M. D. 2020.05.11 17:27 Frissítve: 2020.05.11 17:42

NB I: „Nekem a DVTK az első” – hosszabbított az ukrán légiós

Meghosszabbította Szerhij Sesztakov nyáron lejáró szerződését a DVTK labdarúgócsapatának vezetősége – erről a diósgyőri klub a hivatalos honlapján számolt be.

 

Szerhij Sesztakov aláírta új szerződését (Fotó: dvtk.eu)

 

„Amikor a jövőről beszélgettünk a menedzseremmel, mindig világossá tettem, hogy hiába több más klub érdeklődése, számomra a DVTK az első választás – idézi a klub hivatalos honlapja Sesztakovot, aki 2017 decemberében szerződött Miskolcra. – Szeretek Diósgyőrben játszani, baráti a hangulat az öltözőben, jó együtt dolgozni az edzői stábbal, kiválóak a körülmények, és jönnek az eredmények is. Igazából semmi nem szólt a váltás mellett. Ezzel a hosszabbítással a DVTK lesz az a klub, amelynél a legtöbb időt töltöm pályafutásom során.”

A 30 éves ukrán középpályás a Miskolcon eddig eltöltött bő két éve alatt 60 NB I-es mérkőzésen három gólt szerzett, mind a hármat a jelenlegi idényben. Sesztakov a DVTK legutóbbi öt bajnoki meccsét egyaránt végigjátszotta.

„Szerhij az elmúlt években alapemberré nőtte ki magát Diósgyőrben, szinte már el sem tudjuk nélküle képzelni az egyre sikeresebb csapatot. Nemcsak a DVTK szakvezetése és a sportsajtó, hanem a szurkolók is elismerik a teljesítményét. Hamarosan újraindul a bajnokság, addigra szeretnénk lezárni azon labdarúgók ügyét, akiknek a nyáron lejár a szerződésük, így maximálisan a játékra tudnak koncentrálni, nem vonja el a figyelmüket a jövőjükről zajló tárgyalássorozat. Örülök, hogy Sesztával ilyen gyorsan sikerült megegyezni” – mondta Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója.

A diósgyőri klub arról nem tesz említést, hogy az ukrán futballista új megállapodása hány évre szól.

2021.05.05 23:22:20

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Hahn János gólszerzői alakja sokkal erősebben beég a focirajongó retinája mögé, mint az élvonal gyepét évek óta itt koptató, külföldről szerződtetett jobb- és balhátvédeké; vagy írhatnám, két hétig mindenki csak arról beszélt, vajon a paksi kispad helyett mi a csudának ült fel az üres lelátóra Bognár György.

2021.05.04 23:37:26

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik kerületben egyelőre többet teljesített a vállaltnál.

2021.05.04 09:25:21

Labdarúgó NB I SZABÓ GÁBOR

Az első Görög Kupa-siker magyar kovácsa, Rauchmaul Emil máig megfejthetetlen búcsúja.