Női futball: az FTC-től távozó játékos a Yale-en tanul tovább

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 07:04
null
Róth Rebeka a Yale Egyetemen tanul tovább (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/labdarugas/noi-csapat/hirek/tavozo-labdarugonk-mindenkeppen-visszaterek-egyszer" target="_blank">fradi.hu</a>)
Hét év után távozik a Ferencváros női labdarúgócsapatától Róth Rebeka, aki az egyesült államokbeli Yale Egyetemen tanul tovább – számolt be róla a zöld-fehér klub hivatalos honlapja.

 

A 19 esztendős futballista 2014-ben igazolt az FTC-hez, amelynél végigjárta a korosztályos csapatokat, majd 2018-ban felkerült a felnőttegyüttes keretébe. Mostanra kétszeres magyar bajnoknak és háromszoros Magyar Kupa-győztesnek vallhatja magát, valamint pályára léphetett a Bajnokok Ligája selejtezőjében is – írja a fradi.hu.

Róth Rebeka a legutóbbi idényben összesen 13 tétmérkőzésen (12 bajnokin és egy kupameccsen) kapott lehetőséget Dörnyei Balázs vezetőedzőtől.

Már régóta tervben volt, hogy Magyarországon kívül is szeretnék tanulni, ezt azonban nem feltétlenül rögtön az érettségi után terveztem, különösen a járványhelyzet miatt, de a Yale ajánlatán nem gondolkodtam sokat – nyilatkozta az 1701 óta működő intézményről Róth Rebekát a Ferencváros hivatalos honlapján. – Az első néhány félévben bármilyen tárgyat fel tudok majd venni, csak később kell eldöntenem a pontos szakirányt, de jelenleg a statisztikai és egyéb adatok feldolgozásának és hasznosításának tudománya az a szak, amelyen a leginkább tanulni szeretnék majd. Természetesen a tanulás mellett sem hagyok fel a labdarúgással. A Yale női futballcsapata – amelynél a következő négy évet töltöm majd – az egyetemi bajnokság első osztályának élmezőnyébe tartozik, az Ivy League nevű konferenciában szerepel. Habár talán nem képvisel akkora játékerőt, mint a jelenlegi Fradi, de a magyar bajnokságban esélyes lenne a döntőbe jutásra, így a fejlődésemhez minden adott lesz, és egy más típusú, sokkal fizikaibb játékot és egy eltérő futballkultúrát is megismerhetek.

Róth hozzátette, később mindenképpen szeretne még a Ferencvárosban futballozni.

Akár rögtön az egyetem után, vagy ha úgy alakul, később. De addig sem szakadok el teljesen a klubtól, hiszen a téli és nyári szünetekben, amikor itthon leszek, a csapattal fogok edzeni” – jelentette ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik