Puskás Akadémia: 27 éves ukrán érkezett – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.01. 16:05
null
Ljopa azt már tudja magyarul, hogy „Hajrá, Puskás!” (Fotó: puskasakademia.hu)
A Puskás Akadémiában folytatja pályafutását a korábbi ukrán korosztályos válogatott középpályás, Dmitro Ljopa – jelentette be hivatalos honlapján a felcsúti klub.


„Alig várom már, hogy pályára lépjek és megmutassam, mire vagyok képes. Őszintén mondom, elcsodálkoztam, hogy milyen professzionális körülmények fogadtak a klubnál, nem számítottam erre. Jól látható, hogy itt mindent megtesznek a játékosok minőségi munkájáért. A Pancho Aréna nem nagy, de az egyik legszebb stadion, amit valaha láttam az életemben. Minden érzésem pozitív, nagyon jó az első benyomásom, a társak és a szakmai stáb tagjai is nagyon pozitívan fogadtak. A harmadik-negyedik helyen szeretném látni az év végén a csapatot. Egy mondatot, már tudok is magyarul: Hajrá, Puskás!” – mondta Dmitro Ljopa a puskasakademia.hu-nak.

A 27 éves, Kremencsukról származó labdarúgó öt különböző csapatban összesen 133 ukrán első osztályú mérkőzésen lépett pályára és tíz gólt szerzett. A Metaliszt Harkivtól érkező játékos kettő plusz egy évre írt alá.

„Bízom benne, hogy áttörés lesz a magyar labdarúgásban, hiszen nívós csapatból, az ukrán élvonalból igazolunk példaértékű játékost” – értékelt Takács Mihály főigazgató.

Ljopa egyik gólja

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A PUSKÁS AKADÉMIÁNÁL
Érkezők: Forró Gyula (Újpest), Dmitro Ljopa (ukrán, Metaliszt Harkiv – Ukrajna), Karol Mészáros (szlovák, Slovan Bratislava – Szlovákia), Zsidai László (DVSC)
Kölcsönbe érkezők: Geoffrey Castillion (holland, DVSC), Filip Pajovics (szerb, Videoton FC)
Kölcsönből visszatérők:Vaszicsku Gergő (Csákvár)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Erdei András, Lipcsei Ádám, Péter Bence, Tóth Balázs
Kiszemeltek:
Távozók:
Kölcsönbe távozók: Pintér Bence (Csákvár), Spandler Csaba (Csákvár), Tischler Patrik (Videoton FC)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Horváth Tamás (Videoton FC, onnan Mezőkövesd, kölcsönbe)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Kocsis Gergő (Vasas)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik