D. S. B.
2022.07.29 16:55

NB I: két év után visszatért Újpestre a bosnyák hátvéd

A labdarúgó NB I-ben a Mezőkövesd elleni rajtra készülő Újpest FC hivatalos honlapján jelentette be, hogy visszatér a csapathoz a bosnyák utánpótlás-válogatott hátvéd, Dzenan Burekovic, aki márciusban bontott szerződést a török Göztepével.

 

Dzenan Burekovic visszatért Újpestre (Fotó: Török Attila)

Dzenan Burekovic 2018 februárjában érkezett első ízben Újpestre, ahol 2020 szeptemberéig 88 mérkőzésen erősítette a fővárosi lila-fehéreket, s egy gólja mellett 21 asszisztot jegyzett. Ezt követően viszont a török Göztepéhez igazolt, melynek színeiben 29 mérkőzésen lépett pályára a török bajnokságban, azonban márciusban szerződést bontottak, s azóta nem volt csapata.

„Örülök, hogy újra Újpesten lehetek, itt mindig is úgy éreztem, hogy otthon vagyok és ez most sincs másképp. Amikor megkerestek a klubtól egy percet sem gondolkoztam, minden nagyon gyorsan lezajlott, felemelő és jó érzés, hogy ismételten magamra ölthetem a  lila-fehér mezt. Célom, hogy minél eredményesebben részt vegyek a csapat céljainak elérésében, mindent megteszek, hogy a bajnokság élmezőnyében végezzünk a szezon végén és természetesen a nemzetközi szereplés kiharcolásáért is küzdeni fogok” – fogalmazott Burekovic a klub honlapján.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Dzenan Burekovic (bosnyák, Göztepe – török, szabadon igazolható), Jack Lahne (svéd, Amiens SC – Franciaország, legutóbb kölcsönben Botev Plovdiv – Bulgária), Matija Ljujics (szerb, Hapoel Haifa – Izrael), Vincent Onovo (nigériai, Randers FC – Dánia, kölcsön után végleg), Szabó Bálint (Nyíregyháza Spartacus)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Mucsányi Márk (Szentlőrinc), Junior Tallo (elefántcsontparti, Samsunspor – Törökország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Csoboth Kevin
(Mol Fehérvár)
Távozók: Giorgi Beridze (grúz, Ankaragücü – Törökország, szabadon igazolhatóként), Filipovics Marko (BVSC-kölcsön után Szentlőrinc), Kádár Tamás (Paksi FC, szabadon igazolhatóként), Jorgosz Kutrumbisz (görög, Bandirmaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Nikola Mitrovics (szerb, Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként), Szakály Péter (szabadon igazolható), Fernando Viana (brazil, Criciúma EC – Brazília, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók: Kálnoki-Kis Zsombor
(Kazincbarcika), Máté Zsolt (Tiszakécske, ismét kölcsönbe)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Budu Zivzivadze (grúz, Mol Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.

2022.11.19 00:08:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. És itt jutunk el a csercseszovi futballfelfogás alapjához: a labdarúgóit felszabadítja a kötöttségek alól, és hagyja, hogy abban a szerepben, taktikával játssznak, amiben a leginkább ki tudják bontakoztatni képességeiket..