nemzetisport.hu 2020.02.06 13:39 Frissítve: 2020.02.07 12:17

NB I: elhalasztják az Újpest–Ferencváros derbit – hivatalos

A Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján közölte, hogy elfogadta az Újpest FC halasztási kérelmét, így nem szombaton rendezik meg a Ferencváros elleni derbit.

 

Az MLSZ a gyepszőnyeg miatt nem engedélyezi az Újpestnek, hogy a Szusza Ferenc Stadiont használja (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)

 

Az Újpest FC az OTP Bank Liga 20. fordulójában szombatra kitűzött Ferencváros elleni bajnokijának elhalasztását kérte az MLSZ-től. A halasztási kérelemhez a Ferencváros hozzájárult. A szövetség versenybizottsága a beérkezést követően megtartott ülésén elfogadta a kérelmet, és a mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszását rendelte el – olvasható az MLSZ honlapján.

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerdán bejelentette, hogy a Megyeri úti stadion gyepszőnyegének állapota miatt nem engedélyezik az Újpest FC számára a Szusza-stadionban a Ferencváros elleni, szombaton esedékes bajnoki megrendezését.

Az Újpest FC-től csütörtökön azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a klub ezek után az összes szóba jöhető fővárosi és vidéki (!) lehetőséget megvizsgálta, azokat a stadionokat, melyekben aznap nem rendeznek mérkőzést. A stadionok üzemeltetői mellett az illetékes rendőrkapitányságokkal is felvették a kapcsolatot, ám azok a sporttörvényben előírt nyolcnapos határidőre hivatkozva nem vállalták a biztosítást. Az ilyen szintű, várhatóan többezres szurkolótábor előtt megrendezendő mérkőzést ugyanis nyolc nappal a tervezett időpont előtt be kell jelenteni. Ezt az Újpest megtette a IV. kerületben, de mivel az MLSZ csak szerdán döntött arról, hogy nem engedélyezik a Megyeri úti meccsrendezést, már kicsúszott a klub az időből, hogy jelzett határidőn belül új helyszínt találjon.

Az Újpest FC ezek után a Ferencvárossal egyetértésben kérvényezte a szövetségnél a mérkőzés elhalasztását.

Azt is megtudtuk, hogy a gyep megfelelő állapotba hozásához szükséges munkálatokkal várhatóan a válogatott meccsek miatti márciusi szünet után készülnek el Újpesten, így áprilisban visszatérhet a csapat a Megyeri útra, de ezzel kapcsolatban hamarosan közleményben tájékoztatja a szurkolókat a klub.

AZ NB I 20. FORDULÓJÁNAK PROGRAMJA
Február 8., szombat

17.00: Mol Fehérvár FC–Mezőkövesd
17.00: Paksi FC–Puskás Akadémia
17.00: Kisvárda–Kaposvár
17.00: Bp. Honvéd–ZTE FC
17.00: Diósgyőri VTK–Debreceni VSC (Tv: M4 Sport)
19.30: Újpest FC–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – ELHALASZTVA!

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem hibázott, aki a Dávid–Góliát meccseket fix kettesre vette a totóban.

2021.09.17 23:38:26

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Az FTC nem herdálja el a százmilliókat.

2021.09.14 17:35:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A finálét 2022. május 11-én rendezik meg a Puskás Arénában • Párosítás, időpontok, eredmények.