K. T. I. 2022.01.14 19:30 Frissítve: 2022.01.14 20:32

NB I: szlovák utánpótlás-válogatott érkezett Gyirmótra

A román élvonalbeli Academica Clincenitől igazolt középpályást a Gyirmót FC Győr – jelentette az NB I-es klub hivatalos honlapja. A 26 éves Denis Ventúra korábban a szlovák utánpótlás-válogatottakban is szerepelt. A futballista szerződésének részleteit, például a megállapodás hosszát, nem közölte a győri együttes.

A Gyirmót új igazolása, a 182 centi magas Denis Ventúra (Fotó: Gyirmót FC Győr)

 

A bejelentésből annyit tudtunk meg: a játékos szerződést bontott Romániában, így ingyen igazolható játékosként érkezett Magyarországra. 

A gyirmótiak jellemzése szerint 182 centiméter magas  játékosról van szó. A középpályás Szlovákiában az FK Senica és az SFK Sered csapatában összesen 112 élvonalbeli mérkőzésen szerepelt, 6 gólt szerzett, majd a román bajnokságban 52 mérkőzésen lépett pályára, és újabb két gólt jegyzett. Többször szerepelt az U18-as, később az U20-as válogatottban.

„Az őszi szereplés után egyértelmű volt, hogy csapatunkat több poszton szeretnénk megerősíteni, ennek keretében, folyamatos tárgyalások eredményeként igazoltuk le a román élvonalból Denist, aki stabilabbá teszi reményeink szerint a középpályánkat – mondta az igazolásról a Gyirmót FC Győr szakmai igazgatója, Tamási Zsolt. – Denis tapasztalt, két bajnokságban is az élvonalban szereplő középpályás, azt reméljük, hogy azokat az erényeket, amelyek a román élvonalban jellemezték Őt –nagyon sok labdát szerzett, stabilitást adott a csapatának –, nálunk is hasonlóképpen fogja érvényesíteni tavasszal.”

Ezt támasztja alá a győri klubhonlap által kiemelt statisztika is: Ventúra a román bajnokság legtöbb labdát szerző középpályásai közé tartozott az elmúlt szezonban – írják. 

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS GYIRMÓTON
Érkezők:
Denis Ventúra (szlovák, Academica Clinceni – Románia, szabadon igazolható)
Kölcsönbe érkezők: –  
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 

Kiszemeltek:
Távozók: Lencse László (Szombathelyi Haladás)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

2022.01.15 23:29:34

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Egy-két forduló – nomen est omen – valóban fordulattal szolgálhat.

2022.01.15 19:32:04

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A cseled Szepi, velem marad örökké” – Malonyai Péter nekrológja.

2022.01.14 23:25:54

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Arról nem beszélve, hogy ebben az atomkori játszadozásban egyre inkább (sőt mostanság már kizárólag) a megfelelő mennyiségű honorárium a sportághoz vonzó mágnes: kis pénz, kevés foci, több pénz, több foci – mármint lelkesedésben és időtartamban.

2022.01.14 09:15:44

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

Nyolcvan éve a gyenge őszi szezon után a vezetőségváltásban látták a megoldást az Üllői úton.