MTK: ismét Várszegi Gábor a klub fő tulajdonosa - sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.11. 17:34
null
Újra Várszegi Gábor az MTK fő részvényese (Fotó: Korponai Tamás – archív)
Sajtóhírek szerint ismét Várszegi Gábor a labdarúgó NB I-ben szereplő MTK Budapest Labdarúgó Zrt. fő tulajdonosa, miután az üzletember érdekeltségi körébe tartozó cégek megvásárolták a klub részvényeinek nagy részét.

„Hétszázmillió forinttal, 749 millió forintra emeli az MTK első osztályú futballcsapatát működtető MTK Budapest Labdarúgó Zrt. alaptőkéjét a Brit Virgin-szigeteken bejegyzett Zurich Investments Inc. és a Fotex Ingatlanfejlesztő és Karbantartó Kft.

A Várszegi Gáborhoz köthető cégeknek a futballtársaság összesen 640 millió forinttal tartozik, az alaptőke-emeléssel ezt tőkésítik, illetve a Zurich Investments 60 millió forint készpénzzel is beszáll a cégbe. A tranzakcióval a tőkeemelés előtt 91.8 százalékban tulajdonos ügyvezető, Domonyai László tulajdoni hányada 6.4 százalékra, a szintén Várszegihez köthető, Panamában bejegyzett Blackburn International Inc., Tamási Zsolt, illetve az MTK Hungária FC tulajdoni hányada jelképesre zsugorodott, a többségi tulajdonos a 435 millió forintos követelése fejében részvényessé váló Fotex-cég lett.

A 16 csapatos első osztályból a Budapest Honvédot működtető futballcégen kívül csak az MTK Budapest Zrt. volt nyereséges – pénzügyi tevékenysége révén” – írja a HVG hetilap.

A hírt Domonyai László is megerősítette: „A hír igaz, annyival érdemes kiegészíteni, hogy nem adtam el semmit, hanem 700 millió forinttal megemeltük a csapatot működtető MTK Budapest Labdarúgó Zrt. alaptőkéjét – mondta Domonyai László a Blikknek. – A cégnek 640 milliós tartozása volt, igaz, nem lejárt követelések, az emeléssel azonban el is tűntek."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik