilyen helyzetekben én állok a labda mögé – mondta a lefújás után a gólszerző. – Szerencsére a mostani kísérlet jól sült el. Tudtuk, hogy erős ellenféllel játszunk, egyénileg képzett játékosokkal, de arra is felkészítettek minket, hogyan nyerhetjük meg a meccset. Enyhe mezőnyfölényben játszott az ellenfél, de az egyik lehetőségünket kihasználtuk. Örülünk a győzelemnek, de ez csak az első lépcsőfok volt a négyből."

A hátrányba kerülő Flamengo igyekezett feljebb kapcsolni, ám aki trükköket és kiismerhetetlen cseleket várt, annak csalódnia kellett. Az egyéni villanások és az egyérintős játék helyett a szélről érkező beadásokkal igyekeztek helyzetbe kerülni a dél-amerikaiak, ám a felcsúti védelem biztosan állt a lábán, az első játékrész végén pedig Ásványi Balázs védte Rodrigo Muniz fejesét.

„Megérdemeltük a győzelmet, nagyon sokat tettünk érte, és az elvégzett munkának köszönhetően a szerencse is mellénk állt – mondta a végig magabiztosan védő utánpótlás-válogatott Ásványi Balázs. Erős csapatot győztünk le, de pénteken már a Bayern München lesz az ellenfelünk. Az előző évben legyőztük a német csapatot, bízom benne, hogy megint sikerül. Nagyon egységesek vagyunk, és ha a folytatásban is így állunk a meccsekhez, szép tornát zárhatunk. A körítés? Eleinte kicsit féltem, hogy néhány játékos lámpalázas lesz, de aztán pozitív csalódásként éltem meg, hogy a szép stadion, a szurkolók, valamint az erős ellenfél pluszmotivációt adott nekünk."

A meccs képe a fordulás után sem változott, az U17-es bajnoki címét hetekkel ezelőtt megszerző Puskás Akadémia stabilan védekezett, így hiába birtokolta többet a labdát a brazil csapat, nem tudott helyzetbe kerülni a kétszer harmincperces meccsen, a magyar fiatalok megőrizték az előnyt. A Flamengónak sovány vigaszt jelentett, hogy a meccs utáni 11-es rúgásokban (az eredménytől függetlenül minden meccs tizenegyespárbajjal végződik, azonos pontszám esetén ugyanis ez rangsorol majd két együttes között) ők voltak a jobbak, abban 5–4-re nyertek.

A mérkőzés összefoglalója (a gól 1:20-tól látható):



A felcsúti Pancho Arénában zajló 11. nemzetközi U17-es tornán ebben az évben már nyolc csapat indul. A megnövelt létszám miatt ezúttal a 2x40 perc helyett csak 2x30 percesek a mérkőzések.

11. PUSKÁS-SUZUKI-KUPA
U17-ES NEMZETKÖZI TORNA, FELCSÚT
A-CSOPORT
Flamengo (brazil)–Puskás Akadémia 0–1 (Magyar Zs. 13.)
Panathinaikosz (görög)–Bayern München (német) 2–4
B-CSOPORT
Genk (belga)–Sporting CP (portugál) 2–0

11. PUSKÁS-SUZUKI-KUPA
U17-ES NEMZETKÖZI TORNA, FELCSÚT
A-CSOPORT

Puskás Akadémia
Flamengo (brazil)
Panathinaikosz (görög)
Bayern München (német)

B-CSOPORT
Bp. Honvéd
Genk (belga)
Sporting CP (portugál)
Real Madrid (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik