P. K. 2021.12.21 18:36

MLSZ: négy NB I-es csapatot is szurkolóik miatt büntettek

Az Magyar Labdarúgó-szövetség a hivatalos honlapján tette közzé a fegyelmi bizottság (FEB) december 21-i ülésén született határozatokat – testület négy NB I-es klubot is szurkolói rendzavarás miatt büntetett meg, egy pedig írásbeli figyelmeztetést kapott. 

A Fradii négy meccs, köztük a DVSC elleni idegenbeli találkozó után is büntetést kapott szurkolóinak viselkedése miatt (Fotó: Kovács Péter)

A FEB összevont eljárás alapján az Újpestet, a Honvéd és a ZTE elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésén szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, tárgyak játéktérre dobása és pirotechnikai eszközök ismétlődő használata) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az FTC-t, a Mezőkövesd és a DVSC elleni idegenbeli, valamint a Puskás Akadémia és a DVSC elleni hazai bajnoki mérkőzésén szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása és pirotechnikai eszközök ismétlődő használata) ugyancsak pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A Honvédot, az Újpest elleni hazai és az FTC elleni idegenbeli mérkőzésén szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések ismétlődő bekiabálása) kötelezték pénzbüntetésre.

A ZTE-t a DVSC és az Újpest elleni hazai és a Honvéd elleni idegenbeli bajnoki mérkőzésén szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményeiért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések ismétlődő bekiabálása) sújtotta pénzbüntetéssel.

A pénzbüntetések konkrét összegét egyik esetben sem közölte az MLSZ.

A FEB a Gyirmót–DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a DVSC-t szurkolóinak a rend megzavarásával kapcsolatos cselekményéért (megbotránkoztató, obszcén kifejezések ismétlődő bekiabálása) írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

A további, nem az OTP Bank Ligát érintő határozatokról itt olvashat!

 

2022.01.18 23:32:13

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

ALAPVONAL. Józan belátás, végtelen türelem és tudatos közeledés segíthet megbirkózni a történelem súlyos örökségével, és legjobb hitünk ellenére sem lehetünk meggyőződve arról, hogy nemes futballszakmai törekvések átírhatják a sok évszázados társadalmi kódokat.

2022.01.17 21:22:16

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nálam ilyen Aschner Lipót. Jövő héten lesz 150 éve, hogy megszületett, ma hetven esztendeje hunyt el, ám mint a kiemelkedő személyiségek általában, nem csupán a kerek évfordulókon érdemeln(én)ek említést. A minőségre esküdött, ám a földön járt. »Amíg én állok az Újpest élén, addig sportbeli elhatározásokat sohasem fog nálunk anyagi szempont irányítani.«

2022.01.16 22:00:48

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Lehet, míg az Aranycsapat a modern futball origója, addig Deák Bamba a hőskor ideájának utolsó világszínvonalú példázója? Aki a diadal reményének eleven modellje volt Szentlőrincen és az Üllői úton, a közösség daliájaként, s a játék leginkább mámorító pillanatával, a góllal oly sokszor adott örömet, mint rajta kívül senki a világon ily rövid idő alatt.