MTI/NSO 2015.11.30 14:37 Frissítve: 2015.11.30 17:10

NB I: horvát klubot vásárol a Puskás Akadémia?

Horvátországi médiaértesülések szerint a Puskás Akadémia fontolgatja, hogy részesedést vásárol a pénzügyi gondokkal küzdő horvát labdarúgócsapatban, az NK Osijekben.

 

A glas-slavonije.hr még a hétvégén osztotta meg információját, amely szerint a felcsúti klub (Puskás Futball Club kft.) írásban jelezte érdeklődését az eszéki klubnak. A pályázatokat december végén értékelik.

A Glas Slavonije úgy értesült, a magyar fél már ezen a héten megkezdi az eszéki klub vizsgálatát. 

Eszék városa, a Városi Bank Rt. – amely csődeljárás alatt áll –, valamint a városi vízellátási vállalat (Vodoopskrba Osijek d.o.o.) bejelentette, hogy meghosszabbítják az eszéki klub részvényeinek nyilvános vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidejét, a kezdőár megjelölése nélkül.

Ezt azzal magyarázták, hogy a potenciális vevőknek idő kell összegyűjteni a szükséges dokumentációt, továbbá az érdeklődők közül néhányan, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének, meg szeretnének győződni a horvát első osztályban jelenleg kilencedik labdarúgócsapat tényleges pénzügyi helyzetéről.

A Puskás Akadémia vételi szándéknyilatkozatát Mészáros László és Halmi Tamás írták alá, amelyben kinyilvánították és megerősítették azon szándékukat, hogy megvásárolnák a labdarúgóklub részvényeit, de mint írták: „a tranzakció jogi és pénzügyi összetettsége miatt elengedhetetlen az egyesület átvilágítása”, amelyet kötelesek elvégezni, mielőtt kötelező érvényű ajánlatot tennének. A Puskás Akadémia ezért azt kérte az illetékesektől, hogy hosszabbítsák meg a vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidőt.

„Jó hír az eszéki első osztályú labdarúgóklubnak, hogy komoly vevője akadt, és nem bizonyultak igaznak a hírek, melyek szerint a határidőt azért tolták ki, mert nincs érdeklődő a klub iránt” – írta a lap.

Az újság arról is beszámolt, hogy korábban is szivárogtak ki információk arról, hogy magyar stratégiai partner fektetne be az eszéki egyesületbe, de most történt meg először, hogy ezt egy szándéknyilatkozattal is alátámasztották.

Az ajánlatok nyilvános felbontására 2015. december 29-én 12 órakor kerül sor az eszéki városháza nagytermében.

A szlavóniai honlap a PAFC horvátországi kapcsolatait érzékeltetve rögzíti: a felcsútiaknak vannak horvát játékosaik – többek között a korábban Eszéken játszó, helyi születésű Marko Dinjar – és edzőik, az NB I-es felnőttcsapatot például Robert Jarni irányítja.

Az NK Osijek jelenleg a kilencedik helyen áll a tízcsapatos horvát bajnokságban, az eddigi 18 forduló során háromszor győzött.

 

2022.12.08 17:29:14

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A korábbi labdarúgók nem telefonjaikat nyomogatták, egymással beszélgettek…

2022.11.25 21:49:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 23:17:48

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

2022.11.24 07:58:00

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Sokak szerint csónakkal kellett volna kimenteni a bírót a Latorca utcából.

2022.11.18 23:59:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az ősz álomtizenegyében hét ferencvárosi található.