NSO/MTI 2019.05.08 18:09 Frissítve: 2019.06.07 12:10

NB I: minden csapat megkapta az élvonalbeli licencet

A Magyar Labdarúgó-szövetség elsőfokú licencadó bizottsága április végi ülésén három klubnak, a DVTK-nak, a Haladásnak és a Vasasnak nem adta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, egyben május 3-ig adott határidőt a hiánypótlásra, s jelezte, május 8-i ülésén dönt a hiánypótlás sikerességéről. A mai ülés után egyelőre az biztos, hogy a DVTK és a Haladás is megkapta az NB I-es induláshoz szükséges licencet, és később – az MTI közleménye szerint – a Mezőkövesd is ugyanígy járt.

 

A bizottság mai ülése után a DVTK egymondatos közleményben jelezte, a klub megkapta az NB I-es induláshoz szükséges licencet:

„Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága elfogadta a DVTK licenckérelmét a 2019–2020-as nemzeti első osztályú bajnoki évadra” – áll a klub hivatalos honlapján és Facebook-oldalán.

A Haladás ügyvezetője, Tóth Miklós a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, hogy a szombathelyi klub megfelelt az MLSZ klublicencszabályzatában foglaltaknak, így megkapta a licencet a 2019–2020-as bajnoki idényre.

Késő délután érkezett az MTI közleménye, miszerint minden érintett NB I-es klub megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges klublicencet:

„Minden jelenlegi NB I-es klub rendelkezik már a következő idénybeli induláshoz szükséges első osztályú licenccel, ugyanis a Szombathelyi Haladás, a Mezőkövesd Zsóry FC és a Diósgyőri VTK kérelmét is elfogadta a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elsőfokú licencadó bizottsága.

A három csapat közül a sereghajtó vasiak első osztályú licenchez jutottak, míg a másik két együttes nemzetközi licencet kapott. Április végén első körben nyolc csapatnak adta meg a következő szezonra vonatkozó nemzetközi (UEFA) licencet az MLSZ illetékes testülete, míg a Kisvárda nemzeti első osztályú (NB I-es) licenchez jutott.

Az NB II-ben bajnok Zalaegerszeg ugyancsak rendelkezik a szükséges élvonalbeli engedéllyel, ahogy a második helyen álló Kaposvári Rákóczi is, amelynek a hátralevő két mérkőzésén egy pont megszerzése szükséges a feljutáshoz.”

2021.09.18 20:43:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem hibázott, aki a Dávid–Góliát meccseket fix kettesre vette a totóban.

2021.09.17 23:38:26

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Az FTC nem herdálja el a százmilliókat.

2021.09.14 17:35:47

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

A finálét 2022. május 11-én rendezik meg a Puskás Arénában • Párosítás, időpontok, eredmények.