MK: Mennyi idegösszeomlással járhat a fiatalok szerepeltetése? – Révész Attila

Vágólapra másolva!
2022.02.08. 21:54
null
Az újpestiek 2022-ben először érezhették a győzelem ízét (Fotó: Földi Imre)
Az Újpest hátrányból fordítva, a 93. percben lőtt szabadrúgásgóllal jutott tovább a nyolc közé a Kisvárda ellenében a labdarúgó Magyar Kupában. A mérkőzés után Milos Kruscsics és Révész Attila értékelt.

Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője a következőket mondta.

„Számos szempontból nézve nagyon fontos győzelmet arattunk. Egyrészt, továbbjutottunk a kupában, másrészt, a játékosok végre átérezhették, mit kell tenniük ahhoz, hogy nyerjenek. Az öltözőben is erről beszéltem nekik a mérkőzés után. Nem volt ez könnyű meccs nekünk, nem ugyanazon a szinten van a két csapat, de nem azért, mert jobb játékosai lennének az ellenfélnek, hanem jobb felkészülési időszakon vannak túl. A játékosok megtették, amit lehetett: futottak, küzdöttek, s ezzel a győzelemmel az önbizalmukat is erősítették. Csongvai Áron gólja után az volt az első gondolatom, hál' isten, hogy nyertünk, és nem lesz ebből hosszabbítás, mert az teljesen padlóra küldött volna minket. Aztán boldogság öntött el a játékosok és a szurkolók miatt is. Nagy szükségünk van rájuk, hogy elérjük a céljainkat.”

Emellett, bővebben is beszélt arról, hogy milyen körülmények fogadták az Újpestnél, a koronavírus és a sérülések miatt csupán nyolc játékossal tudta megtartani az első edzéseit a csapatnál. Úgy fogalmazott, sosem találta még magát ilyen helyzetben. Továbbá, arról is beszélt, látta, hogy a Kisvárda pihentette néhány kulcsjátékosát a pénteki, egymás elleni bajnoki előtt. De az Újpest is próbálja majd keverni a kártyáit.


Az Erős Gábor vezetőedzőt helyettesítő Révész Attila így értékelt.

„Csalódottak vagyunk, ugyanakkor, gratulálnunk kell az Újpestnek, nagyon szép gólt szereztek. Hasonló mentális erőről tettek tanúbizonyságot, mint mi a hétvégi, Honvéd elleni bajnokin. Ez is jól mutatja, hogy sosem lehetünk elégedettek, az egygólos vezetés még nem győzelem. Koncentráltabban kell játszani. Többet kaptam az Újpesttől, mint amire számítottam. A hétvégén nagyon nehéz meccsük volt a Gyirmót ellen, amelybe rengeteg energiát fektettek, de ez igaz volt ránk is a Honvéd ellen. Mi több helyen is változtattunk a kezdőcsapaton, többet, mint az újpestiek. Králik Péternek például ez volt az első mérkőzése az élvonalbeli csapatban, összességében jó teljesítményt nyújtott, bár a hibái végzetesnek bizonyultak – ebből tanulni fog. Nekünk nyilván ez a hibája fájdalmas. Egyébként, a pénteki bajnokira gondolva, Hej Viktort pihentetés céljából cseréltük le, ha nincs ez a csere, akkor Simon Krisztián gólja sem születhetett volna meg. Emellett olyan ziccereink voltak, amiket nem lett volna szabad kihagyni, ebből a szempontból nagyon elégedetlen vagyok Camajjal. Szóvá is tettem neki, hogy nem elég a szurkolók felé játszani, nem elég magát szórakoztatni, a tizenhatoson belül a döntéseket meg kell hozni.

Mi lesz, ha szerepeltetni kell a fiatalokat? – tette fel a kérdést Révész Attila (Fotó: Földi Imre)
Mi lesz, ha szerepeltetni kell a fiatalokat? – tette fel a kérdést Révész Attila (Fotó: Földi Imre)

A Kisvárda sportigazgatója hozzátette, a fiatal játékosoknak fontosak az ilyen, nagy téttel bíró mérkőzések a fejlődésük szempontjából. Viszont nem tudja, hogy a következő időszak, amikor kötelező lesz a szerepeltetésük, mennyi vesződéssel, problémával, idegösszeomlással fog járni.

„Azt látni, kell, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány fiatal játékos vethető be az élvonalban szereplő tizenkét csapatban. A következő idényben legalább húsz-harminc százalékos teljesítménycsökkenés, minőségvesztés fog bekövetkezni az élvonalban ennek a szabálynak köszönhetően.”

Továbbá, arra is kitért, hogy Magyarországon nincs olyan mély kerete a csapatoknak, hogy gond nélkül megoldják a szerda-szombat ritmusban következő mérkőzéseket.

MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Újpest FC–Kisvárda Master Good 2–1 (0–0)
Budapest,
Szusza Ferenc Stadion,1000néző.V:Vad II
Újpest:
Pajovics – Kastrati (Beridze, 58.), Kuusk, Kutrumbisz, Antonov – Pauljevics, Csongvai, Bjelos, Yahaya (Simon K., 73.) – Croizet (Viana, 59.) – M. Kone (Mitrovics, 59.).Vezetőedző:Milos Kruszcsics
Kisvárda:Hotra – Hej (Leoni, 62.), Králik, Prenga, Peteleu – Karabeljov (Melnik, 62.), Zlicsics (Makowski, 78.) – Navrátil, Nagy Mihály (Ötvös, 78.), Gosztonyi (Mesanovic, 62.) – Camaj.Vezetőedző:Révész Attila

Gólszerző:Simon K. (74.), Csongvai (90+3.), ill. Peteleu (67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik