NB I: három játékos vitte el a balhét a Honvédnál

Vágólapra másolva!
2021.11.09. 21:21
null
Eppel Márton is kimarad a meccskeretből (Fotó: Szabó Miklós)
A Nemzeti Sport úgy értesült, ugyan Eppel Márton, Zinédine Machach és Mohamed Mezgrani a Budapest Honvéd első csapatával edzhet, nem lesz tagja a meccskeretnek az MTK ellen.

 

Bebizonyosodott, amiről keddi lapszámunkban írtunk: a kispesti játékosok vitték el a balhét a rossz szereplésért. Bár felvetődött, hogy megköszönik Horváth Ferenc vezetőedző és a szakmai stáb munkáját, ez nem történt meg, hétfőn megerősítették őket pozíciójukban. Pedig lett volna ok a váltásra: a Bp. Honvéd az utóbbi négy bajnokiját egyaránt elveszítette, s mindössze egy ponttal előzi meg a már kieső helyen álló MTK Budapestet.

A Nemzeti Sport információi szerint Eppel Márton, Zinédine Machach és Mohamed Mezgrani is edzhet az első csapattal, azonban a meccskeretből rendre ki fognak maradni. Tehát a játékukra nem számít a jövőben a szakmai stáb és a vezetőség, amely az utóbbi időszakban többször gyenge képességű, rossz mentalitású futballistákat szerződtetett.

Érdekes kérdés, hogy a „tisztogatás” milyen hatást gyakorol az együttesre.

Az biztos, nemcsak az edzők, a klubvezetők és az átigazolásért felelős szakember(ek), hanem a labdarúgók felelőssége is, hogy a csapat az előző, majdnem kieséssel végződő idény után ismét szenved. Hogy az MTK elleni, jövő hét vasárnapi bajnokin mire lehet képes, egyelőre megjósolhatatlan. Mindenesetre ha a – részben – eltávolított játékosok valóban demoralizáló hatást gyakoroltak a többiekre, távozásuknak pozitívan kellene hatnia a teljesítményre.

Horváth Ferenc a kék-fehérek ellen már számíthat a tízszeres válogatott Nagy Dominikra, aki letöltötte egy mérkőzésre szóló eltiltását – érződött is a hiánya a legutóbbi, Debreceni VSC elleni bajnokin, amikor is 3–1-es vezetésről kapott ki a gárda 5–3-ra. Egyértelmű, a pestiek csapatszintű védekezése továbbra sincs megoldva, hiszen mind a 12 bajnokin kaptak gólt – hogy tizenharmadikra sikerül-e lenullázniuk az ellenfelet, nem tudni.

Azt viszont igen, hogy Eppel Márton, Zinédine Machach és Mohamed Mezgrani nélkül kell megpróbálniuk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik