Puskás Akadémia: három tehetség is a Sporting CP-nél készülhet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.26. 13:39
A labdarúgó NB I-ben szereplő Puskás Akadémia FC a hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a portugál Sporting CP-vel készülhet a klub három fiatalja.

Tarcson Ákos, az U14-es csapat tehetsége, valamint Komáromi György és Posztobányi Patrik (mindkettő U16) már úton is van Lisszabon felé, ahol a három fiatal egy hétig edzhet együtt a Sporting CP korosztályos játékosaival.Tarcson Ákos, az U14-es csapat tehetsége, valamint Komáromi György és Posztobányi Patrik (mindkettő U16) már úton is van Lisszabon felé, ahol a három fiatal egy hétig edzhet együtt a Sporting CP korosztályos játékosaival.

A három futballistát Czinkon Szabolcs, az U17-es gárda trénere, valamint Tóth Balázs, a klub nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója kíséri el.

„Nem csupán a srácok számára, de számomra is nagy lehetőség ez az út, ugyanakkor nagy felelősség is – idézi az együttes honlapja Czinkont. – Próbálok nyitott szemmel járni-kelni a Sportingnál, igyekszem belepillantani az edzők és a játékosok mindennapjaiba, hogy minél több tapasztalatot szerezzek, amelyeket aztán idehaza hasznosíthatok, s akár a kollégáimnak, akár a játékosaimnak átadhatok. Egyszóval: ezt az utat óriási tanulási lehetőségnek tekintem.”

„A világ egyik legjobb akadémiájára megyünk, ahol rengeteg játékos nevelkedett a legnagyobbak közül. Kíváncsiak vagyunk az ottani szakmai munkára, amelybe a srácok is becsatlakozhatnak a saját korosztályukban. Holnap már meg is kezdik az edzéseket” – mondta el Tóth Balázs az út kapcsán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik