P. K. 2022.01.03 09:53 Frissítve: 2022.01.03 14:41

NB I: az MTK szerződteti a Fortuna Liga álomcsapatának védőjét is

Honlapunk értesülései szerint az MTK-ban folytatja pályafutását a szlovák élvonalbeli SKF Sered (Szered) 25 éves jobbhátvédje, Andrej Kadlec, aki a Fortuna Liga őszi válogatottjába is bekerült. Nem sokkal hírünk megjelenése után az MTK a hivatalos honlapján is megerősítette a szlovák játékos szerződtetését és a kék-fehérek Szakály Dénes érkezését is bejelentették. 

Andrej Kadlec (háttal) három meccsen szerepelt az Európa-liga csoportkörében még a Spartak Trnava játékosaként (Fotó: AFP, archív)

 

A Nemzeti Sport szlovák forrásból úgy értesült, hogy a Transfermarkt által 400 ezer euróra becsült, korábbi U21-es szlovák válogatott Andrej Kadlec a napokban az MTK-nál járt, és meg is egyezett a magyar klubbal. A játékos azóta visszatért Szlovákiába, hogy elbúcsúzzon klubjától, a Seredtől, és várhatóan szerdán már az MTK-val kezdi meg a felkészülést.

A fővárosi klub nem sokkal a hírünk megjelenése után a hivatalos honlapján erősítette meg Kadlec érkezését.Az MTK Budapestnél folytatja pályafutását a 25 éves jobb oldali védő, Andrej Kadlec.

„Az MTK Budapestnél folytatja pályafutását a 25 éves jobb oldali védő, Andrej Kadlec.A szélső védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó a szlovákiai Szered együttesétől érkezik hozzánk”
– írja az mtkbudapest.hu.

Kadlec ősszel 16 meccsen négy gólt szerzett (az egyik gólját jelölték a hónap legszebb góljai közé is) és két gólpasszt adott a szlovák élvonalban és bekerült a liga őszi álomcsapatába (a magyar válogatott Schäfer Andráshoz hasonlóan). Összesen 80-szor játszott a szlovák Fortuna Ligában, de szerepelt harminc meccsen a lengyel első osztályban is, a Jagielloniában és játszott három meccsen 2018-ban az Európa-liga csoportkörében is, a Spartak Trnava játékosaként, a nagyszombatiakkal bajnoki címet is nyert az év tavaszán.

Kadlec mellett az MTK bejelentette az NB II-es siófoktól érkező, korábban az NB I-ben Pakson, Mezőkövesden, a Puskás Akadémiában, a Videotonban, Zalaegerszegen és Kaposváron is futballozó, 33 éves középpályás, Szakály Dénes szerződtetését is.

Az MTK korábban  a csatár, Futács Márkó érkezését már közölte, de úgy tudjuk, a Mezőkövesd két játékosa, a belső védő Szépe János és a bosnyák csatár, Marin Jurina isa kiszemeltek között szerepel.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS AZ MTK BUDAPESTNÉL
Érkezők: Andrej Kadlec (szlovák, SKF Sered – Szlovákia), Futács Márkó (Olimpija Ljubljana – Szlovénia), Szakály Dénes (BFC Siófok)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Marin Jurina (bosnyák, Mezőkövesd), Szépe János (Mezőkövesd)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: – 
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

 

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.