MK: biztosan jutott be a nyolcaddöntőbe a Diósgyőr

Vágólapra másolva!
2021.02.09. 15:01
null
Már az első játékrészben eldöntötte a mérkőzést a Diósgyőr (Fotó: Pusztai Sándor/Kelet-Magyarország)
Magabiztosan nyert, és a nyolcaddöntőbe jutott a Diósgyőri VTK a labdarúgó Mol Magyar Kupa 8. fordulójának keddi játéknapján. Az élvonalbeli klub a negyedosztályú Tarpa SC-t búcsúztatta.

 

A parkoló autók számát látva az embernek az lehetett az érzése a mérkőzés kezdete előtt, hogy a korlátozások ellenére nem marad el a népünnepély a takaros és szépen felújított tarpai sporttelepen. Persze, a kupameccset megrendező Tarpa FC klubvezetősége nem vétett a szabályok ellen, hiszen a hivatalos személyeken kívül nem engedett be senkit a létesítmény területére, néhány élelmes hazai, illetve diósgyőri drukker (lehettek összesen úgy 50-60-an) azonban a kerítésen és a labdafogó hálón kívülről figyelte az összecsapást.

A megyei első osztályban szereplő, több ukrán származású játékossal felálló tarpaiakon már a kezdés után látszott, hogy „csípős” harcmodorukkal meg akarják nehezíteni az NB I-es Diósgyőr dolgát, és ez bő fél óráig remekül sikerült is. A 32. percben azonban buta öngóllal hozták magukat nehéz helyzetbe, hiszen Artur Pikk bal oldali beadásából Gál Richárd tisztázás helyett a saját kapujába lőtte a labdát. Az első félidő végén aztán Iszlai Bence lapos passzába Marko Ivanovszki szúrt bele remekül a kaputól nyolc méterre, a labda a meglepett Cserepko kapus mellett a jobb alsó sarokban kötött ki.

A szünet után az első játékrészben is aktív Vajda Artúr újabb lövéssel próbálkozott, de bombáját fogta Malenica Marko. Gheorghe Grozav a túloldalon azonban nem hibázott, így már a második félidő elején eldőlt a továbbjutás kérdése. A hátralévő időben is szívósan küzdöttek a szabolcsiak a becsületgólért, de erejükkel egyre inkább elkészültek, de a borsodiak támadósora nem volt már elég pontos, így maradt a háromgólos DVTK-siker (0–3). A jól küzdő Tarpa minden dicséretet megérdemel remek helytállásáért. A Diósgyőr a legjobb 16 között az FC Ajka és a Mezőkövesd párharcának győzteséhez látogat.

„Nyíregyházán szerepet kaptam tavasszal játékos-megfigyelőként, emellett Tarpáról hívtak a vezetők, hogy lenne-e kedvem itt futballozni – mondta a találkozó után Sándor István, a hazaiak jól játszó középpályása. – Büszkék vagyunk arra, hogy eljutottunk idáig, és Tarpa felkerült a futballtérképre. Nem vallottunk szégyent, ha lett volna egy pici szerencsénk, gólt is szerezhettünk volna.”

MOL MAGYAR KUPA
8. FORDULÓ
TARPA FC (megyei I.)–DVTK 0–3 (0–2)

Tarpa, műfüves pálya, zárt kapuk mögött. Vezette: Szigetvári Márk (Buzás Balázs, Csatári Tibor)
TARPA: Cserepka – Buda, Kurilcsik (Fülöp K., 78.), Gál R., Szics – Sándor I. (Fejes J., 64.), Dobrovolszki – Szabó R. (Djácsenkó, 64.), Vajda A., Nádimov (Trombola, 83.) – Dán (Bodnáruk, 64.). Vezetőedző: Ivanicja Mihajlo
DVTK: Malenica – Vági, Karan, Memolla (Soldo, 31.; Szűcs K., 66.), Pikk – Iszlai (Zsiga M., a szünetben) – Suljic, Zivulic, Grozav (Drazics, 67.), Makrai – Ivanovszki (Sesztakov, 75.). Vezetőedző: Zoran Zekic
Gólszerző: Gál R. (31. – öngól), Ivanovszki (44.), Grozav (58.)
MESTERMÉRLEG
Ivanicja Mihajlo:
– Mivel NB I-es csapattal játszottunk, egyáltalán nincs miért szégyenkeznünk a teljesítményünk miatt. Talán jobban is játszhattunk volna, de picit túlizgultuk az összecsapást. Érdekes módon az első kapott gól után futballoztunk jobban. Büszke vagyok a fiúkra, hogy tisztesen helytálltak egy ilyen szintű ellenféllel szemben!
Zoran Zekic: – Ugyan nem játszottunk túl magas színvonalon, de a legfontosabb a győzelem volt. Tiszteltük az ellenfelünket, de kipróbáltunk játékosokat, a korábbi mérkőzésekhez képest voltak változtatások a kezdőcsapatban. Elégedett vagyok azzal, hogy továbbjutottunk.

A 8. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Szolnoki MÁV FC (NB II)–Újpest FC
0–2 (Tallo 44. – 11-esből, Csongvai 45+2.)

Február 10., szerda
13.00:
Hódmezővásárhelyi FC (NB III)–Puskás Akadémia FC
13.00:Kazincbarcika (NB II)–MTK Budapest
13.00:Dunavarsány (Pest I.)–Budafoki MTE
13.00:Tállya KSE (NB III)–Kaposvári Rákóczi FC (NB II)
13.00:Debreceni EAC (NB II)–Debreceni VSC (NB II)
13.00:Taksony (NB III)–BFC Siófok (NB II)
13.00:
Soroksár (NB II)–Kisvárda
13.00:
Dorogi FC (NB II)–Ferencváros (Tv:M4 Sport)
13.00:III. Kerületi TVE (NB III)–Budapest Honvéd
13.00:
Csákvár (NB II)–Paksi FC
14.00:
Pécsi MFC (NB II)–Szombathelyi Haladás (NB II)
15.00:
FC Ajka (NB II)–Mezőkövesd
19.45:
Vasas FC (NB II)–Mol Fehérvár (Tv:M4 Sport)
Február 11., csütörtök
13.00:Tiszafüred VSE (NB III)–Zalaegerszegi TE FC

A 9. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA (NYOLCADDÖNTŐ)
1.: Csákvár (NB II)/Paksi FC–Dunavarsány (Pest I.)/Budafoki MTE
2.: Dorogi FC (NB II)/Ferencváros–Vasas FC (NB II)/Mol Fehérvár FC
3.: Pécsi MFC (NB II)/Szombathelyi Haladás (NB II)–Soroksár (NB II)/Kisvárda
4.: FC Ajka (NB II)/Mezőkövesd–Diósgyőri VTK
5.: Tiszafüred VSE (NB III)/Zalaegerszegi TE FC–III. Kerületi TVE (NB III)/Budapest Honvéd
6.: Tállya KSE (NB III)/Kaposvári Rákóczi FC (NB II)–Kazincbarcika (NB II)/MTK Budapest
7.: Hódmezővásárhelyi FC (NB III)/Puskás Akadémia FC–Újpest FC
8.: Debreceni EAC (NB II)/Debreceni VSC (NB II)–Taksony (NB III)/BFC Siófok (NB II)

NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA(a nyolcaddöntők sorszáma)
2–1
4–7
3–5
6–8

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik