N-P. T.
2023.01.29 18:22 Frissítve: 2023.01.29 21:27

NB I: „Mindenki rosszul játszott” – az Újpest edzője az egész csapatot lecserélte volna

A labdarúgó NB I 17. fordulójában az Újpest az első félidőben hátrányba került a Budapest Honvéd ellen, de a másodikban magához ragadta a kezdeményezést, fordított, és megnyerte a kiesés elkerülése szempontjából roppant fontos találkozót. A mérkőzés után így értékeltek a vezetőedzők.

 

Milos Kruscsics a szünetben az egész csapatát lecserélte volna (Fotó: Szabó Miklós)

 

A Honvéd trénere, Dean Klafuric az első félidővel elégedett volt.

„Sikerült dominálni és irányítani a játékot. Eredmény tekintetében kicsit jobbat is érdemeltünk volna, mint az egy nulla. A szünet után fordult a játék képe, az Újpest agresszívebben jött ki a pályára, jobban játszott, mint mi. A csapat még alakulóban van, fejlődni kell és sokat dolgozni azon, hogy hosszabb időre fenntartsuk azt a teljesítményt, amit az elsőben mutattunk.”

A Nemzeti Sport arról kérdezte: alkalmasnak tartja-e a keretet arra, hogy bennmaradjon az NB I-ben.

„Ugyanazt kell tennünk, mint a felkészülés során, keményen dolgozni, ahogy tették eddig is a srácok. Az első félidőben tényleg jól teljesített a csapat, a szezon során az egyik legjobban, ezt kellene továbbvinni, és fenntartani egy egész meccsig. Ezen az úton kell folytatni a munkát, optimista vagyok a jövővel kapcsolatban, van lehetőség a fejlődésre.”

Klafuric elmondta: azért is optimista, mert a Paks ellen 25, míg a Ferencváros ellen 50 percig játszott jól a csapata még az ősszel – előbbi meccsen egyébként végül 5–0-s vereséget szenvedtek...

DEAN KLAFURIC SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

Az Újpest vezetőedzője, Milos Kruscsics elismerte: óriási különbség volt a két játékrész között.

„Nem ismertem rá a csapatomra az első félidőben, mintha nem is ezeket a srácokat edzettem volna addig. Nem volt bennük tűz, energia és támadószellem. Hazai pályán ezt nem engedhetjük meg magunknak. Negyed óra után láttam, hogy sehol sem vagyunk, ennél rosszabbul már nem is játszhatunk. Ha lehetett volna, az egész csapatot lecseréltem volna, mindenki rosszul játszott. A szünetben cseréltünk kettőt, felvettük a meccs ritmusát, jobban koncentráltunk, és megfordítottuk a meccset.”

MILOS KRUSCSICS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

LABDARÚGÓ NB I
17. FORDULÓ
Újpest–Budapest Honvéd 2–1 (Kastrati 61., Antonov 75. – 11-esből, ill. Lukics 30. – 11-esből)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 4044 néző. Vezette: Karakó

2023.03.24 19:21:53

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Van bennem jócskán nosztalgikus szomorúság. Elvégre a Pécs, a Szeged, a Szombathely és a Győr a középmezőnyben álmodozik a szebb jövőről, ám a Nyíregyháza 16. és a Békéscsaba 17. helye a jelenlegi állás szerint csak osztályozót ér, a két kieső előtt végző három csapat ugyanis minősítőt játszik majd a nyártól 18-as mezőnyre csökkenő sorozatért.

2023.03.23 23:32:35

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A döntés legfontosabb üzenete valószínűleg az, hogy a Vasas vezetősége önkritikát gyakorolt. Belátta hibáit az elmúlt évek játékospolitikája, a csapat menedzselése kapcsán, elismerte, hogy az eddig meghozott intézkedések nem vezettek eredményre.

2023.03.20 21:06:37

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ha túlzás is, hogy a lelkével törődni kell, az érzelmeit nem szabad félresöpörni.

2023.03.20 21:03:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Vajon van-e még egy bajnokság az általunk ismert fociuniverzumban, ahol a profi osztályokban olyan vircsafttal kezdődhetnek a félidők, mint nálunk, hogy valaki a pénzéért cserébe elpöccintheti a labdát a kezdőpontról?

2023.03.19 19:36:31

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Újabb vereségével a Ferencváros közel tizenkét éve nem látott rossz sorozatot épített fel.