NB I: Cseri nem gondolja, hogy a Mezőkövesdnek kiesési gondjai lennének

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2021.01.21. 10:23
null
Cseri Tamás (kékben) és Ivan Petrjak párharca (Fotó: Árvai Károly)
Az első tavaszi bajnoki előtt ígérgetni és jósolni sem kíván Cseri Tamás, a Mezőkövesd középpályása, aki az Európa-bajnoki álmokkal kapcsolatban is óvatosan fogalmazott.

 

– Mi a cél tavasszal?
– A legfontosabb, hogy minél előbb biztossá tegyük az élvonalban maradást – mondta lapunknak Cseri Tamás, a Mezőkövesd Zsóry 33 éves középpályása. – Most ez az elsődleges szempont. Emellett szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, de nem akarok túlságosan előreszaladni. Minél kevesebb hibával kell futballozni, és minél több pontot kell szerezni – ennyi a lényeg.

Cseri Tamás elsődleges célja, hogy a tavasszal húzóember legyen a mezőkövesdi együttesben (Fotó: Dömötör Csaba)
Cseri Tamás elsődleges célja, hogy a tavasszal húzóember legyen a mezőkövesdi együttesben (Fotó: Dömötör Csaba)

– A dobogó öt pontra van, a kiesést jelentő tizenegyedik hely szintén. Ön szerint melyikhez áll közelebb a Mezőkövesd?
– Éppen a kettő között vagyunk, úgyhogy egyikhez sem vagyunk túl közel, egyiktől sem vagyunk túl távol. Ugyanakkor most a dobogóról és a kiesés elleni harcról sincs értelme beszélni, az első tavaszi meccs előtt felesleges jóslatokba bocsátkozni. Három jobban sikerült bajnoki az érmes helyeket, három vereség a kiesőzónába süllyedést jelentheti, jelenleg az a legfontosabb, hogy jól kapjuk el a tavaszi rajtot, és olyan eredményeket érjünk el az első fordulókban, amelyekre később építhetünk. Ez nem túlzott óvatosság vagy kishitűség, de az előző idényben remek őszt produkáltunk, a vírushelyzet miatti leállást követően viszont kevésbé ment a csapatnak, és csak az előző esztendő végére egyenesedtünk ki. Ezért sem lenne szerencsés ígérgetni és konkrét helyezésről beszélni.

– Elképzelhetőnek tartja, hogy a Mezőkövesd egész tavasszal a bennmaradásért harcol?
– Ezt nem gondolnám. Most egységesnek érzem a társaságot, és az előző esztendő utolsó meccsein bizonyítottuk, tudunk küzdeni egymásért.

– Ha már a múltat említette, a Mezőkövesd valóban az előző idény meglepetéscsapatának számított, ám az ősszel sokáig csak szenvedett. Mi volt a visszaesés oka?
– Az előző bajnokság első felében olyan szériába kerültünk, amikor nekünk minden befelé pattant, az ellenfélnek pedig minden kifelé. Aztán a tavasz második felére mi kerültünk a másik oldalra, és olyan meccset is elveszítettünk, amelyet végig kézben tartottunk, a vetélytársnak pedig mindössze egy-két lehetősége volt. Negatív spirálba kerültünk, nehezen találtuk a kiutat. Nyilván az sem segített, hogy elveszítettük a Magyar Kupa-döntőt, és lecsúsztunk a dobogóról. Nem gondolom, hogy ez minden őszi meccsen ott motoszkált a pályára lépő játékosok fejében, de hogy nem segített, az biztos.

– Az előző év utolsó három bajnokiját megnyerte a Mezőkövesd, kétszer egy-nullára győzött, egyszer négy-háromra. A tavasszal melyikből lehet több?
– A szurkolók nyilván a gólzáporos meccsekre szavaznának, én viszont szívesebben nyernék háromszor egy-nullára, mint egyszer négy-háromra. Egyébként is, a biztos védekezés már Kuttor Attila idején is jellemzett minket, a hátsó stabilitás adta a támadófutball alapját. Pintér Attila ugyanúgy megköveteli a fegyelmezett védekezést, úgyhogy remélem, nem megyünk bele az adok-kapokba. Persze a taktikánkat az ellenfél is befolyásolja, nincs olyan recept, amely minden vetélytárssal szemben hatásos.

– Saját magától mit vár a folytatásban?
– Szeretnék jobban futballozni, mint az ősszel. A legfontosabb, hogy a csapat sikeres legyen, de bízom benne, hogy jó játékkal tudom segíteni a társakat.

– Mennyit gondol a nyári Európa-bajnokságra?
– Erről még korai beszélni. Megtisztelő, hogy az utóbbi meccseken számolt velem Marco Rossi szövetségi kapitány, de szó sincs arról, hogy stabil kerettag lennék, nem hiszem, hogy máris az Eb-n kellene gondolkodnom. Első lépésként stabil teljesítményt kell nyújtanom a klubomban, hogy április-május tájékán egyáltalán reménykedhessek a meghívóban. Minden más csak ezután következik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik