NB I: házi őrizetben védekezhet tovább Bíró Péter

Vágólapra másolva!
2015.05.13. 15:55
A hatóságok múlt héten kedden állították elő Bíró Pétert, akinek előzetes letartoztatását indítványozta a Központi Nyomozó Főügyészség. A Nemzeti Sport – később a főügyészség által megerősített – információja szerint a bíróság nem fogadta el a Lombard csoporthoz tartozó Kézizálog Zrt. tulajdonosának letartoztatását, Bírót házi őrizetbe helyezték. A nem jogerős ítéletet az ügyészség megfellebbezte.

Lapunk úgy tudja, hogy időközben a Bíróhoz köthető Új Lombard Kft. már nem tulajdonolja a pápai labdarúgócsapatot, amely esetében kérdéses, hogy megkapja-e licencet a 2015–2016-os NB I-es szezonra a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) licencadó bizottságától. A bizottság első fokon elutasította a klub licenckérelmét.

ELŐZMÉNYEK

Az év elején kapott nyilvánosságot a hír, mely szerint baj van a pápai focicsapat tulajdonosának egyik cégénél. A Magyar Nemzeti Bank felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez a pénzügyi vállalkozás „helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt.”

A felügyeleti biztos kirendelése után kiderült, hogy nagy a baj. A rendőrség tájékoztatása szerint ugyanis a „Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett”, ami után 4 milliárd forintnyi kárt okozó csalás gyanújával indult nyomozás.

A Kézizálog Zrt. a Lombard cégcsoport tagja, amelynek tulajdonosa Biró Péter, aki 1996 novemberében jelent meg a magyar futball világában. A cégcsoporthoz tartozott a korábban a pápai futballklubot működtető Új Lombard Kft is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik