SOMOGYI ZSOLT 2021.02.26 23:23 Frissítve: 2021.02.26 23:23

Nem vicc! – Somogyi Zsolt jegyzete

 

A legenda szerint a legnagyobb magyar labdarúgó, Puskás Ferenc születésnapját is módosították. Április első napján jött a világra, de sokáig másodika szerepelt hivatalos dátumként, hogy a bolondok napja miatt ne csúfolják. Persze éppen Öcsi bácsi igazolta, nem a születés napja, hanem a pályafutás, a jellem, az önzetlenség, az emberi nagyság a döntő – mindezek ellenére legalábbis vicc alapja lehet a Mol Fehérvár FC bejelentése, amely szerint Szabics Imre az új vezetőedző. Április elsejétől.

 
Szabics Imre a Mol Fehérvár új vezetőedzője – hivatalos

Hogy az együttműködés nevetésben gazdag lesz-e, majd elválik, de a cinikusnak máris feladták a magas labdát. Pedig csak annyi a történet, hogy március végén három vb-selejtezőt játszik Ausztria (miként a magyar válogatott is), és azokon a korábbi csatár még az osztrákok szakmai stábjának tagjaként – jelenlegi – munkahelyén vállalt fel­adatát látja el.

Ami érdekes: Szabics Imre mellett Juhász Roland és Torghelle Sándor kap szerepet Fehérváron, és idetartozik, hogy a DVSC klubigazgatója, Tőzsér Dániel munkatársaként immár Huszti Szabolcs irányítja a szakmai munkát Debrecenben. Hasonló korosztály, 35 és 40 között vannak – Szabics Imre egyelőre 39, mire átveszi a Fehérvárt, már negyven lesz. Ez a generáció hirtelen, de talán nem indokolatlanul jelentős szerepet kapott a magyar futballban. Légiósok voltak, rengeteg edző keze alatt dolgozhattak, a tapasztalatuk nyilvánvalóan óriási, jókora felelősség, hogy ezt át is kell adni a jelenkor tehetségeinek.

Aki Szabics Imrét ismeri, jól tudja, régóta szerette volna magát kipróbálni vezetőedzőként. De ahogy lenni szokott, a megfelelő ajánlat sohasem akkor jön, amikor egy edző szabad, vagyis sokat kellett hezitálni, belevágjon-e a kalandba. Régebben azt mondta, mindenkinek jobb, ha minél előbb kiderül, nem alkalmas a feladatra (akik annak idején Dárdai Pál szövetségi kapitány stábjában együtt dolgoztak vele, állítják: de, alkalmas, nagyon is), és most itt a lehetőség.

A Ferencvárost utolérni nem lesz könnyű, márpedig ez a mindenkori elvárás a Vidi edzőjétől – Székesfehérváron remélik, a kinevezésről utólag sem az derül ki, hogy csak áprilisi tréfa volt. A lehetőség hatalmas, a felelősség sem kisebb, a magyar futball szurkolói – talán a ferencvárosiak közül is sokan – drukkolnak Szabics Imrének.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

2021.04.11 13:49:16

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), TŐSÉR NORBERT (összefoglaló)

A kispesti együttes a kiesés elleni harc szempontjából „hatpontos” meccset tudott megnyerni.

2021.04.10 14:13:01

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

A sereghajtó a 10. perctől kezdve emberhátrányban játszott, így nem tudott pontot szerezni.

2021.04.10 23:24:27

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Elkészül majd a ferencvárosi gálavacsora.