T. I. 2019.11.27 16:05 Frissítve: 2019.11.27 17:21

Fehérvár: Carrillo 2021-ig aláírt, és igazi támadófocit ígér

Aláírta 2021-ig szóló szerződését a Mol Fehérvár FC új vezetőedzője, Joan Carrillo. A spanyol szakember négy év elteltével tért vissza Székesfehérvárra, székfoglalójában pedig szervezett és támadófocit játszó csapatot ígért a drukkereknek.

Joan Carrillo 2021-ig írt alá Fehérváron (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

Szerda délután hivatalossá vált, Joan Carrillo a Mol Fehérvár FC vezetőedzője. A klub és a spanyol edző 2021 nyaráig szóló szerződést írt alá – olvasható a székesfehérvári együttes hivatalos honlapján.

„Végtelenül boldog vagyok, hogy visszatérhettem Székesfehérvárra! Remek játékosokkal dolgozhatok, és egy olyan ember áll mögöttem Kovács Zoltán személyében, akiről tudom, hogy ugyanazt szeretné, amit én. Egy sikeres csapatot és egy sikeres klubot. Tudom, hogy támogat, és ez nagyon fontos számomra. És ami még ugyanennyire fontos, Garancsi István, a klub tulajdonosa is ugyanezt akarja, azzal pedig, hogy támogatta, hogy visszajöjjek, megmutatta, hogy bízik bennem. Azért dolgozom, hogy ezt a bizalmat nagyon sokáig élvezhessem. Szeretném, hogy a szurkolók azt mondhassák majd, olyan csapatuk van, amelyik szervezett, amelyik támadófocit játszik, és amelyikre igazán büszkék" – nyilatkozta Carrillo.

A spanyol edző Paulo Sousa segítőjeként érkezett hazánkba 2011 nyarán, majd José Gomes mellett is ezt a pozíciót töltötte be Székesfehérváron. A lehetőség a második portugál tréner távozását követően jött el számára, hiszen 2014 júniusában ő lett a csapat vezetőedzője. A klubtörténet legjobb rajtját produkálva az együttes magabiztosan nyerte meg a 2014–2015-ös bajnokságot, a Magyar Kupában ezüstérmet szerezett, majd az idény után Carrillo távozott.

Az elmúlt években a spanyol Almería, a horvát Hajduk Split és a lengyel Wisla Kraków vezetőedzője volt.

„Most éreztük úgy, hogy eljött a váltás ideje, nem szerettük volna megvárni az őszi idény végét. Úgy vélem, Joan Carrillót nagyon kevés magyar futballszurkolónak és még kevesebb fehérvárinak kell bemutatni. Korábban fantasztikus sikert ért el a csapattal, és amit akkor elkezdett, de nem fejezhetett be, azt most folytathatja. Mindenben támogatni fogjuk! A klub minden alkalmazottja és a saját nevemben is mondhatom, hogy nagyon örülünk a visszatérésének. Boldog vagyok, hogy Joan Carrillo a klub vezetőedzője!" – mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Carrillóval együtt másodedzőként Xavier Coll Planas csatlakozik a Mol Fehérvár szakmai stábjához. Az új szakmai stáb a DVTK elleni idegenbeli bajnokin debütál szombaton.

2020.12.01 15:36:00

Labdarúgó NB I P. K.

Fókuszban a PAFC–Honvéd meccs, a forduló visszatérője, Polgár Kristóf és a Budafok kapusa, Póser Dániel.

2020.11.29 18:23:40

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Folytatja a mélyrepülést Bódog Tamás csapata, amely maradt a tabella végén.

2020.11.29 13:11:05

Labdarúgó NB I TŐSÉR NORBERT (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A kövesdiek hétmeccses nyeretlenségi sorozatot zártak le a borsodi rangadó megnyerésével.

2020.11.29 08:52:10

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Az FTC sportmenedzsere azt mondja, ha még aktív játékos lenne, örömmel dolgozna Rebrov keze alatt.