Honvéd: Önbizalom-növelő sikerre van szükség – Szappanos

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2022.08.03. 10:12
null
A válogatott kerettag Szappanos Péter mindent megtesz a Budapest Honvéd eredményessége érdekében – a gólokat azonban nem neki kell szereznie... (Fotó: Török Attila)
Szappanos Péter, a Bp. Honvéd labdarúgócsapatának kapusa beszélt az új arcokról, a remélt első győzelemről és a válogatottságról.

 

Újjáalakult védelem mögött kell teljesítenie Szappanos Péternek – a Bp. Honvéd hátsó sorában a ZTE FC ellen (0–1) Szabó Alex, Herdi Prenga és Ivan Lovric kapott helyet. Szabó Alex második élvonalbeli bajnokiján lépett pályára, a nyáron érkező Herdi Prenga kissé bizonytalanul mozgott (egyszer a félpályánál adta el a labdát), Ivan Lovric pedig újfent a védelem oszlopának bizonyult.

„Szabó Alex még fiatal, húszéves, de az idő előrehaladtával egyre magabiztosabb lett a Zete ellen  – mondta lapunknak Szappanos Péter, a kispestiek 31 éves kapusa. – Herdi Prenga a nyáron érkezett, látszik, hogy képzett védő, nem véletlenül számított stabil játékosnak az előző idényben ezüstérmet szerző Kisvárdában. Ivan Lovricot ismerjük, jól játszott. Biztos vagyok benne, hogy idővel jobbá és stabilabbá válunk, össze kell még szoknunk. Persze nem csupán a hátsó soron múlik, hogyan védekezik a csapat, tudjuk, a csatártól kezdődik a munka.”

Szappanos Péter kiemelkedően és magabiztosan teljesített, 7-es osztályzatot kapott lapunktól, többször bravúrral védett.

„Jól éreztem magam a kapuban, az első félidőben Németh Dániel lövésénél kellett a legnagyobbat védenem, a labda a jobb alsó sarokba tartott, de sikerült kiütnöm. A fordulást követően Mim Gergely lövése után lábbal hárítottam, de abban a helyzetben amellett, hogy jól mozogtam, a szerencsére is szükségem volt. Ami a meccset illeti, dühítő, hogy olyan szituációból kaptunk gólt, amelyre készültünk: tisztában voltunk vele, hogy Gergényi Bence bedobásai veszélyesek, valaki megcsúsztathatja a labdát, és ott a ziccer. Nos, pontosan így történt, hátrányba is kerültünk. Mert ha lekontráznak minket, benne van a játékban, de ez tényleg bosszantó. Nyilván a szurkolók sem ilyen kezdést akartak látni, főleg két gyenge idény után, sokat számítana, hogy minél előbb megszerezzük az első győzelmünket. Ez óriásit dobna a csapat önbizalmán, lendületet adna. Legközelebb a Fehérvárral játszunk, s bár a Vidi csütörtökön még nemzetközi kupameccsen lép pályára, biztos vagyok benne, hogy nem lesz fáradtabb vasárnap, sőt a heti két találkozó optimális, a mérkőzéseken kívül ilyenkor csak regenerálás szerepel a programban. Úgyhogy nagy hibát követnénk el, ha ebben bíznánk… Láttam a fehérváriak múlt heti meccsét a Paks ellen, s bár kikaptak kettő-nullára, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, igaz, mind kimaradt. De a paksiak is bizonyították, nem verhetetlen együttesről beszélünk.”

Marco Rossi tiszteletét tette a Zalaegerszeg elleni bajnokin, a szövetségi kapitány is láthatta, hogy remek formában véd a válogatott kerettag játékos.

„Utólag értesültem róla, hogy ott volt a lelátón, de ismerem, ha nincs is kint a Bozsik Arénában, a televízióban biztosan követi a bajnokit. Érdeklik őt, nézi a meccseket, s remélem, jó véleménnyel volt rólam – egyértelmű célom, hogy a következő kerethirdetésnél is számoljon velem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik